Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2017
Πολύ κοντά στην είσοδο του Παγασητικού βρίσκεται ένα νησάκι μοναδικής και σπάνιας ομορφιάς!
Στον γραφικό οικισμό του ζουν μερικές δεκάδες κατοίκων αν και κάθε χρόνο το επισκέπτονται φυσιολάτρες απ' όλη την Ελλάδα για να το θαυμάσουν από κοντά.
Στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και ως εκ τούτου, το νησάκι είναι διπλός Παράδεισος.
Αν θελήσεις να πας στο γραφικό λιμανάκι, στις παραλίες ή στο επιβλητικό μοναστήρι, θα πας περπατώντας.
Πρόκειται για το καταπράσινο νησάκι «Τρίκερι» στο Νότιο Πήλιο. Θα το επισκεφτείς μόνο με θαλάσσιο ταξί που θα πάρεις από τον Αλογόπορο.
Για αιώνες ήταν το καταφύγιο μιας μικρής κοινωνίας ψαράδων.

Μάθε ακόμα
Για το νησάκι αυτό θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες: στο παρελθόν, έχει υπάρξει τόπος εξορίας γυναικών (φαντάσου κάτι ανάλογο με την Μακρόνησο, αλλά μόνο για γυναίκες). 5.000 πολιτικές κρατούμενες έζησαν εξόριστες εκεί από το 1948 ως το 1953.
Λίγο ιστορία...
Το Τρίκερι πέρασε στη λαϊκή μνήμη σαν τόπος εξορίας χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών που πάλεψαν για ελευθερία, ειρήνη κι ανεξαρτησία στα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου. Αγωνιστές εξορίστηκαν στο νησί από το 1947 ως το 1949, χρονιά που μεταφέρουν εκεί τις γυναίκες, για να τις πάνε το 1950 στη Μακρόνησο και μετά πάλι στο Τρίκερι από το 1951 ως το 1953. Οι εξόριστες γυναίκες έγραψαν στο Τρίκερι τη δική τους ιστορία μέσα από την υποδειγματική αντοχή, τη λεβεντιά και τη σοφία τους.
Αν κοιτάξετε στην κορυφή του θα δείτε ένα απίστευτα επιβλητικό μοναστήρι εξαιρετικού ενδιαφέροντος, την Ιερά Μονή της Ευαγγελίστριας. Λαμβάνοντας υπόψη πως το νησάκι είναι σχεδόν ακατοίκητο, για να φτάσεις στο μοναστήρι θα πρέπει να περπατήσεις ένα μονοπάτι γεμάτο βλάστηση και πριν ακόμη φτάσεις την πόρτα του έχεις φτιάξει με το μυαλό σου την εικόνα σου για το παρελθόν που στοιχειώνει αυτό το μέρος.
Το μοναστήρι έχει πραγματικά φοβερή θέα και μπορείς να μείνεις εκεί αν είσαι λιγουλάκι τύπος της απομόνωσης (ή συγγραφέας, γιατί οχι;) καθώς αποτελεί πλέον και λύση φιλοξενίας για όσους θέλουν να διαμείνουν στο νησί. Δεν θα βρείς πολλά κομφόρ αλλά η θέα του, οι περιποιημένοι κήποι του και ο λιτός τρόπος ζωής θα σε μαγέψουν.
Το νησάκι έχει πολλές ταβέρνες με νόστιμα ψαράκια. Μην ξεχνάς ότι είσαι στο Πήλιο, δηλαδή στο Βόλο και ότι στη περιοχή πας με τον κανόνα: «τσίπουρο = μεζές 1 + μεζές 2» οπότε μπορείς να τα δοκιμάσεις όλα, όπως κάναμε εμείς ακολουθώντας την μέθοδο του «τσιπουρο-hopping»! Γυρίσαμε όλα τα χωριουδάκια, με αφετηρία μας τη γλυκιά Αγία Κυριακή, και καθήσαμε να αγναντεύσουμε και να βγάλουμε άπειρες φωτοραφίες τσιπουρο-τρώγοντας σε ταβερνάκια πάνω στο κύμα και δίπλα από τις βάρκες των ψαράδων.

Σχετικά
Η Θεσσαλονίκη κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για babymoon
-Τι είναι αυτό το νέο είδος ταξιδιού που κάνει θραύση
Αλλάζουν οι τιμές στις παραλίες της Αγίας Νάπας - Πόσο κοστίζουν κρεβατάκι και ομπρέλα
Νέος τιμοκατάλογος στις παραλίες
Τα τρία έργα που θα αλλάξουν το Παραλίμνι
Εκδόθηκε η άδεια για το έργο της δημιουργίας της Πλατείας Παραλιμνίου
12 πολυτελή ξενοδοχεία και ισάριθμες εμπειρίες για τον Άγιο Βαλεντίνο
Κλείστε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, περιποιηθείτε τους εαυτούς σας, πιείτε κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα και γιορτάστε τον έρωτα
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις από €14.99 σε 12 προορισμούς
Ετοιμάσου να οργανώσεις ένα city break της τελευταίας στιγμής ή ένα χαλαρό χειμωνιάτικο ταξίδι,
Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Sunrise που ανοίγει τον Μάιο στον Πρωταρά (εικόνες)
Μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα κοντά σε γνωστή χρυσή αμμώδη παραλία του Παραλιμνιού
4 κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα Top 100 Hotels Worldwide
Διεθνής Διάκριση για την Louis Hotels
Οι ευρωπαϊκές πόλεις που εξερευνώνται πιο εύκολα με τα πόδια -Μια ελληνική πόλη στη λίστα
Όταν επιλέγουν έναν προορισμό για διακοπές, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν υπόψη το πόσο εύκολο είναι να τον εξερευνήσουν, με το πόσο περπατήσιμη είναι μια πόλη να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς.
Η Αγλαντζιά συστήνει τον φετινό της Βασιλιά Καρνάβαλο με ένα χιουμοριστικό βίντεο
Πρωταγωνιστές οι Δήμαρχος Λευκωσίας, Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς και ο νέος Βασιλιάς Καρνάβαλος