Δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου 2015
1. Αυτή είναι η πρώτη ταινία του Λάνθιμου στα αγγλικά, γυρισμένη εξ ολοκλήρου στο Kέρι της Ιρλανδίας.
2. Το πολυεθνικό καστ συμπεριλαμβάνει τους Κόλιν Φάρελ (Αποστολή στην Μπριζ), Λεά Σεϊντού (Η Ζωή της Αντέλ), Ρέιτσελ Γουάιζ (Ο Επίμονος Κηπουρός), Μπεν Γουίσοου (Το Άρωμα), Τζον Σι Ράιλι (Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν), αλλά και τους Αριάν Λαμπέρτ και Αγγελική Παπούλια του Κυνόδοντα.
3. Αρχικά ήταν να πρωταγωνιστήσει στην ταινία ο Αυστραλός ηθοποιός Τζέισον Κλαρκ (Child 44, Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή), ο οποίος όμως αποχώρησε για να πάρει τη θέση του ο Κόλιν Φάρελ.
4. Η υπόθεση αφορά μια ιστορία αγάπης σε ένα κοντινό δυστοπικό μέλλον. Όλοι οι χωρίς ταίρι άνθρωποι συλλαμβάνονται και μεταφέρονται σε ένα ξενοδοχείο. Εκεί τους δίνονται 45 μέρες για να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο δάσος. Ένας απελπισμένος άντρας το σκάει από το ξενοδοχείο και χάνεται στο δάσος. Εκεί θα ερωτευτεί, ενάντια στους κανόνες και τις υποδείξεις της κοινωνίας και των αρχών.
5. Τα γυρίσματα έγιναν πριν από έναν χρόνο. Ξεκίνησαν στις 24 Μαρτίου του 2014 και τελείωσαν στις αρχές Μαΐου, περίπου 5 εβδομάδες αργότερα.
6. Η Βρετανική Επιτροπή Καταλληλότητας (BBFC), που μάλλον είναι και η πρώτη που είδε την ταινία, αν και δεν έκοψε καμία σκηνή, αποκάλυψε πως η ταινία έχει σκληρή γλώσσα, σεξ, αναφορές στο σεξ και αιματηρές εικόνες.
7. Οι διεθνείς πωλήσεις της ταινίας (σε ΗΠΑ και Ευρώπη) θα γίνουν από την Protagonist Pictures, ενώ η Sony International Pictures έχει αγοράσει τα δικαιώματα για Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, τις γερμανόφωνες ευρωπαϊκές χώρες, την ανατολική Ευρώπη, τη Σκανδιναβία και τη Νότια Αμερική.
8. Συνολικά 5 ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν στην παραγωγή του The Lobster. Ελλάδα (Faliro House, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου), Ιρλανδία (Element Pictures, Συμβούλιο Κινηματογράφου της Ιρλανδίας), Αγγλία (Limp Films, Scarlet Films, Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου), Γαλλία (Haut & Court, Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου & Κινουμένων Σχεδίων) και Ολλανδία (Lemming Film, Ολλανδικό Ταμείο Χρηματοδότησης Κινηματογράφου), καθώς και το Eurimages. Η Limp Films είναι ουσιαστικά η εταιρεία παραγωγής την οποία ξεκίνησε ο ίδιος ο Λάνθιμος, μετά την εγκατάστασή του στη Μεγάλη Βρετανία.
9. Το The Lobster ξεκίνησε την πορεία του σαν ιδέα, στο πρόγραμμα CineMart του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Ρότερνταμ, τον Δεκέμβριο του 2012, αναζητώντας συμπαραγωγούς και πιθανές τοποθεσίες γυρισμάτων.
10. Αυτή είναι η τρίτη σεναριακή συνεργασία του Γιώργου Λάνθιμου με τον Ευθύμη Φιλίππου, μετά τον Κυνόδοντα (2009) και τις Άλπεις (2011), και όπως διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας την υπόθεσή του, παραμένει συνεπής στο στυλ και το ύφος της αφήγησης που έχουν καλλιεργήσει με τις δύο προηγούμενες αυτές ταινίες τους.
[Πηγή:doctv.gr]
Σχετικά
7ο Dot.on.the.Map: Το πρόγραμμα της μεγάλης συνάντησης των επαγγελματιών του κινηματογράφου
Πρόκειται για μια θεσμική δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος
Το prequel του «Weapons» παίρνει σάρκα και οστά
Ο Ζακ Σιλντς και ο Ζακ Κρέγκερ ενώνουν τις δυνάμεις του για να φερουν στην μεγαλη οθονη την σκοτεινή ιστορία της θείας Γκλάντις, μετά τη θριαμβευτική πορεία του «Weapons» στα ταμεία και τα Όσκαρ.
Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) 2026: Οι υποψηφιότητες
Ξεκινάει η ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων διευθυντών φωτογραφίας σε μεγάλου μήκους και φέτος, για πρώτη φορά, σε μικρού μήκους ταινίες από την Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών.
Οι νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Τρόμος, μυστήριο, μουσική και ανθρώπινες ιστορίες κατακλύζουν τις αίθουσες από τις 2 Απριλίου
Πρώτη εικόνα: Ο Μάικλ Φασμπέντερ στο «Kennedy» του Τόμας Βίντερμπεργκ
Ο Ιρλανδο-Γερμανός ηθοποιός αναλαμβάνει τον ρόλο του πατριάρχη του οίκου των Κένεντι, Τζόζεφ, σε μία σειρά που προορίζεται για το Netflix.
A Beautiful Day in Hollywood: Τομ Χανκς και Μάριελ Χέλερ ξανά μαζί για αθλητική ταινία
Ο πρωταγωνιστής και η σκηνοθέτρια του γλυκύτατου «A Beautiful Day in the Neighborhood» (2019) επανενώνονται για μια ταινία με θέμα το μπέιζμπολ, στην οποία ενδέχεται να συμπρωταγωνιστούν οι Bad Bunny και Κόλμαν Ντομίνγκο.
Τα Όσκαρ φεύγουν από το Hollywood το 2029
Τα Οσκαρ εγκαταλείπουν το Dolby Theatre και μετακομίζουν από το 2029 στο Peacock Theater του downtown Los Angeles, σε μια αλλαγή που συνδέεται με τη νέα ψηφιακή και οργανωτική εποχή της τελετής.
Επιστροφή Ανγκ Λι με το «Gold Mountain»
Επτά χρόνια μετά το υπολειπόμενο «Gemini Man» με τον Γουίλ Σμιθ, την λιγότερο καλή στιγμή μιας έξοχης καριέρας, ελπίζουμε ξανά σε μια επιστροφή στη φόρμα
Ο Αιμίλιος Αβραάμ ετοιμάζεται να "βγει" στις αίθουσες με τη «Σμαράγδα» του
Η δραματική κομεντί ταινία μεγάλου μήκους του Αιμίλιου Αβραάμ έρχεται στους κυπριακούς κινηματογράφους από τις 2 Απριλίου
Στα σκαριά νέα ταινία απο το σύμπαν του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» από τον Στίβεν Κόλμπερτ
Η Γουόρνερ Μπρος ανακοίνωσε ότι ο Στίβεν Κόλμπερτ και ο γιος του εργάζονται πάνω σε μια ολοκαίνουργια ταινία του σύμπαντος του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Νέες ταινίες στις αίθουσες: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα
Από πολυβραβευμένα δράματα μέχρι σκοτεινό τρόμο και δυνατά sequels, οι πρεμιέρες που αξίζουν την προσοχή σου
All That’s Left of You
Ένα συγκλονιστικό δράμα -γυρισμένο και στην Κύπρο- για τη μνήμη, την απώλεια και την επιβίωση