Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2015
Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους αγαπούμε τα θερινά σινεμά στην πόλη... μια εμπειρία, που πλέον απουσιάζει από τη σύγχρονη ζωή της πόλης. Βασικότεροι όμως απ' αυτούς είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την πρώτη ταινία που βλέπουμε έχοντας στη μύτη μας τη μυρωδιά από το αγιόκλιμα, τη θέα από τον έναστρο ουρανό και το καλοκαιρινό αεράκι να μας "χαϊδεύει" τα μαλλιά.
Γι' αυτό μη στενοχωριέσαι αν κι εσύ φέτος θα είσαι ένας από αυτούς που θα κάνουν καλοκαίρι στην πόλη, και κυρίως μη στενοχωριέσαι γιατί το Θέατρο Ριάλτο μεταμορφώνεται σε θερινό και δροσίζει τα καλοκαιρινά μας βράδια με υπαίθριες προβολές ταινιών, επαναφέροντας το θεσμό του θερινού σινεμά.
Ένα θεσμό άρρηκτα συνδεδεμένο με το Ριάλτο, το ιστορικό σινεμά της Λεμεσού, που λειτουργούσε τα καλοκαίρια ως θερινός κινηματογράφος, προσφέροντας στους κατοίκους της πόλης μια ξεχωριστή εμπειρία, ταυτόσημη με το καλοκαίρι.
Το Θέατρο Ριάλτο λοιπόν στήνει ξανά πανί στην πίσω πλευρά του κτιρίου, και καλεί τους κατοίκους της πόλης να απολαύσουν ταινίες από τοn διεθνή κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια του Ιουλίου.
Ποδαρικό στο Θερινό Ριάλτο για τον μήνα Ιούλιο θα κάνει η ταινία «Το Μυστικό της Ευτυχίας» («Ηector and the Search for Happiness», 2014), τη Δευτέρα 6/7. Την αμέσως επόμενη Δευτέρα, στις 13/7, πρόκειται να προβληθεί η κωμική ταινία «H Πηγή των Γυναικών». («The Source», 2011, Υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα, Κάννες)
Το Θερινό Ριάλτο θα λειτουργήσει για δύο ακόμα Δευτέρες προς το τέλος του καλοκαιριού, και συγκεκριμένα στις 31/8 με την ευχάριστη Γαλλική ταινία «Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν» («Chinese Puzzle», 2013) και στις 7/9 με το «Πέρα απ’ το Όνειρο» («The Congress», 2013) (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου).
Οι ταινίες αποτελούν μια επιλογή από το πρόγραμμα του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών που οργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ένα. Οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους.
Χώρος Στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο).
Ώρα Έναρξης: 21.00.
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45.
Εισιτήρια: €5.
E-Ticket: www.rialto.com.cy
Σχετικά

Η ελληνική ταινία Heat me της Κέλλυς Σαρρή διακρίθηκε στο Oscar Qualifying Galway Film Fleadh
Η ταινία που θίγει το θέμα της κλιματικής κρίση απέσπασε το Βραβείο Joe McMahon ως Καλύτερη Διεθνής Ταινία Μικρού Μήκους.

«Lord of the Rings: The Hunt for Gollum»: Eπιστρέφουν γνώριμα και αγαπημένα πρόσωπα στην νέα ταινία
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ίαν ΜακΚέλεν

Θερινό σινεμά πλάι στο κύμα με μία αγαπημένη κωμωδία
Ο καιρός επιβάλλει ανέμελες βραδιές με ποπ κορν

Οι ταινίες που θα απολαύσουμε στην πρωτεύουσα αυτή τη βδομάδα
Δες αναλυτικά τις προβολές στον θερινό κινηματογράφο της Λευκωσίας

Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών
Ο βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ, γνωστός για τον ρόλο του ως General Zod στις ταινίες Superman, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών - Η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ταινίες και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ

Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε στον 3ο Θερινό Κινηματογράφο Περιστερώνας
Δύο όμορφες καλοκαιρινές βραδιές με (δωρεάν) υπαίθριες προβολές και όχι μόνο

«Πειρατές της Καραϊβικής»: Ο Τζόνι Ντεπ σε συζητήσεις για την επιστροφή του ως Jack Sparrow
«Αν του αρέσει ο τρόπος που είναι γραμμένος ο ρόλος, νομίζω ότι θα το κάνει»

Θερινός κινηματογράφος δίπλα στη θάλασσα με το Πετρίδειο Ίδρυμα
Μία καλοκαιρινή βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό

«Κωνστάντια»: Οι προβολές ταινιών στην πρωτεύουσα αυτή τη βδομάδα
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών

H «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα: «Δεν θα ξαναγίνει ταινία σαν αυτή»
Τα γυρίσματα διήρκεσαν έξι μήνες σε διάφορες περιοχές του κόσμου

Πάμε για θερινό σινεμά σε ένα ειδυλλιακό χωριό της Μαραθάσας
Μία μοναδική βραδιά για μικρούς και μεγάλους για ταινίες κάτω από τ' αστέρια

Ο Μπίλι Ζέιν ενσαρκώνει τον Μάρλον Μπράντο στη νέα ταινία «Waltzing with Brando»
Ο Μάρλον Μπράντο (Marlon Brando) «ζει ξανά» στη μεγάλη οθόνη, αυτήν τη φορά μέσα από την ερμηνεία του Μπίλι Ζέιν (Billy Zane).