Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα νόστιμο ταβερνάκι, για να βγεις τις γιορτές στη Λευκωσία

Ένα ζεστό και χαλαρό μέρος, για να φας και να πιεις καλά τις πιο λαμπερές μέρες της πόλης

Δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2023

Τι να πρωτοπούμε γι' αυτό το παραδοσιακό ταβερνάκι, το οποίο ξεχωρίζει για το αυθεντικό, κυπριακό φαγητό που προσφέρει σε μεγάλες ποσότητες, το οποίο λατρεύουμε όλοι!

Ο λόγος για το ταβερνάκι Φίλιππος, το οποίο διακρίθηκε στα Cyprus Eating Awards 2021 ως η Καλύτερη Ταβέρνα για το 2021.

Μία ταβέρνα που προσφέρει κυπριακή κουζίνα εδώ και χρόνια. Διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και του φαγητού της καθώς και για τον παραδοσιακό χαρακτήρα της και σίγουρα αξίζει να την επισκεφτείς -αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Τον Φίλιππο λοιπόν θα τον συναντήσεις στα στενά του γραφικού παλιού Στροβόλου. Εκεί θα σε υποδεχθεί θερμά ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, μα και ψυχή του μαγαζιού, ο οποίος θα φροντίσει ώστε να μη σου λείψει τίποτα. Άλλωστε, μιλάμε για έναν χώρο τόσο παρεΐστικο και οικείο, ζεστό και φιλόξενο, που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε σπίτι φίλων, που θα σε φιλέψουν με όλα τα καλούδια της κουζίνας τους.

φιλιππος2.jpg

Στα παραδοσιακά άνετα τραπεζάκια με τα καρό τραπεζομάντιλα καταφθάνουν κρεατικά σχάρας, όπως παϊδάκια αρνίσια, λουκάνικο χωριάτικο, λαχταριστή μπριζόλα στα κάρβουνα, τραγανές πατάτες… βοδινό συκώτι και σαλιγκάρια γιαχνί, ζουμερή σούβλα αρνί και αρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε σουμάκι, όλα σε γενναιότατες μερίδες. Επιπλέον βγάζει και ψαρονέφρι σχάρας με ρίγανη το οποίο επίσης συγκαταλέγεται στα hit του καταλόγου.

Εσύ απλά πάρε θέση δίπλα στην ξυλόσομπα και ετοιμάσου να φας και να ευχαριστηθείς με όσα φτιάχνει, γιατί είναι της ώρας, καλομαγειρεμένα και όσα μπαίνουν στα κάρβουνα ψήνονται από μάστορα του είδους.

Ο Φίλιππος άλλωστε είναι ένα ταβερνάκι που προσελκύει θαμώνες που αγαπούν το καλό φαγητό και αγαπούν κι αυτό το μικρό, μερακλίδικο μαγαζί όπου–δικαίως– απέκτησε καλή φήμη.

(22316307) Δήμητρας 2ΑΒ, Στρόβολος, Λευκωσία.
Facebook: Ταβερνάκι Φίλιππος
Instagram: Ταβερνάκι Φίλιππος

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close