News , Guide

Δύο πάρκα για βόλτα και καφεδάκι μέσα στη φύση!

Έτσι λειτουργούν τα περίπτερα στα πάρκα της πρωτεύουσας

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2021

Το Τμήμα Δασών ενημερώνει το κοινό ότι τα περίπτερα στα Εθνικά Δασικά Πάρκα Αθαλάσσας και Παιδαγωγικής Ακαδημίας λειτουργούν βάσει των εν ισχύ διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοιού COVID-19 - υπηρεσία take away ή καθήμενοι σε εξωτερικό χώρο (μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι 8, ανεξαρτήτως ηλικίας).

Επίσης, ενημερώνεται το κοινό ότι από την Τετάρτη 10/3/2021 έχουν αποσπασθεί στο Τμήμα Δασών 6 Επιθεωρητές οι οποίοι έχουν ως καθήκον τη διεξαγωγή ελέγχων για την εφαρμογή των Διαταγμάτων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοίου COVID-19.

Παρακαλείται το κοινό να συμμορφώνεται κατά περίπτωση με τα ισχύοντα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

Πάρκο Αθαλάσσας
Το εθνικό Πάρκο της Αθάλασσας είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος χώρος πρασίνου της Λευκωσίας. Βρίσκεται στη νότια της πρωτεύουσας και περιβάλλεται από την Αγλαντζιά, τον Στροβόλο και τα Λατσιά. Έχει δύο εκδρομικούς χώρους, ποδηλατόδρομους, πεζόδρομους, γήπεδα, χώρους στάθμευσης, κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, παρατηρητήριο πουλιών, δασοβοτανικό κήπο, μονοπάτι για σκύλους κ.ά. Σημαντικό είναι το πάρκο του Αγίου Γεωργίου με τη μικρή πανέμορφη λίμνη και το φωταγωγημένο τις νύκτες μονοπάτι γύρω της. Υπάρχουν δύο φράγματα στην Αθαλάσσα, το μικρό φράγμα του Αγίου Γεωργίου και ο φράκτης Αθαλάσσας που κτίστηκε το 1962 στην ένωση δύο χειμάρρων, του Βαθύ και του Καλόγερου, για σκοπούς άρδευσης. Στο Πάρκο υπάρχουν πάνω από 300 είδη δέντρων, θάμνων και φυτών και 173 είδη πουλιών, 27 είδη πεταλούδων, 7 είδη θηλαστικών, 6 είδη ερπετών και ένα αμφίβιο. Έχει μεγάλη ποικιλία από μεταναστευτικά πουλιά που οφείλεται κυρίως στα νερά των δύο φρακτών και στις κλιματολογικές συνθήκες. Το 1985, σε μια προσπάθεια διάσωσης του δάσους από διάφορες παρεμβάσεις, 357 περίπου εκτάρια ανακηρύχθηκαν σε «Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας».

Πάρκο Παιδαγωγικής Ακαδημίας
Το πάρκο βρίσκεται μεταξύ Δήμου Αγλαντζιάς και Λευκωσίας σε απόσταση 2 Χλμ από το κέντρο της πόλης. Διαθέτει εκδρομικό χώρο, πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, αναψυκτήριο, παιδική χαρά, χώρους στάθμευσης, και πρόσβαση για αυτοκίνητα, κυρίως από τη Λεωφόρο Λάρνακος. Καταπράσινο τοπίο, ιδανικό για περπάτημα, ποδηλασία και άλλες δραστηριότητες.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close