Shopping , Τα καλύτερα της Κύπρου

13 ιδέες για DIY χριστουγεννιάτικα δώρα

Xmas-inspired δημιουργίες για να προσφέρεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα τις γιορτές

Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2015

1. Μοτίβο
Όλες οι κατασκευές είναι φτιαγμένες στο χέρι, με τη μοναδικότητα που αρμόζει σε σημαντικές στιγμές και ξεχωριστούς ανθρώπους. Εδώ ακολουθούν πάντα ένα μοτίβο, είτε αυτό είναι απλό σαν ένα λουλούδι είτε άκρως πολύπλοκο σαν μια διαδρομή σε λαβύρινθο. Βασικό υλικό τους είναι το χαρτί σε απλές κοπτικές φόρμες, συνδυασμένο με επαναχρησιμοποιημένα ή μη υλικά (κουμπιά, παραμάνες, υφάσματα, κορδέλες κ.λπ.). Φέτος στο ‘Μοτίβο’ τα Χριστούγεννα έχουν αύρα από το μικρόκοσμο των νεράιδων και των ξωτικών τους. Μανιταρόσπιτα, χάρτινα σπιτάκια-γούρια 2016 και βιβλιαράκια μινιατούρες σε μενταγιόν και διακοσμητικά. Φτιαγμένα όλα με ιδιαίτερη προσοχή, αγάπη και μια δόση μαγείας.
Λίζα Αρτέμη (99454686/ alizmac@hotmail.com/ Facebook.com/motivo)

2. Lovenlight 
Ξύλινα ξεχασμένα παιχνίδια του παρελθόντος, μας ξανασυστήνονται, με τον ίδιο τρόπο που το δημιουργικό φως σταματά να φράσσεται και διαχέεται, πλέον, ελεύθερα σ’ ολόκληρο το χώρο. Ο σπόρος της δημιουργίας καλλιεργήθηκε το 2010 από τρεις εγκάρδιους φίλους και θράφηκε από την αγάπη και την αφοσίωσή τους στην τέχνη και τη δημιουργία. Έκτοτε έχει ανθήσει σε κάτι πολύ μεγαλύτερο και ζωηρό απ’ ό,τι είχαν αρχικά προβλέψει. Το πάντρεμα μιας καλλιτέχνιδας, ενός graphic designer κι ενός ηλεκτρολόγου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού το κάθε δημιούργημα περνά απ’ τα χέρια και των τριών. Από το αρχικό concept, στις πρώτες χαρακιές, μέχρι και το τελικό ραφινάρισμα. Στόχος: το αντικείμενο να αποκαλύψει την ουσία που κρύβεις μέσα του.
Lia Petridou, Sahand Gholipoor, Navid Gholipoor (99952039/ http://www.lovenlight.eu /creation@lovenlight.eu /facebook.com/lovenlightcreation)

3. Undun 
‘Σαν τη λίρα εν έσιει’, ακούμε συχνά και η Λόρνα με τον Μάριο το μετουσίωσαν από λόγια σε πράξεις. Τα κυπριακά νομίσματα, που τόσο αγαπήσαμε, παίρνουν μια άλλη μορφή, διαφορετική, η οποία φέρνει στο μυαλό μας εικόνες του χθες. Έχοντας αυτή τη νοσταλγία, το δίδυμο έφτιαξε και μας παρουσιάζει κοσμήματα για όλες τις συγκυρίες. Τα τελευταία κομμάτια είναι ό,τι πρέπει για τις γιορτές, αφού είναι πιο έντονα και ογκώδη. Τι καλύτερο να κουβαλάς την πολυαγαπημένη λίρα μαζί σου στο ρεβεγιόν;
Lorna Ladommatou & Marios Siarlis (UNDUN) (99308500, 99073100/ www.undun.eu/ www.jumpinggypsies.etsy.com/www.undun.etsy.com/ info@undun.eu/facebook.com/undun)

4. Make it mine by Maria S. 
Η 25χρονη Μαρία σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου κι αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα χέρια της. Έμαθε, λοιπόν, να πλέκει από τη μαμά, τη θεία και τη γιαγιά της και βρήκε χώρο στα Λατσιά για να στεγάσει το ταλέντο της. Λίγο πριν τις γιορτές μάς προτείνει χειροποίητες μπαλίτσες, γούρια, φλιτζάνια ‘αγκαλιασμένα’ με μαλλί, μαξιλαράκια, φωτιστικά, στεφανάκια για τις πόρτες και πολλά άλλα χνουδο-πραγματάκια που θα σε ενθουσιάσουν.
(99950820) Γιάννου Κρανιδιώτη 79, Λατσιά, Λευκωσία. Δ-Παρ 10.00-18.30, Τετ & Σ 10.00-15.00. makeitminebymarias90@gmail.com/ facebook.com/makeitminebymarias

5. Micro
Τρία χρόνια τώρα, ο Γρηγόρης και η Όλγα, ένα παντρεμένο ζευγάρι, βάλθηκαν να δημιουργήσουν μύριους μικρόκοσμους για τον καθένα από μας. Ο Γρηγόρης ήθελε να δημιουργήσει έναν άλλο κόσμο τόσο μικρό, ώστε να τον κουβαλούμε συνεχώς μαζί μας. Στο μικρό κατάστημά τους στο κέντρο της παλιάς πόλης της Λεμεσού η τέχνη και η κινέζικη φιλοσοφία του Falun Gong, την οποία το εν λόγω ζευγάρι με συνέπεια ακολουθεί, οδηγούν σε αποτελέσματα αρμονικά, διαφορετικά και πρωτότυπα. Ποιος δεν θα ήθελε, εξάλλου, έναν ολόκληρο κόσμο μόνο γι’ αυτόν;
(99774173/ facebook.com/microjewellery) Ελλάδος 40Α, Λεμεσός. Cyprus/jewellerymicro@gmail.com / https://www.etsy.com/shop/MicroJewellery/about/

6. Di Legno 
Ξέχασε τα παπιγιόν όπως τα γνωρίζεις! Η νέα τάση μας αρέσει, κι έρχεται στεντόρεια από τη Λεμεσό και την Di Legno. Θέλει τα παπιγιόν ξύλινα και στιβαρά, ενώ διαλαμβάνει και χριστουγεννιάτικο ύφος που φέρνει αβίαστα πλατύ χαμόγελο. Το τέλειο αξεσουάρ για τις γιορτές θα το βρεις στην ιστοσελίδα της Di Lengo, που σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράσεις τόσο το παπιγιόν της επιλογής σου όσο και τα covers με μικρό αντίτιμο, έτσι ώστε να τα συνδυάσεις ανάλογα με την περίσταση.   http://www.dilegno-papillon.com / info@dilegno-papillon.com/ facebook.com/dilegno.papillon?fref=ts

7. Olia Wit
Η Olia κατάγεται από τη Σερβία κι έχει μεταφέρει την αγάπη της για το αυθεντικό ξύλο στη δουλειά της. Έτσι, λοιπόν, βρίσκει άχρηστα ξύλα από τις παραλίες, γδαρμένα και σχηματισμένα από το κύμα και την αλμύρα, τα οποία με ελάχιστη επεξεργασία μετατρέπει σε έργα τέχνης. Φέτος, τα Χριστούγεννα, ήθελε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, λιγότερο ‘χριστουγεννιάτικο’. Εξ ου και μας παρουσιάζει κομμάτια που μπορούν να τοποθετηθούν ανάλογα με τις προτιμήσεις εκάστου φιλόμουσου σε όλους τους χώρους του σπιτιού.
(99345389) Νικηφόρου Φωκά 32, Λεμεσός. oliveranikolaou@live.com/ facebook.com/OliaWit

8. Möbelius
Η ομορφιά αυτών των μεταποιημένων επίπλων προκύπτει από το ότι δεν υπάρχουν δύο που να είναι ακριβώς τα ίδια. Κάθε κομμάτι είναι προσεκτικά κατασκευασμένο και αποτελεί ένα έργο τέχνης από μόνο του. Τραπέζια, καρέκλες, φωτιστικά, φωτιστικά δαπέδου, κορνίζες και καθρέφτες -όλα custom made. Όλα τα προϊόντα μπορούν να είναι είτε ασβεστωμένα είτε διαφορετικού χρώματος, με μοναδικό σκοπό να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες σου. Για το χειμώνα, ο Γιάννης έφτιαξε ένα δεντράκι από φελλούς (επειδή όλοι αγαπάμε το κρασάκι τις κρύες νύχτες του Δεκέμβρη) κι ένα μεγαλύτερο eco-Christmas δέντρο που σίγουρα θα ανεβάσει το αισθητικό επίπεδο του χώρου σου!
(99555676/ facebook.com/mobelius) Δάλι, Λευκωσία.

9. Με ένα σμιλί και μια τρελή κλωστή
Η κ. Χρύσω με το σμιλί της κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βοηθήσει τους μικρούς της φίλους στο πλαίσιο του Funraising, που υπήρξε και το εφαλτήριο για την ενασχόλησή της με το αντικείμενο. Τα υπέροχα λούτρινα που κατασκευάζει θα σε μπάσουν για τα καλά στο κλίμα των ημερών! Ξεχωρίσαμε τις εντυπωσιακές μάλλινες διακοσμητικές μπάλες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που θα δώσουν αναντίρρητα μια παλαιική και συνάμα απόλυτα μοντέρνα νότα στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Επικοινώνησε με τη γλυκύτατη Χρύσω είτε μέσω facebook, είτε μέσω τηλεφώνου και να ‘σαι σίγουρος ότι θα σου φτιάξει τα καλύτερα!
(99273643)

10. Little Creations Cyprus
Μικρά χειροποίητα δωράκια, από ρούχο και βαμβάκι, για κάθε περίσταση! Δημιουργίες φτιαγμένες με αγάπη από την κ. Βάσω, η οποία τρία χρόνια τώρα βάζει όλο της το μεράκι για να ικανοποιήσει τους συνεχώς αυξανόμενους πελάτες της. Έχει, μάλιστα, ενδιατρίψει στις ‘κουκουβάγιες’, που ήταν, άλλωστε, η πρώτη της απόπειρα στο χώρο των σπιτο-κατασκευών. Η κ. Βάσω ξεκίνησε να δημιουργεί σε φιλανθρωπικό πλαίσιο και συνεχίζει να προσφέρει τις δημιουργίες της απλόχερα, και για κάθε περίσταση.(99612416/facebook.com/vassoslittlecreations)

11. Lash Dolls
Tα χαρακτηριστικά που κάνουν τις κούκλες του Lash να ξεχωρίζουν είναι τα μεγάλα εκφραστικά τους μάτια και οι έντονες βλεφαρίδες στο πρόσωπο. Τα υλικά που χρησιμοποιεί συνήθως για την κατασκευή τους είναι βαμβακερά και συνθετικά υφάσματα, μαλλιά, felt, χάντρες, κουμπιά, plexiglas και χρωματιστά μελάνια. Μπορεί κάποιος να παραγγείλει την κούκλα που επιθυμεί φτάνει να στείλει εγκαίρως φωτογραφίες του αγαπημένου προσώπου. Οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ, ενώ μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 200 ευρώ, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της κούκλας γιατί η κάθε Lash Doll είναι ξεχωριστή. Για τα Χριστούγεννα ο Lash ετοίμασε πανέμορφα χειροποίητα στολίδια με δικά του prints, διακοσμητικά στεφάνια και κουνέλια σε μια πιο xmas τρελούτσικη εκδοχή!
Λεωφόρος Διγενή Ακρίτα 78 (δίπλα στο ζαχαροπλαστείο ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ), Λευκωσία. Τρ, Πεμ-Παρ 10.00-13.30 & 15.30-19.30, Τετ 10.00-02.00, Σ 10.00-15.00. lashdollshandmade@gmail.com

12. Handmade Creations By Emanuil Stanev‏
Η πιο ‘in’ διακόσμηση φιαλών, με χειροποίητο χαρτί, προσαρμοσμένο ανάλογα με την περίσταση και το γούστο. Μπορεί να περιλαμβάνει μια εικόνα, ένα κείμενο, ένα λογότυπο ή ένα σύντομο χαιρετισμό της επιλογής σου. Διάλεξε το μπουκάλι που θέλεις να ντύσεις και άσε τ’ άλλα στον Εμμανουήλ. Όλα τα υλικά, οι ενδείξεις και τα βερνίκια είναι ακίνδυνα για την υγεία σου, ενώ για τα Χριστούγεννα τα περιτυλίγματα είναι ό,τι πρέπει για δωράκι στους αγαπημένους σου.
facebook.com/Handmade.Personalized.Creations/

13. By Hand & Eye
Όταν το ξύλο το φλερτάρει… το χέρι και το μάτι το ακουμπά! Ο Κύπρος Χριστοδούλου διατηρεί τα τελευταία δέκα χρόνια, μαζί με τη σύζυγό του Κάλια, το κατάστημα Paperchoice. Καθότι λάτρης της φύσης και της δημιουργίας και συνειδητοποιώντας ότι το φυσικό ξύλο με vintage αισθητική είναι trend, δημιούργησε τη συλλογή ‘By Hand & Eye’ με χειροποίητα κομμάτια που ξεχωρίζουν. Τα πρώτα κομμάτια που έφτιαξε ήταν για προσωπική του χρήση. Ένα coffee table–κορμός, αλλά και ιδιόμορφα platters από φυσικό ξύλο. Η πρώτη ενθάρρυνση ήρθε από φίλους που τα έβλεπαν και ήθελαν να τους φτιάξει τα ίδια! Στη συνέχεια οι πελάτες του άρχισαν να τα ζητούν, αφού δεν έβρισκαν κάτι παρόμοιο στην αγορά ή και αν το έβρισκαν οι τιμές ήταν απαγορευτικές κι έτσι ξεκίνησε το ‘By Hand & Eye’ προσφέροντάς μας ό,τι καλύτερο σε ξύλο!
(25828938, 99662511/ www.paperchoice.com /facebook: By Hand & Eye και Paperchoice Ltd Cyprus) Βραγαδίνου 27, Λεμεσός (παραπλεύρως Διοικητηρίου Λεμεσού)

Επίσης
Ένα κατάστημα pop-up με 15 διαφορετικούς δημιουργούς θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα για όλους μας. Μέχρι και τις 31, το κέντρο της Λεμεσού και η Κιτίου Κυπριανού θα έχει απόλυτα χριστουγεννιάτικη διάθεση. Εκεί θα βρεις κοσμήματα, φυσικά καλλυντικά, lamps&lights, ρούχα, πίνακες και πολλά άλλα ενδιαφέροντα και εναλλακτικά που ξέρουμε πόσο γουστάρεις! Πολυχώρος Trade Rooms, Κιτίου Κυπριανού. Λεμεσός. Μέχρι 31 Δεκ.

Εναλλακτικά
1. Μια ανατρεπτική επιλογή στο style που μυρίζει Χριστούγεννα απ’ το μίλι. Τα υπέροχα παπιγιόν από τα εξίσου υπέροχα παιδιά του Di Lengo προσφέρονται προς 35 ευρώ το ένα, με δυνατότητα αλλαγής του σχεδίου με μόνο 5 ευρώ.

2. Η πιο έξυπνη, γουρλομάτα κουκουβάγια μαζί με τα χαρωπά παιδάκια προς δεκαπέντε ευρώ, και 3 ευρώ το παιδάκι έκαστο από τη Little Creations Cyprus.

3. Platter από ένα μεγάλο εραστή του ξύλου, τον Κύπρο Χριστοδούλου, για να τοποθετήσεις περίοπτα τις πιο λαχταριστές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Οι τιμές κυμαίνονται από 8-40 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος.

4. Αγόρασε πολύχρωμες χνουδωτές μπαλίτσες για να δώσεις στο δέντρο σου μια άλλη αίσθηση, με 5 ευρώ, ή προτίμησε γούρια για απόλυτα καλή τύχη προς 12 ευρώ.

5. Χάρτινα σπιτάκια για να αγκαλιάσουν το δεντράκι σου από το Motivo και την πάντα χαμογελαστή Λίζα, με 6 ευρώ, και μανιταρόσπιτα προς 12 ευρώ.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close