Things to Do , Εκδηλώσεις

"Η Σύβι και ο Ντάντυ" είναι το βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις

Το νέο βιβλίο της Δήμητρας Διδαγγέλου, κυκλοφορεί ανάμεσά μας!

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2015

Η Δήμητρα Διδαγγέλου στο "Η Σύβι και ο Ντάντυ" στήνει ένα βιβλίο-μνημείο για μια μοναδική γυναίκα, τη Σύλβια Πλαθ. Λεπτομέρειες από τη ζωή της Σύλβιας Πλαθ παραβάλλονται με αληθινές ιστορίες ανθρώπων που ζούσαν για χρόνια έγκλειστοι σε ψυχιατρεία. Η εμμονή της αφηγήτριας με την Πλαθ ταράζει τον ύπνο της.

Η ηρωίδα, εσώκλειστη για μέρες σε διαμέρισμα, απομαγνητοφωνεί τις μαρτυρίες των πρώην έγκλειστων και τα όνειρά της γίνονται ένα συνονθύλευμα της δικής της πραγματικότητας, της Πλαθ και των ψυχικά ασθενών.

Η Αμερικανή ποιήτρια για ένα διάστημα εργαζόταν ως γραμματέας στο ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, αποδελτιώνοντας κι εκείνη όνειρα ψυχασθενών, προκειμένου να εμπνευστεί για τα γραπτά της.

Ανάμεσα σ’ όλους κυκλοφορεί μια εφτάψυχη γάτα…

Να σημειώσουμε μάλιστα ότι οι μαρτυρίες είναι αληθινές και προέρχονται από το ντοκιμαντέρ της συγγραφέως "Αποϊδρυματοποίηση: Ο δρόμος της επιστροφής".

 

Η συγγραφέας
Η Δήμητρα Διδαγγέλου είναι ψυχολόγος κι επιστημονικός δημοσιογράφος, με βασικές σπουδές στην Ψυχολογία και μετεκπαίδευση στην Ψυχολογία και ΜΜΕ. Μέσα από τη δουλειά της σε ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές εκπομπές και την αρθρογραφία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας. Είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας "Ψυχο-γραφήματα" και ιδιοκτήτρια της επιχείρησης υπηρεσιών ψυχικής υγείας «Ψ-Χ». Παράλληλα, διεξάγει εργαστήρια εκφραστικής γραφής και βιβλιοθεραπείας.

Το διήγημά της "Αν ο Φόιντ είχε μουστάκι" διακρίθηκε στα δέκα πρώτα διηγήματα του διαγωνισμού "Hotel Οιδίπους" των εκδόσεων Πατάκη. Το διήγημά της «Η χρονιά του ‘88» διακρίθηκε στον 4ο διεθνή διαγωνισμό διηγήματος που διοργανώθηκε από το Eyelands και τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες και περιλαμβάνεται στο έργο «Η συλλογή του χρόνου».

 

Δείτε απόσπασμα από την παρουσίαση του βιβλίου που έγινε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

 

Δείτε εδώ την ομιλία της Δήμητρας Διδαγγέλου στο φετινό TEDx του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close