Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2015
«Ρε φίλε, στην Ιταλία ήπια τον πιο ωραίο καφέ στη ζωή μου».
Πολλά χρόνια μετά, ακόμα θυμάμαι την ατάκα του Παύλου, ο οποίος μου περιέγραφε τον καφέ που είχε πιει στο Μιλάνο ως κάτι πολύ ιδιαίτερο: σε σχετικά χαμηλό ποτήρι, καφές μυρωδάτος, δυνατός και παγωμένος!
Σε μια εποχή που οι αλυσίδες καφέ κατεβαίνουν στο νησί με γοργότατους ρυθμούς, που ο εσπρέσο συναγωνίζεται στα ίσα τον στιγμιαίο και που τα coffee shops ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, κάνοντας όλους τους coffee lovers να τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση, εγώ είμαι ακόμα από café σε café, πάντοτε με ένα take out ποτήρι στο χέρι, στην αναζήτηση του χρυσού δισκοπότηρου με τον καφέ αλά ιταλικά που μου περιέγραφε ο Χρήστος.
A κχoffee project; Για ένα λεπτό. Αυτό δεν το έχουμε δοκιμάσει. Δεν μοιάζει πάντως με αλυσίδα. Βασικά, δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην πόλη.
Παρκάρεις στα πέριξ της Πινδάρου, κάθεσαι στο μπαρ, το οποίο είναι ψηλό τόσο όσο για να είσαι άνετος -όσο άνετος θα ήσουν αν καθόσουν και στο μεγάλο παραδίπλα τραπέζι-, βλέπεις το λιτό αλλά καλά μελετημένο μενού και προσπαθείς να καταλήξεις στον καφέ που θα παραγγείλεις.
Διάβασε περισσότερα στη CITY!
Σχετικά

25+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Με φεστιβάλ, μουσική, θέατρο και θερινό κινηματογράφο

Βραδιές Πολιτισμού στην Αραδίππου: Ολόκληρο το πρόγραμμα
Και φέτος το καλοκαίρι μας θα γεμίσει μουσική, θέατρο, παιδικά φεστιβάλ, προβολές, χορό και συγκινήσεις!

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στο νησί
Φτιάξαμε την ατζέντα με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Ειδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Καφενές: Ιστορίες σε ασπρόμαυρα καρέ» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Οι Ιλιάνα Κουλαφέτη και Χρήστος Μιχάλαρος αφηγούνται τις ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες

«Είναι Θέλημα Αγάπης»: Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Μιτσερού
Με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από την Κύπρο και την Ελλάδα
Το σαββατοκύριακο η καρδιά της καλαθόσφαιρας 3Χ3 χτυπά στην Πάφο
Τo OPAP Paphos 3x3 2025 ενώνει δυνάμεις με το Enavsma Foundation και μαζί μεταμορφώνουν την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου

Το πρόγραμμα για την τελευταία μέρα του Κατακλυσμού Λάρνακας
Ολοκληρώνεται απόψε ο Κατακλυσμός Λάρνακας

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!