Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2016
Δε θα στο κρύψω! Περίμενα να ανοίξει τις πύλες του από την πρώτη στιγμή που έμαθα για την αναμενομένη άφιξή του. Φυσικά το ήμισυ του ενδιαφέροντός μου έγκειτο και στην περιέργεια να πατήσω με το δεξί εντός του ολοκληρωτικά face lifted, πολυβραβευμένου ξενοδοχείου Four Seasons και έδρα του εν λόγω εστιατορίου.
Βάζω άριστα, με κάμποσους τόνους, μπαίνοντας στoυς minimal χώρους του ξενοδοχείου, αποθανατίζω τα bohemian, κρυστάλλινα διακοσμητικά που γεμίζουν φαντασμαγορικά τα ύψη και τους όγκους του ξενοδοχείου και κατευθύνομαι στο μέχρις πρότινος εστιατόριο Mavrommatis, που έδωσε τώρα θέση στο καινούριο εστιατορικό concept. Μινιμάλ, με ανυπέρβλητη αρχοντιά, το DNA του μακρόστενου χώρου, που σε θέλει χαλαρό να επιλέξεις ένα τραπέζι περιστοιχισμένο με υπόλευκες, art nouveau πολυθρόνες ή ένα καναπέ, πλάι στο ημιδιάφανο πιάνο ή ακόμη και ένα τραπέζι στην εμβληματική του βεράντα.
Αν με ρωτήσεις για το μενού, θα σου πω με σιγουριά ότι το χαρακτηρίζει η απλότητα του μεσογειακού, γαστρονομικού βασιλείου, μα από την άλλη, δομείται από όλο το μεγαλείο της γαλλικής αύρας και τεχνοτροπίας, όπως μόνο ο κορυφαίος κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης ξέρει καλά να μεγαλουργεί στο Παρίσι και όχι μόνο. Δε ξέρω αν και το δικό σου amuse bouche, θα είναι η τραγανή γαρίδα, με αγγουράκι και δροσιστική σούπα gazpacho, μα ειλικρινά στο εύχομαι από καρδιάς να έχεις αυτή την ευκαιρία.
Σίγουρα όμως θα σου πρότεινα να εμπιστευτείς το σεφ Γιώργο Κωνσταντίνου, ο οποίος θα φροντίσει να σου παρουσιάσει το κορυφαίο βοδινό καρπάτσιο του με καπονάτα (€18) ή το απίστευτα πρωτότυπο καρπάτσιο ντομάτας με τυριά (€17), το απόλυτο, καλοκαιρινό ορεκτικό σου. Ο metr Κυριάκος και ο βραβευμένος sommelier Μάριος Κωνσταντινίδης, θα αναλάβουν και τα δικά σου οινοπαντρέματα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, φροντίζοντας να απογειώσουν παραδειγματικά τα ραβιόλι με κουλίς σπανακιού (€19), το ανάλαφρο turbot σε σούπα minestrone ψαρικών (€36), αλλά και θα βρουν το ιδανικό κρασί που θα συνοδεύει το εγκιβωτισμένο σε ζύμη, μοσχαράκι (veal calzone - €35).
Οι γλυκές αμαρτίες του τέλους, όπως το Vivaldi tiramisu ή η σοκολατένια σφαίρα, θα σε υποχρεώσουν να χρησιμοποιήσεις τη κάμερα του κινητού σου, για να πείσεις εικονικά τους υπόλοιπούς σου φίλους, να σε ακολουθήσουν και κατά την επόμενή σου επίσκεψη. Μια εξαίρετη εστιατορική άφιξη, που στο εγγυώμαι θα αφήσει εποχή.
Σχετικά

Το Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη ανοίγει ξανά τις πόρτες του, με ένα ολοκαίνουριο concept
Διπλό άνοιγμα στον Καλοπαναγιώτη: Το χωριό γεμίζει ζωή με Μωροκανέλλα & Παλιό Σινεμά

Πάμε για νόστιμο σουβλάκι σε 10 ξεχωριστές αυλές της Λευκωσίας
Καλοκαιράκι στην πρωτεύουσα βγαίνουμε για χαλαρή έξοδο για λαχταριστό σουβλάκι στην πίτα

Το Πατρικόν μάς κάνει το τραπέζι στην καρδιά της Λευκωσίας (για μία μόνο μέρα)
Ένα ξεχωριστό τραπέζωμα στην καρδιά της Λευκωσίας

Συνταγή για σπαγγέτι με γαρίδες και πέστο βασιλικού - Η απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα σε 10'
Το καλοκαίρι θέλουμε να τρώμε συνεχώς θαλασσινά

Ο θρυλικός σεφ Nobu Matsuhisa επιστρέφει στο AMARA για δύο μοναδικές βραδιές
Ένα εκλεπτυσμένο ταξίδι γεύσεων, με εμβληματικά πιάτα του σεφ, καθώς και ειδικά επιλεγμένα Osusume πιάτα

Πήγαμε πρώτοι στο Seline, το νέο rooftop της Λευκωσίας
Και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις!

Ένα μεζεδοπωλείο-όαση στο πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας σε περιμένει για αυθεντικό ελληνικό φαγητό
O Λούκουλλος επέστρεψε και φέτος στην αυλή

Ραντεβού στην αυλή: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες

Δύο γαστρονομικές βραδιές με τον διάστερο Arnaud Bignon στη Λεμεσό
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό μενού στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Anaïs του City of Dreams Mediterranean

Η τιμή και τα συνοδευτικά του οφτού σε 10 top ταβερνάκια του νησιού
Πού τρως καλοφτιαγμένο οφτό κλέφτικο στο νησί και πόσα θα το πληρώσεις

Οι 11 νέες αφίξεις και όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
Το καλοκαίρι κρατά ψηλά το γαστρονομικό μας ενδιαφέρον με πολλά και άκρως συναρπαστικά νέα

Δωρεάν λουκουμάδες για όλους, για μία ημέρα!
Ο Λούκουμαν έχει γενέθλια και σε κερνάει (μα τι άλλο;) λουκουμάδες