Shopping , Τα καλύτερα της Κύπρου

“Νυχτοπάππαρος”, “Λαμν’ αρώτα” και άλλες ατάκες της κυπριακής διαλέκτου σε μπλουζάκια

Μιλήσαμε με τον δημιουργό τους και σας τον συστήνουμε

Δημοσιεύτηκε στις 09 Νοεμβρίου 2015

Τους εντοπίσαμε τυχαία στο Instagram και μας κίνησαν την περιέργεια. Γουστάραμε τη δουλειά τους την οποία βρήκαμε πολύ έξυπνη ως ιδέα. Πρόκειται για τους δημιουργούς των ευφάνταστων t-shirts με ατάκες από την κυπριακή διάλεκτο αποτυπωμένες με φαντασία και κόμικς σε μπλούζες.

Ο εμπνευστής τους αυτοαποκαλείται Mike αν και επιθυμεί να παραμένει ανώνυμος και φτιάχνει τα πιο τρελά μπλουζάκια με το όνομα romeotees. Ας τον γνωρίσουμε.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα;
Από πολύ παλιά σχεδίαζα t-shirts για online stores στον ελεύθερό μου χρόνο. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ με εκφράσεις της κυπριακής διαλέκτου προέκυψε πέρσι και καθόλου τυχαία. Η κυπριακή διάλεκτος είναι κατεξοχήν προφορική. Δεν έχουμε συνηθίσει, δεν έχουμε μάθει να τη βλέπουμε γραμμένη. Δεν ακολουθούμε καν έναν καθολικό τρόπο γραφής της. Το χιούμορ ή/και τα λογοπαίγνια αποτελούσαν ανέκαθεν βασικό στοιχείο της δουλειάς μου. Αν συνδυάσεις όλα αυτά με το γενικότερο κλίμα των τελευταίων δύο ετών στην Κύπρο, την τάση επιστροφής στην κυπριακή κουλτούρα και την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της κυπριακής ταυτότητας, τότε καταλαβαίνεις πώς και γιατί προέκυψε όλο αυτό. 

Ποιοι εμπλέκονται και τι κάνει ο καθένας;
Στην προσπάθεια αυτή δεν εμπλέκονται, τουλάχιστον ακόμη, πολλά άτομα. Στο πρότζεκτ αυτό με βοηθά και με στηρίζει η σύντροφός μου, η οποία είναι καθημερινά μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης. Έχω επίσης κι έναν εξαιρετικό συνεργάτη ο οποίος κάνει τις υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις στα t-shirts. O δικηγόρος μου με βοηθά σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων. Οι followers των romeotees βοηθάνε στο marketing το οποίο γίνεται κατά κόρον με word-of-mouth.Τα υπόλοιπα (t-shirt design, branding κτλ.) τα κάνω εγώ. 

Οι best seller επιλογές σας; 
“Νυχτοπάππαρος”, “Λαμν’ Αρώτα” και “Σικκιμέ”.

Τα πιο τρελά που έχετε κάνει είναι…
Δε θεωρώ κάτι πολύ τρελό, αλλά θα έλεγα ότι είναι τολμηρό να φορέσει κάποιος το ΕΣΙΕΞΙΞΙ και το ΖΙΛΙΚΟΥΡΤΙ.

Σκέφτεσαι να…
Σκέφτομαι εδώ και καιρό να προχωρήσω με μια σειρά Limited Edition Τ-shirts.

Ποιο είναι το μυστικό για να έχει απήχηση ένα τοπ; 
Το μυστικό είναι cliché: Do it with passion or not at all. Δεν ξεκίνησα με την απήχηση ή τη μαζική αγορά του προϊόντος ως αυτοσκοπό. Έφτιαξα τη romeotees.com για «ψυχαγωγικούς» σκοπούς. Μου αρέσει να προσφέρω χαμόγελα στους Κύπριους που βλέπουν πάνω τους ή στον απέναντί τους τα σχέδιά μου. Απ’ εκεί και πέρα, ο κάθε ένας ανάλογα με τα βιώματά του επιλέγει και τα σχέδια που θα φορέσει. 

Ποιο logo/moto θα έφτιαχνες για το Check In; 
Απευθυνόμενο ανέκαθεν στους outing τύπους, στο Check In ταιριάζει απόλυτα το «Α δεις τζι αρκήσω, φάε τζιαι ππέσε».


Οι Κύπριοι είναι cool με τα t-shirts;
Ναι, είναι τελικά cool! Περισσότερο απ’ ό,τι περίμενα. Φαίνεται πως είχαμε αυτή την ανάγκη να αγκαλιάσουμε τη διάλεκτό μας και τον τόπο μας γενικότερα. Και τι πιο ωραίο από το να τα φοράμε… Ηλικίες από ενός μέχρι 70! 

Οι τιμές κυμαίνονται (ενδεικτικά) από €19 τα t-shirts μέχρι €35 τα hoodies και sweatshirts. Αν κάποιος θέλει custom t-shirt οι τιμές ξεκινούν από €25 αναλόγως του design.

Μάθετε περισσότερα:
Website: http://www.romeotees.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/RomeoTees/36640284959
Instagram: @romeotees

 

 

 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close