Nightlife & Music

Close Up: Chris Karpas

Η μουσική ήταν πάντα ένα από τα ενδιαφέροντά μου.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου 2013

Ηλικία: 25 ετών
Από: Λευκωσία
Music Genre: Nu Disco, Deep House, Progressive House
Life motto: You could make a wish or you could make it happen.

"Αυτό όμως που από τότε ξεχώριζε στα αφτιά μου ήταν το δυναμικό beat και το bassline της dance μουσικής. Παίζοντας μουσική στην Κύπρο αρχικά, αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, κατάφερα να πάρω τα DJing skills μου στο επόμενο στάδιο. Όπως και σήμερα, έτσι και τότε δεν ήταν και τόσο εύκολο να εξασφαλίσεις καλές εμφανίσεις στην Κύπρο, ίσως επειδή η σκηνή εδώ δεν είναι τόσο μεγάλη. Τότε η σκηνή ήταν ακόμα μικρότερη και πολλές φορές κατέληγα να παίζω για μένα και για το πλήθος. Σαφώς επηρεασμένος από τα μουσικά στοιχεία της εποχής μου και αφιερώνοντας μεγάλο μέρος του ελεύθερού μου χρόνου στο production, κατάφερα να δημιουργήσω τη δική μου ηλεκτρονική μουσική. Το δυνατό μου στοιχείο είναι η ευελιξία μου και το ότι προσαρμόζω τη μουσική μου ανάλογα με τις περιστάσεις, χωρίς να βγαίνω εκτός θέματος. Προσωπικά προτιμώ να παίζω μουσική με τον πατροπαράδοτο τρόπο των CD players, καθώς το θεωρώ μεγαλύτερη πρόκληση. Επίσης, με κάνει να νιώθω πως έχω περισσότερη εμπλοκή στο τελικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι το να είσαι DJ και παραγωγός είναι ένα είδος τέχνης. Όπως και στις υπόλοιπες τέχνες, λοιπόν, έτσι και σ' αυτήν, υπάρχουν κάποια θετικά και κάποια αρνητικά. Το μέρος όπου ονειρεύομαι να παίξω; Βερολίνο και συγκεκριμένα στο Watergate Open Air. Αυτή η σκηνή ταιριάζει στο χαρακτήρα και το είδος της μουσικής μου. Επίσης, η τρέλα του συγκεκριμένου κοινού δεν περιγράφεται. Αυτή την περίοδο αποφάσισα να επικεντρωθώ στο production, με αποτέλεσμα τη συνεργασία μου με γνωστά labels του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων των Baroque Music, Babylon Records και Dub Control Records, που μεταξύ άλλων έχουν κοντά τους ονόματα όπως Andy Moor, Shiloh, Jerome Isma-Ae, Gareth Emery, Tomcraft κ.ά. Συχνά-πυκνά όμως κανονίζουμε παρτάκια σε διάφορα μπαράκια και clubs, στη Λευκωσία και στη Λεμεσό. Για περισσότερες πληροφορίες όμως μπορείτε να ρίχνετε καμιά ματιά στη σελίδα μου στο Facebook (www.facebook.com/chris karpas)".

Set of 5
1. Συνήθως παίζω στο warm up session Ornette-Crazy (Nôze remix). Καλό για warm up και για να ξυπνήσει το κοινό.
2. Με κάνει να χορεύω Betoko-Raining Again (Original Mix). Λόγω του τρομερού του bassline.
3. Ξεσηκώνει τα dancefloors Raffa FL-Hot For You (Original Mix) Δουλεύει πάντα!
4. Δεν λείπει ποτέ από το set μου Luca C & Brigante feat. Rόisίn Murphy-Flash of Light (Solomun Mix). Του έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία, το ίδιο και το κοινό μου.
5. Έχω κολλήσει μαζί του αυτή την εποχή Duke Dumont - The Giver. Ο συνδυασμός των drums, των percussions και του bassline τού δίνουν κάτι πολύ ξεχωριστό.
Το διάβασες; Τώρα μπορείς να το ακούσεις στο mixcloud/timeoutcyprus

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close