Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2017
Γύρω στα τέλη Μαρτίου υπολογίζεται να ανοίξουν και επίσημα τα φτερά τους οι νέες Κυπριακές Αερογραμμές (Charlie Airlines), νοουμένου ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά αναφορικά με τις ήδη προχωρημένες διαδικασίες αδειοδότησης της εταιρείας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του InBusinessNews, εκπρόσωπος της ρωσικών συμφερόντων εταιρείας Charlie Airlines, δήλωσε ότι οι διαδικασίες για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα (τελική άδεια εκμετάλλευσης) από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εάν μέσα στο επόμενο διάστημα καταστεί εφικτό, όπως αναμένεται άλλωστε, να εκδοθεί η εμπορική άδεια από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορία, τότε οι Κυπριακές Αερογραμμές θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους πτήση στις 26 Μαρτίου 2017.
Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του στο InBusineesNews, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης, είχε τονίσει ότι βάσει των σημερινών δεδομένων, οι νέες Κυπριακές Αερογραμμές αναμένεται να λάβουν το πιστοποιητικό αεροπλοϊμότητας στις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου, ενώ η τελική άδεια εκμετάλλευσης για την εταιρεία υπολογίζεται να εκδοθεί γύρω στα τέλη Μαρτίου.

Στο μεταξύ, η εταιρεία προετοιμάζεται πυρετωδώς, έτσι ώστε να είναι έτοιμη να ανοίξει φτερά, με την αδειοδότησή της. Εξ ου και έχουν προχωρήσει αρκετές από τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για τη λειτουργία μιας αεροπορικής εταιρείας. Συγκεκριμένα:
• Έχει εγγραφεί το πρώτο αεροσκάφος της εταιρείας, τύπου Airbus A319
• Είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις της εταιρείας
• Έχει προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό
• Έχουν εγκατασταθεί όλα τα απαραίτητα συστήματα για την ασφαλή της λειτουργία
Ρωσία στους πρώτους προορισμούς
Αναφορικά με τους πρώτους προορισμούς, τους οποίους οι νέες Κυπριακές Αερογραμμές θα εντάξουν στο πρόγραμμά τους, ο εκπρόσωπος της εταιρείας αρκέστηκε να δηλώσει ότι αν και το πρόγραμμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, βάσει των μέχρι στιγμής σχεδιασμών, θα πραγματοποιούνται δρομολόγια προς την Ευρώπη, τη Ρωσία και χώρες της Μέσης Ανατολής. Δεν αποκλείεται να δούμε επίσης δρομολόγια προς Βρετανία και Ελλάδα, αν ληφθούν υπόψη οι εξαγγελίες της εταιρείας τον περασμένο Ιούλιο. Τονίζεται ότι η εταιρεία θα έχει ως βάση της το Αεροδρόμιο Λάρνακας.
Σχετικά
Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι-Οι τιμές για κρέατα και εδέσματα
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ολοκλήρωσε και έδωσε στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο Τιμών Χριστουγέννων
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Ο απόλυτος προορισμός για να αλλάξεις τον χρόνο
Πώς θα σου φαινόταν να περάσεις την αλλαγή του έτους σε κάποιο εστιατόριο ξενοδοχείου; Αν μας είπες το ναι, τότε σου έχουμε την πιο κομψή πρόταση!
Αυτό η όμορφη ευρωπαϊκή χώρα ανακηρύχθηκε για άλλη μια φορά η ασφαλέστερη στον κόσμο
Επιστρέφοντας στην 19η έκδοσή του, ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης 2025 στέφει την ίδια χώρα πρωταθλήτρια για 17η συνεχόμενη χρονιά!
Έξι πολυτελή καταλύματα στο βουνό, για αξέχαστη διαμονή!
Αν ετοιμάζεσαι για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Κύπρο, αυτά είναι τα καταλύματα που πρέπει να τσεκάρεις!
Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το τέλος του 2025 - Πότε θα δούμε «Λευκό» Τροόδος
Χριστούγεννα με συννεφιά - Με τον ερχομό του 2026 θα υπάρξει πιο έντονη χιονόπτωση και πιο αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Το Mediterranean Beach Hotel γεμίζει με γιορτινή μαγεία
Ο Δεκέμβριος στο Mediterranean έχει κάτι από την ατμόσφαιρα των παιδικών μας γιορτών με εκείνη την ήρεμη, γλυκιά προσμονή
Η μαγεία των γιορτών ζωντανεύει στο Annabelle
Στην Πάφο, το ξενοδοχείο Annabelle υποδέχεται τις γιορτές με μια ατμόσφαιρα ζεστής κομψότητας, προσφέροντας ένα ιδανικό σκηνικό για όσους επιθυμούν λάμψη, ζεστασιά και φιλοξενία
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026 σύμφωνα με το BBC
Καταπράσινα τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια ζωή, όλα περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος.
Χριστούγεννα στα βουνά της Κύπρου: 80 cozy καταλύματα δίπλα στα Χριστουγεννιάτικα Χωριά
Από τον Καλοπαναγιώτη, την ορεινή Λεμεσό και τα Λεύκαρα μέχρι την ορεινή Πάφο, ανακάλυψε αγροτουριστικά, boutique hotels και παραδοσιακά σπίτια για γιορτινές αποδράσεις με κρασί, φύση και αυθεντικές εμπειρίες
Ένα πιάνο προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Μία πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde σε συνεργασία με την Hermes Airports
«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα κάνει την εμφάνισή της η πρώτη πανσέληνος του 2026
Όλες οι ημερομηνίες που θα έχουμε πανσέληνο το 2026