News , Guide

Τι συμβαίνει με το ξενοδοχείο "Ρόδον" στον Αγρό

Η Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού "Η Πρόοδος"Δημόσια Λτδ, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2017

Ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της ορεινής Κύπρου, το ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό παραμένει ακόμη κλειστό από τις 15 Σεπτεμβρίου 2016. Το Ρόδον είχε αναστείλει τη λειτουργία του με σκοπό την αναβάθμιση και ανακαίνισή του κάτι το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα. 

Μέσα σε αυτό το διάστημα που το ξενοδοχείο παρέμεινε κλειστό δεν έγινε κατορθωτό να εξευρεθούν χρήματα για την ανακαίνισή του. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού "Η Πρόοδος" Δημόσια Λτδ, ιδιοκτήτρια  του Ρόδον, τονίζεται ότι από την εποµένη του τερµατισµού λειτουργίας του ξενοδοχείου, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο έχει προβεί στις πιο κάτω ενέργειες µε σκοπό την εξέταση της δυνατότητας να λειτουργήσει και πάλι ως βιώσιµη µονάδα. Όπως επισημαίνεται, γίνονται όλες οι ενέργειες, προς επίτευξη του προαναφερόμενου στόχου. Συγκεκριμένα:

> Γίνονται προσπάθειες για επέκταση της τουριστικής περιόδου έτσι ώστε η µονάδα να καταστεί βιώσιµη και κατ’ επέκταση ανταγωνιστική.   Προς τον σκοπό αυτό έχουν γίνει επαφές τόσο µε τουριστικά Γραφεία όσο και µε Οργανισµούς προσέλκυσης ιατρικού  τουρισµού για να εξεταστεί η πιθανότητα καθόδου τουριστικού ρεύµατος ολόχρονα.

> Γίνονται επαφές µε Χρηµατοπιστωτικά Ιδρύµατα για εξεύρεση χρηµατικών πόρων µε ευνοϊκούς  όρους  αποπληρωµής  και  χαµηλού  επιτοκίου  έτσι  ώστε  η  µονάδα  να
µπορεί να αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της.  Η χρηµατοδότηση αυτή θα έχει στόχο την ανακαίνιση όλων των χώρων και αναβάθµιση όλων των υπηρεσιών που θα προσφέρει η µονάδα.

> Αναµένουµε την εξαγγελία του σχεδίου Επιχορήγησης για Τουριστικές Μονάδες του Κ.Ο.Τ έτσι ώστε να συνυπολογιστεί για τη Χρηµατοδότηση.  Το σχέδιο αυτό θα διαδραµατίσει σηµαντικό ρόλο στις οποιεσδήποτε περαιτέρω αποφάσεις µας.

"Μέσα στο πλαίσιο των πιο πάνω ενεργειών µας έχουµε προχωρήσει σε ετοιµασία σχεδίων και σε προκήρυξη προσφορών για ηλεκτρολογικές, µηχανολογικές και κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες και αξιολογούνται από τους ειδικούς µας συµβούλους", σημειώνει η εταιρεία.

Καταλήγοντας, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο επισημαίνει ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα και τρόπο λειτουργίας της µονάδας µόνο όταν εκπληρωθούν και οι τρεις προϋποθέσεις που έχουν προαναφερθεί.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close