21 March 2024
Things to Do , Εκδηλώσεις

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Μέρα Δασών με ξεναγήσεις στα μονοπάτια της φύσης και βραδιά αστροπαρατήρησης

Το Τμήμα Δασών προγραμματίζει εκδηλώσεις για τη Διεθνή Μέρα Δασών

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2024

Tο Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος πληροφορεί το κοινό ότι προγραμματίζει διάφορες εκδηλώσεις για τη Διεθνή Μέρα Δασών, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Θέμα της φετινής χρονιάς, όπως καθορίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, είναι: «Δάση και Καινοτομία - Νέες λύσεις για έναν καλύτερο κόσμο».

Η κύρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 11.00 το πρωί. Στην εκδήλωση θα παραστεί η Έντιμη Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς και παρουσιάσεις, καθώς επίσης και περιήγηση γύρω από τη λίμνη Αθαλάσσας (Αγ. Γεωργίου).

Συνδιοργάνωση με την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου απογευματινής εκδήλωσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με αφορμή το γεγονός ότι συμπίπτουν οι ημερομηνίες εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών και της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου).

Θα περιλαμβάνονται χαιρετισμοί, απαγγελίες ποιημάτων, προβολή οπτικοακουστικού υλικού, θεματική παρουσίαση από το Τμήμα Δασών και σύντομο μουσικό πρόγραμμα. Με το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση.

Πιο κάτω αναφέρονται οι υπόλοιπες εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις Δασικές Περιφέρειες Τροόδους και Πάφου και είναι ανοικτές για συμμετοχή από το κοινό.

Δασική Περιφέρεια Τροόδους
Ξενάγηση στο Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης Καληδονιών
στις 21 Μαρτίου του στις 10.00. Η ξενάγηση θα γίνει από Δασικό Λειτουργό του Τμήματος Δασών και θα αρχίσει από την αφετηρία του Μονοπατιού η οποία βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο του, πλησίον της εξοχικής κατοικίας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας


Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου στις 18.00 και θα είναι βραδιά αστροπαρατήρησης στον Βοτανικό Κήπο Τροόδους “Α. Γ. Λεβέντης” που βρίσκεται στο Μεταλλείο Αμιάντου. Η εκδήλωση θα έχει θέμα « Παρατηρώντας τον Έναστρο Ουρανό του Τροόδους» και θα γίνει σε συνεργασία με την εταιρεία 10.10 cosmos και ομιλητή τον Κ. Αγάπιο Ηλία. Στον χώρο θα υπάρχουν διαθέσιμα τηλεσκόπια για χρήση από το κοινό με έμπειρους αστροπαρατηρητές.

Δασική Περιφέρεια Πάφου
Ξενάγηση στο Δρυοδάσος Χρυσορογιάτισσας
και στο μονοπάτι της περιοχής στις 21 Μαρτίου του 2024 στις 10:00. Η ξενάγηση θα γίνει από Δασικό Λειτουργό του Τμήματος Δασών.
Ξενάγηση στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα Εκδρομικός Χώρος Σμιγιές και τοποθεσία Πίσσουρος στις 21 Μαρτίου του στις 10.00. Η ξενάγηση θα γίνει από Δασικό Λειτουργό του Τμήματος Δασών.
Ξενάγηση στο μονοπάτι Κύκκος – Χρυσορογιάτισσα (μέρος) στο Δάσος Πάφου στις 22 Μαρτίου 2024 στις 08.00. Η ξενάγηση θα γίνει από Δασικό Λειτουργό του Τμήματος Δασών.

Επίσης κατά τις πιο κάτω ημερομηνίες θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από Λειτουργούς του Τμήματος Δασών σε σχολεία της Επαρχίας Πάφου.
Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου στην Πάφο στις 21 Μαρτίου του στις 10.00.
Γυμνάσιο Πόλεως Χρυσοχούς στις 27 Μαρτίου στις 09.00.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Διεθνή Μέρα Δασών μπορείτε να βρείτε στην Επίσημη Ιστοσελίδα του Τμήματος Δασών https://bitly.ws/3fWbR

21.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close