News , Guide

Εναλλακτικές, ήρεμες και ξέγνοιαστες διακοπές στο βουνό!

Πιο δημοφιλή το καλοκαίρι είναι τα καταλύματα που βρίσκονται κοντά στις επαρχίες Λάρνακας και Πάφου

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουλίου 2017

Μεσούσης της καλοκαιρινής σεζόν και των πλημμυρισμένων από τουρίστες ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στις παραλιακές περιοχές, εναλλακτική επιλογή αποτελούν τα καταλύματα σε ορεινές περιοχές. Χωριά με υποδομές όπως η Λόφου, το Άρσος, η Βάσα Κοιλανίου, η Φασούλα, η Ανώγυρα, η Κακοπετριά, η Κυπερούντα, ο Καλοπαναγιώτης, το Όμοδος, το Βουνί κ.ά. έχουν διαθέσιμες κλίνες τόσο για τον Ιούλιο όσο και για τον Αύγουστο (πλην των ημερών του Δεκαπενταύγουστου), καλώντας όσους δεν διευθέτησαν ακόμα τις διακοπές τους, να τα επισκεφθούν.

Όπως ανέφερε στο InBusinessNews εκπρόσωπος της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού, οι περιοχές αυτές δεν βρίσκονται ψηλά στην προτίμηση των τουριστών (Κυπρίων και ξένων) τους δύο αυτούς μήνες του καλοκαιριού, λόγω και την απόστασης τους από τις παραλίες. Ωστόσο, μπορούν να προφέρουν εναλλακτικές, ήρεμες και ξέγνοιαστες διακοπές, με διάφορες δραστηριότητες όπως περπάτημα ή ποδηλασία σε μονοπάτια της φύσης, επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού, πιο δημοφιλή το καλοκαίρι είναι τα καταλύματα που βρίσκονται κοντά στις επαρχίες Λάρνακας και Πάφου, λόγω της εύκολης πρόσβασης που προσφέρουν στη θάλασσα.  Ειδικότερα, στην Πάφο, αυτή την περίοδο δημοφιλέστερα είναι τα χωριά κοντά στον Ακάμα όπως και άλλες κοινότητες όπως Καλλέπεια, Τσάδα, Γουδί, Καθηκας κτλ. 

Μικρότερη ζήτηση, αυτή την περίοδο έχουν οι πιο απομακρυσμένες περιοχές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές για διαμονή σε μικρά καταλύματα ή ξενοδοχεία στην ύπαιθρο, ξεκινούν από 45 ευρώ και μπορεί να φτάσουν μέχρι και πέραν των 150 ευρώ, αναλόγως και της εκάστοτε ξενοδοχειακής μονάδας.  

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close