Δημοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου 2015
Ένας από τους ορίντζιναλ X-Men πρόσφατα "βγήκε επιτέλους από την ντουλάπα". Η απόφαση όμως αυτή της Marvel να αποκαλύψουν ότι ο χαρακτήρας είναι τελικά γκέι, δεν χαροποίησε τους οπαδούς του δημοφιλούς ήρωα και της συγκεκριμένης σειράς.
Έχουν πρόβλημα με αυτή την πρόταση επειδή ο παλιός χαρακτήρας του ήρωα δεν έδειχνε ποτέ τέτοια σημάδια. «Είναι περίεργο να κάνεις έναν χαρακτήρα ομοφυλόφιλο που παρουσίαζε τον εαυτό του σαν στρέιτ από το 1963», έγραψε ο Josh Siegel και απορεί πώς ένας χαρακτήρας έχει καταπιέσει τις επιθυμίες τους για τόσο καιρό και εμφανίζεται πιο στρέιτ από τον νεότερο εαυτό του. «Αλήθεια έτσι λειτουργεί το να είσαι ομοφυλόφιλος;», αναρωτιέται.
«Μπορείτε να κλαίτε όσο θέλετε ότι ο Iceman δεν γκέι αλλά το γεγονός είναι ότι είναι εκεί στην σελίδα. Και συνέβη. Αν δεν το καταλαβαίνετε, τότε πρέπει να βρείτε κάτι άλλο να διαβάσετε που δεν περιέχει σουπερήρωες που μπορούν να διαβάζουν μυαλά και να πυροβολούν ακτίνες λέιζερ με τα μάτια τους», έγραψε η Tristan Cooper στο Dorky. Στο πιο πρόσφατο τεύχος των All-New X-Men, βλέπουμε τους έφηβους X-Men να κάνουν ένα ταξίδι μπροστά στο χρόνο και να συναντούν τους μελλοντικούς εαυτούς τους. Ο συγγραφέας του Bendis είπε στο twitter ότι ήλπιζε η αποκάλυψη για τον Iceman να μην προκαλέσει τόσα σχόλια.
«Υπάρχουν χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια ιστορίες ανθρώπων που για πολλούς και διαφορετικούς λόγους κρύβουν την σεξουαλικότητα τους», δήλωσε στην Guardian. Ο Kurt Busiek που έχει γράψει για σχεδόν όλους τους ήρωες στο σύμπαν της Marvel και είναι κάτι σαν ιστορικός στον τομέα του είπε ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ηρώων που για οποιοδήποτε λόγο δεν είχαν ποτέ μια ετεροφυλόφιλη σχέση και έγιναν δημοφιλείς γι' αυτό στην γκέι κοινότητα οπαδών των κόμικς.
«Οι φήμες ότι ο Iceman μπορεί να είναι γκέι ξεκίνησαν γύρω στα τέλη του 80 με μια μίνι σειρά επικεντρωμένη στον ήρωα. Από εκείνο το σημείο, πολλοί αναγνώστες αναρωτήθηκαν αν μερικοί χαρακτήρες που υπάρχουν χρόνια ήταν γκέι όπως συμβαίνει με άτομα που γνωρίζουμε για πολλά χρόνια», είπε ο Busiek και πρόσθεσε πώς κάτι παρόμοιο συνέβη με τον ήρωα της DC, Element Lad. «Ένας χαρακτήρας μπορεί να γίνει γκέι επειδή δεν έχει ποτέ μια σταθερή σχέση με το αντίθετο φίλο. Αν κάτι τέτοιο κρατάει χρόνια, κάποια στιγμή θα βρεθεί ένας συγγραφέας που θα πει, 'ναι γιατί όχι;' Σου δίνει νέα μέρη για να εξερευνήσεις». Ένας βιογράφος τους Jack Kirby, o Mark Evanier εξέφρασε μια πιο κυνική άποψη.
«Το πρόβλημα είναι ότι όταν έχεις έναν χαρακτήρα που γράφουν τόσα διαφορετικά άτομα για τόσα πολλά χρόνια και ο κόσμος βλέπει τις λεπτές διαφορές και αρπάζεται από αυτές, οι εκδότες λένε: 'Θέλουμε ένα γεγονός αυτό το μήνα. Ποιον μπορούμε να σακατέψουμε, να σκοτώσουμε, να κάνουμε γκέι ή να παντρέψουμε έτσι ώστε να γίνει κάτι ενδιαφέρον; Αυτό δεν σημαίνει ένα κακό κόμικς αλλά είναι πολλές φορές αυθαίρετο».
Ο Busiek από την άλλη είδε αυτήν απόφαση αρκετά πειστική. «Το φλερτ του με την Zelda, την σερβιτόρα την δεκαετία του 60, τελικά δεν ήταν εξαιτίας ενός ετεροφυλοφιλικού πάθους - ε και; Πήγαινε λύκειο ακόμη. Δεν χρειαζόταν να τα είχε καταλάβει όλα από τότε».
Πηγή: lifo.gr
Σχετικά
Μπίλι Άιλις: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Hit Me Hard and Soft» -Σε 3D με την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον
Η Paramount Pictures παρουσίασε το πρώτο επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας-συναυλίας της Μπίλι Άιλις με τίτλο «Hit Me Hard and Soft», η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Μαρτίου 2026.
Hunger Games: Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν στο νέο prequel
Το κινηματογραφικό σύμπαν της Panem επεκτείνεται ξανά, καθώς το The Hunger Games: Sunrise on the Reaping φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία των 50ών Αγώνων Πείνας, 24 χρόνια πριν από την αρχική ταινία
Hold Onto Me: H ταινία της Κύπριας σκηνοθέτριας Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς
Πρόκειται για την πρώτη κυπριακή ταινία μεγάλου μήκους που προβάλλεται στο ιστορικό και ιδιαίτερα προβεβλημένο αμερικανικό φεστιβάλ
4 πρεμιέρες – 4 λόγοι για να πας σινεμά αυτή την εβδομάδα
Τέσσερις πρεμιέρες γεμάτες ένταση, συναίσθημα και κινηματογραφική μαγεία
Η κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς: «Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» συγκινούν και ενώνουν το κοινό
Μια παραγωγή που αναβιώνει τον κλασικό μύθο του Ντίκενς στην καρδιά της σύγχρονης Ελλάδας.
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο «Καλλιτέχνης της Χρονιάς» σύμφωνα με το περιοδικό Time
Τη Δευτέρα πρόσθεσε μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στην ήδη εντυπωσιακή λίστα με τις διακρίσεις της ταινίας «One Battle After Another» στην οποία πρωταγωνιστεί.
Σπασμένη Φλέβα: Νέο ρεκόρ με 76.333 εισιτήρια για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Χρυσές Σφαίρες 2026: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες - Πότε η απονομή
Φέτος, υπάρχει και μια νέα κατηγορία στα βραβεία
American Film Institute: Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2025
Μεταξύ αυτών και η «Βουγονία» του Γιώργου Λάνθιμου - Αλλά και οι 10 καλύτερες σειρές της χρονιάς.
Η Sony ετοιμάζει νέα ταινία «Men in Black» -Πρώτος αποδέκτης του σεναρίου ο Γουίλ Σμιθ
Μετά την επιτυχημένη αναβίωση του franchise «Bad Boys», η Sony Pictures φαίνεται πως στρέφει ξανά το βλέμμα της στο σύμπαν του «Men in Black»
«Emily in Paris»: Είδαμε το τρέιλερ της 5ης σεζόν
Και όπως επιβεβαιώνει, η Ρώμη έχει την τιμητική της σε αυτό τον κύκλο επεισοδίων.
Οι 5 νέες πρεμιέρες της εβδομάδας: Από τα Κάλαντα των Χριστουγέννων μέχρι το Five Nights at Freddy’s 2
Συγκίνηση, τρόμος, παραμύθι, πάθος και αληθινές ιστορίες: οι σημαντικότερες κινηματογραφικές αφίξεις της εβδομάδας που αξίζουν την προσοχή σου