Shopping , Τα καλύτερα της Κύπρου

Ποια θα είναι η Γυναίκα Fashion Designer της χρονιάς;

Η Shiseido παρουσιάζει και φέτος τις Υποψήφιες Γυναίκες της Χρονιάς 2015

Δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2015


Όπως κάθε χρόνο, η Madame Figaro, το πρώτο γυναικείο περιοδικό της Κύπρου, με τη βοήθεια ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, κατέληξε στις τελικές πέντε υποψήφιες για κάθε κατηγορία και σας προτείνει τις Γυναίκες της Χρονιάς 2015 που παρουσιάζει η Shiseido.

40 υποψήφιες Γυναίκες της Χρονιάς για το 2015 σε 8 κατηγορίες!

Ερμηνεύτριες, Ηθοποιοί, Δημιουργοί/Εικαστικοί, Επιστήμονες/Ακαδημαϊκοί,  Αθλήτριες, Fashion Designers, Επαγγελματίες/Επιχειρηματίες, και γυναίκες που προσφέρουν στον άνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο.

Όλες αυτές οι γυναίκες έχουν εργαστεί σκληρά και τώρα ήρθε η δική μας σειρά να τις αναγνωρίσουμε μέσα από το θεσμό αυτό.
 

Στην κατηγορία Designer, οι υποφήφιες είναι οι πιο κάτω:
 
 
ΡΙΤΑ ΑΤΤΑΛΑ
Σπούδασε Business Administration και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα μόδας στη σχολή Βελουδάκη, καθώς και ένα σεμινάριο σχεδίου μόδας στο London College of Fashion. Σημαντικότερη στιγμή της καριέρας της, ήταν το ξεκίνημά της και συγκεκριμένα η απόφασή της πριν από έξι χρόνια, να ασχοληθεί αποκλειστικά με το χώρο της μόδας, δημιουργώντας την επωνυμία, Ratt. Την περίοδο 2014-15, παρουσίασε τρεις επιδείξεις μόδας, όλες για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ σημαντική θεωρεί την επίτευξη του στόχου, που είχε θέσει μαζί με την ομάδα της, τη διάθεση δηλαδή της καλοκαιρινής της συλλογής για το 2015, σε 35 καταστήματα σε Κύπρο, Ελλάδα και στα ελληνικά νησιά. Το brand Ratt, μεγαλώνει και εξελίσσεται συνεχώς, κερδίζοντας πελάτες από Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ πολλές είναι οι επώνυμες κυρίες της showbiz που επιλέγουν συχνά δημιουργίες της.
 

 
RUTH EROTOKRITOU
Σπούδασε Art Foundation στο Chelsea School of Art & Design και στην πορεία έγινε δεκτή στο Central St. Martins College of Art and Design, αποφοιτώντας με άριστα. Στην πορεία άνοιξε το προσωπικό της ατελιέ στο Λονδίνο, σχεδιάζοντας πλεκτά υφάσματα για μεγάλους οίκους όπως Ralph Lauren, Givenchy και Lacroix. Η πρώτη της σειρά αξεσουάρ φιλοξενήθηκε σε πολυκαταστήματα όπως τα Harrods και Selfridges, ενώ το 2003 δημιούργησε την ready-to-wear συλλογή της με την επωνυμία Ruth Erotokritou Womenswear. Τον περασμένο Ιανουάριο παρουσίασε τη χειμερινή της συλλογή στην γκαλερί Saatchi του Λονδίνου, ενώ τον Μάρτιο ολοκλήρωσε τις διαλέξεις της στο St. Martins για το Knitted Textile Degree. Τον Ιούλιο του 2015 δημιούργησε μια exclusive collection από μάξι φορέματα, που θα πωλούνται στο
Harvey Nichols Saudi Arabia, από τον Ιανουάριο του 2016.
 

 
ΑΝΝΑ ΦΑΚΑ
Σπούδασε Accounting στη Μεγάλη Βρετανία και έκανε το μεταπτυχιακό της στο Global Finance Management, όμως τελικά υπερίσχυσε η αγάπη της για το χώρο της μόδας. To brand της Anice, έκανε το ντεμπούτο του στην κυπριακή αγορά το καλοκαίρι του 2014 και σε σύντομο διάστημα αγαπήθηκε από τους εγχώριους fashionistas. Τα ρούχα της, κομψά, θηλυκά και ρομαντικά, φιλοξενούνται σε μπουτίκ σε Κύπρο, Ελλάδα και online. Τον περασμένο Μάιο συμμετείχε στο Cyprus Madwalk by Gliss, παρουσιάζοντας τις δημιουργίες της για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015. Πρόσφατα, συμμετείχε σε φιλανθρωπική επίδειξη μόδας που διοργάνωσαν ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου μαζί με τη Shiseido, στην οποία παρουσίασε μαζί με τον Gregory Morfi, τη συλλογή της για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015-16. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην προετοιμασία του πρώτου της showroom στη Λευκωσία.
 
 
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑ
Γεννήθηκε στη Λεμεσό τo 1993. Σπούδασε Fashion Design BA στο De Montfort University Leicester. Η πρώτη της επιτυχία ήρθε ως πρωτοετής ακόμη φοιτήτρια, κερδίζοντας το Υoung Chevrolet Fashion Design
Competition UK εκπροσωπώντας τη Μεγάλη Βρετανία στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. Ακολούθως είχε την ευκαιρία να εργαστεί στον οίκο Mόδας Karen Millen. Κερδίζοντας το British Fashion Council Warehouse Competition, βραβεύτηκε με έξι μήνες εργοδότησης με παρουσίαση και διάθεση της κολεξιόν της Christiana Hadjipapa for Warehouse σε κεντρικό κατάστημα της Oxford Street τον Φεβρουάριο 2015. Έπειτα εργάστηκε στο high end fashion brand KTZ, όπου συνέβαλε στη δημιουργία της συλλογής του στο London Fashion Week για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015-16. Σήμερα εργάζεται στον οίκο μόδας River Island του Λονδίνου ως Fashion Print Designer, όπου παράγονται δικές της δημιουργίες.
 
 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΡΑΚΛΕΟΥΣ
Είναι γνωστή στο χώρο της μόδας ως Afroditi Hera. Σπούδασε Οικονομικά στην Αθήνα, αλλά το πάθος της για τη μόδα την έκανε να αφιερωθεί αποκλειστικά στο fashion design. Το 2001 ίδρυσε την εταιρεία Αfroditi Hera, δημιουργώντας ξεχωριστά κομμάτια που προηγούνται των τάσεων. Αγαπά ιδιαίτερα το δέρμα, τις έθνικ λεπτομέρειες και τα vintage υφάσματα, τα οποία χρησιμοποιεί με μοναδικό τρόπο δημιουργώντας ρούχα εντυπωσιακά, σαν σμιλευμένα γλυπτά. Σημαντικός σταθμός στην καριέρα της η επιλογή της από την L'Oreal Paris για τη δημιουργία αποκλειστικής συλλογής για την τελετή των 100 χρόνων της, που έγινε στο στάδιο Zenith του Παρισιού τον Ιούνιο του 2009, παρουσία 5000 θεατών από 45 χώρες. Συμμετέχει δύο φορές το χρόνο στην εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι και στην εβδομάδα Υψηλής
Ραπτικής στη Ρώμη.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close