Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το Ταβερνείο Το Ιστορικόν ξέρει πολύ καλά από νηστίσιμα πιάτα

Δοκιμάσαμε μία σειρά από προσεγμένες γεύσεις στο αγαπημένο μας ταβερνάκι στον Άγιο Δομέτιο ιδανικές για την περίοδο της νηστείας

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου 2024

Η Σαρακοστή αποτελεί μία περίοδο κατάνυξης για τους Χριστιανούς Ορθόδοξους αλλά και νηστεία με αποχή τόσο από το κρέας, τα παράγωγά του αλλά και το ψάρι με μία εξαίρεση την 25η Μαρτίου.

Η περίοδος των νηστειών απαιτεί περιορισμό κάποιων τροφών με αποτέλεσμα να απέχουμε από τις εξόδους μας. Το αγαπημένο μας, όμως, ταβερνάκι στον Άγιο Δομέτιο, Το Ιστορικόν, έχει φροντίσει για όλους όσοι νηστεύουν ετοιμάζοντας μία σειρά από πεντανόστιμα και προσεγμένα νηστίσιμα πιάτα.

Βρεθήκαμε ξανά, λοιπόν, στο γνωστό και βραβευμένο στέκι της πόλης για να περάσουμε μία χαλαρή βραδιά δοκιμάζοντας την σειρά των νηστίσιμών του πιάτων. Καθίσαμε στην ζεστή του σάλα, παρατηρήσαμε ξανά τις διάφορες κορνίζες στους τοίχους ενώ ο μαυροπίνακας στο διάδρομο μας ενημέρωνε για τα νέα αλλά και μερικά παλαιότερα πιάτα.

365ec872-507d-45cf-a694-b0a5b2e02327.jpg

Το δείπνο ξεκίνησε με την άφιξη στο τραπέζι μας μίας φρεσκοκομμένης σαλάτας με κυπριακό καππάρι, που την συνόδευε μία καλοφτιαγμένη ταχίνι και μία κατακόκκινη αλοιφή παντζαριού. Αμέσως, βουτήξαμε την ζεστή μας πιτούλα σε αυτή την νέα αλοιφή και ξεκινήσαμε κάπως έτσι το βραδυνό μας. Η αλοιφή παντζαριού έχει γλυκιά γεύση, εξαιρετική υφή και ταιριάζει απόλυτα με την κυπριακή πίτα. Ακολούθως, δεν περίμενα ποτέ πως θα μπορούσα να φάω αγρέλια στη σχάρα με παρθένο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και λεμόνι που θα μου άρεσαν τόσο πολύ. Κι όμως πρέπει να τα δοκιμάσεις.

Αν θεωρείς πως τα νηστίσιμα πιάτα δεν έχουν γεύση ή είναι άνοστα μάλλον κάνεις λάθος και δεν έχει δοκιμάσει τις γεύσεις που φάγαμε στο Ιστορικόν. Το πιάτο που με ενθουσίασε ήταν οι πούλλες αντιναχτές με κόλινδρο και λεμόνι που τις συνοδεύσαμε με ταχίνι. Απλά θεϊκές! Ταυτόχρονα, έφτασαν μπροστά μας μία πλούσια μερίδα με χοχλιούς, τα σαλιγκάρια στην Κρήτη, μπουμπουριστούς μαζί με κολοκυθοκεφτέδες, μανιτάρια σχάρας και ρεβυθοκεφτέδες που πρώτη φορά δοκίμαζα και ομολογώ πως σίγουρα θα τους παραγγείλω ξανά στο Ιστορικόν.

9474b820-b014-49bb-b077-aaf05eebf204.jpg

Η ποικιλία από νηστίσιμα πιάτα δεν σταματά εδώ αφού η κουζίνα του ταβερνείου έβαλε όλη της την μαεστρία για να ικανοποιήσει κάθε πελάτη της. Έτσι, για την περίοδο των νηστείων θα σερβίρει επιπλέον μία καλοφτιαγμένη φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια αλλά και μία μερίδα λαχανικών σχάρας πάνω σε ένα υπέροχο πουρέ από πιπεριές Φλωρίνης.

365ec872-507d-45cf-a694-b0a5b2e02327.jpg

Η αλήθεια είναι πως περάσαμε ένα πολύ όμορφο βράδυ με το προσωπικό να μας εξηγεί το καθετί και με χαμόγελο να μας εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο. Αν και φάγαμε ένα μενού με νηστίσιμα πιάτα εντούτοις νιώσαμε βασιλιάδες αφού δοκιμάσαμε ποιοτικά πιάτα, εύγευστα, καλομαγειρεμένα, προσεγμένα και κυρίως νόστιμα. Αν λοιπόν ανήκεις σε εκείνους του ανθρώπους που θα ακολουθήσουν τη νηστεία της Σαρακοστής μέχρι και το Πάσχα και επιθυμείς να βγει έξω κάποιο βράδυ, μην το σκέφτεσαι, το Ταβερνείο Το Ιστορικόν θα σε ικανοποιήσει απόλυτα με τα νέα, νηστίσιμα πιάτα του που δεν θα καταλάβει ότι βρίσκεσαι σε νηστεία.


(22780555) Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, 2369 Λευκωσία.
Κάνε κράτηση τηλεφωνικώς ή διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας (κλικ εδώ).
Facebook: Ταβερνείο Το Ιστορικόν
Instagram: To Istorikon

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close