Δημοσιεύτηκε στις 01 Δεκεμβρίου 2016
Παρά τις σχετικά μέτριες ταινίες που μας έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια ('Savages', 'Wall Street: Money Never Sleeps'), ο Oliver Stone είναι ένας θρύλος της 7ης τέχνης που κάθε νέο του κινηματογραφικό εγχείρημα αποτελεί είδηση. Ο Stone καταπιάνεται για ακόμα μια φορά με ένα θέμα κοινωνικοπολιτικού ενδιαφέροντος και μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του -ήρωα ή προδότη;- πληροφοριοδότη Edward Joseph Snowden, ενός Αμερικανού διαχειριστή συστημάτων που εργαζόταν για την NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας) και την CIA και που δίχασε την Αμερική και ολόκληρη τη Δύση. Το 2013, ο Snowden διοχέτευσε στον Τύπο απόρρητες πληροφορίες από την NSA σχετικά με τα πρoγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι Αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Luke Harding 'The Snowden Files' και στο 'Time of the Octupus' του Anatoly Kucherena, με τον Joseph Gordon-Levitt στο ρόλο του Edward Snowden, την Shailene Woodley ως Lindsay Mills (τη φίλη του Snowden), ενώ συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Zachary Quinto, Nicolas Cage και Melissa Leo. Η ιστορία του Snowden ήδη έχει απαθανατιστεί κινηματογραφικά το 2014 στο βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ 'Citizenfour' που έχει σκηνοθετήσει η Laura Poitras.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ... Πολιτικό θρίλερ από τον μετρ του είδους Oliver Stone.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ... Για να δεις την ιστορία του Edward Joseph Snowden μέσα από την κινηματογραφική ματιά του σπουδαίου Αμερικανού σκηνοθέτη.
-
Κ-Cineplex 1-6 Λάρνακα
08 Δεκεμβρίου - 14 Δεκεμβρίου 2016
Σχετικά

Απαγορεύτηκε η «Χιονάτη» στον Λίβανο με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντόν
Η live action ταινία της Disney

Eddington: Δείτε το trailer για τη νέα ταινία με τους Χοακίν Φίνιξ, Πέντρο Πασκάλ, Έμμα Στόουν
Η ταινία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο”
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Παπαγεωργίου

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Το σενάριο αναμένεται να παραδοθεί τον Μάιο, με τον Άντι Σέρκις να επιστρέφει ως Gollum

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025: Οι βραβεύσεις
Τελευταίο καρέ με δυνατές ιστορίες και ξεχωριστές βραβεύσεις

Η ταινία «Σκαθαροζούμης 3» πήρε το πράσινο φως από την Warner
Η Warner δεν αφήνει το πνεύμα του Σκαθαροζούμη να αναπαυθεί εν ειρήνη και φωνάζει το όνομά του άλλες τρεις φορές για μια ακόμα τρίτη ταινία

«One to One: John & Yoko»: Ένα ντοκιμαντέρ για το ζευγάρι μετά τους Beatles
«Υποτίθεται ότι είμαι το πρόσωπο που διέλυσε τους Beatles, το ξέρετε;», λέει η Γιόκο Όνο για όσα βίωσε μετά τη διάλυση του θρυλικού συγκροτήματος.



Το Mission Impossible 8 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες
Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει για τρίτη φορά στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ.


Cyprus Film Days 2025: Ημέρες γεμάτες εικόνες, με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη οθόνη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025, με το κοινό να ανταποκρίνεται θερμά στην ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρει η φετινή διοργάνωση.