6 April 2024
Things to do με το παιδί , Παιδί

STEM DAY για κορίτσια 9-12 ετών στο Πανεπιστήμιο Frederick με δωρεάν συμμετοχή

Τα φετινά εργαστήρια επικεντρώνονται στους τομείς της Αρχιτεκτονικής, της Πολιτικής Μηχανικής και της Ρομποτικής και της Φαρμακευτικής

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρτίου 2024

Το νερό είναι το θέμα της φετινής Μέρας STEM που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Frederick για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Λευκωσία. Η Μέρα STEM θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου, δίνοντας την ευκαιρία σε κορίτσια ηλικίας 9 έως 12 ετών να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των τομέων STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) μέσα από ευχάριστα, διαδραστικά εργαστήρια, που προσφέρονται δωρεάν και έχουν σχεδιαστεί ειδικά από μέλη του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Η Μέρα STEM πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας “To all women and girls: Join the Journey in Technology and Engineering”, στόχος της οποίας είναι η ενθάρρυνση περισσότερων κοριτσιών να στραφούν στους τομείς STEM, ως ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης των γυναικών και κοριτσιών σε αυτούς τους τομείς.

IMG_4.jpeg

Τα φετινά εργαστήρια επικεντρώνονται στους τομείς της Αρχιτεκτονικής, της Πολιτικής Μηχανικής και της Ρομποτικής και της Φαρμακευτικής. Οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια του Πανεπιστημίου. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν σε ένα Εργαστήριο Ενδυνάμωσης. Την ίδια μέρα, οι γονείς των κοριτσιών θα μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήριο για την ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους, χωρίς στερεότυπα.

IMG_1.jpg

To Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το 2020 προέβλεψε ότι οι τομείς STEM αναμένεται να καθορίσουν τις θέσεις εργασίας στη νέα εποχή. Η μετάβαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία και η μετατόπιση του καταμερισμού εργασίας μεταξύ ανθρώπων και μηχανών αναμένεται να καταργήσει 85 εκατ. θέσεις εργασίας και να δημιουργήσει 97 εκατ. νέες, μέχρι το 2025. «Πώς θα μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις ανάγκες; Ενθαρρύνοντας τα άτομα που παραδοσιακά απέχουν από αυτούς τους τομείς, δηλαδή κορίτσια και γυναίκες, να έρθουν κοντά!», σχολιάζει η κα Νατάσσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick. «Γνωρίζουμε ότι οι επιλογές των κοριτσιών εξακολουθούν να επηρεάζονται και να περιορίζονται από στερεότυπα και αναχρονιστικές αντιλήψεις για “ανδρικά” και “γυναικεία” επαγγέλματα. Στόχος μας είναι να διαπιστώσουν από μόνες τους πόσο συναρπαστικοί μπορεί να είναι οι τομείς που σχετίζονται με την επιστήμη, την τεχνολογία και τη μηχανική και να ξεδιπλώσουν τις δικές τους δυνατότητες», σημειώνει. «Με τα εργαστήρια αυτά, θέλουμε να ανοίξουμε διάπλατο μπροστά τους έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων και επιλογών».

Η Μέρα STEMδιοργανώνεται δύο φορές τον χρόνο στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία και τη Λεμεσό από το 2022 και μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει σε αυτή 275 κορίτσια και 130 γονείς.

IMG_2 (1).jpg

Πληροφορίες:

Σάββατο, 6 Απριλίου, στο Πανεπιστήμιο Frederick (Γιάννη Φρειδερίκου 7, Παλλουριώτισσα, 1036 Λευκωσία)

Προσέλευση: 09:15-09:45

Διάρκεια Δραστηριοτήτων: 10:00-13:30

Η συμμετοχή στη Μέρα STEM είναι δωρεάν. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close