News , Guide

Αυτοί είναι οι top προορισμοί για τους Κύπριους φέτος

Προς τα πού θα στραφούν φέτος οι Κύπριοι για τις φετινές τους διακοπές

Δημοσιεύτηκε στις 08 Αυγούστου 2017

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές, και συνήθως σημαίνει διακοπές στο εξωτερικό. Οι πολυήμερες καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν ίσως το πιο γλυκό και σημαντικό κομμάτι των αναμνήσεων. Υπάρχουν όμως πολλές επιλογές, που είναι δύσκολο να επιλέξεις τον προορισμό για τις διακοπές.

Ο Πρόεδρος του ACTA, Ντίνος Κάκκουρας, μίλησε στο Sigmalive για τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Κυπρίων φέτος στο εξωτερικό και ποιες χώρες επιλέγουν την Κύπρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σταθερή επιλογή η Ελλάδα
Η Ελλάδα είναι σταθερή επιλογή για τις διακοπές των Κυπρίων ολόχρονα αλλά προπάντων το καλοκαίρι. Όπως ανέφερε ο κ. Κάκκουρας, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη είναι οι δημοφιλέστερες επιλογές των Κυπρίων μιας και υπάρχουν πολλές πτήσεις καθημερινά και από τα δύο αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Μιλώντας συγκεκριμένα για τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κ. Κάκκουρας είπε ότι οι περισσότεροι Κύπριοι και φέτος επέλεξαν τα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Σκιάθο και την Πρέβεζα. Όπως εξήγησε ο κ. Κάκκουρας, οι επιλογές αυτές ήταν οι δημοφιλέστερες φέτος και γι' αυτό υπήρχαν και περισσότερες ναυλωμένες πτήσεις την εβδομάδα. Δημοφιλείς επιλογές για τους Κύπριους ήταν επίσης και η Πελοπόννησος, η Κως, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Καβάλα όπου υπάρχει μια ναυλωμένη πτήση την εβδομάδα.

Η Ευρώπη και άλλες χώρες
«Υπήρχαν και αρκετοί Κύπριοι που επέλεξαν να μην επισκεφτούν την Ελλάδα και να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπως την Ιταλία, την Ισπανία την Τσεχία και άλλες χώρες οι οποίες είναι δημοφιλείς επιλογές για τους Κύπριους ολόχρονα και όχι μόνο το καλοκαίρι», δήλωσε ο κ. Κάκκουρας. «Σε αυτές τις χώρες, οι Κύπριοι επιλέγουν να οργανώνουν τα ταξίδια μόνοι τους χωρίς ταξιδιωτικούς πράκτορες», πρόσθεσε.

Επίσης ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός Κυπρίων οι οποίοι επιλέγουν τους πιο μακρινούς και εξωτικούς προορισμούς για τις διακοπές τους όπως τις Ανατολικές χώρες και την Αμερική. «Υπάρχουν αρκετές επιλογές και πακέτα από πράκτορες για πιο μακρινούς προορισμούς όμως αυτοί είναι πάντα πιο ακριβοί και έτσι δεν τους επιλέγουν πολλοί», τόνισε ο κ. Κάκκουρας.

Ερωτηθείς εάν οι Κύπριοι επιλέγουν περισσότερο τα οργανωμένα ταξίδια, ο Πρόεδρος του ACTA ανέφερε ότι το καλοκαίρι οι Κύπριοι προτιμούν να ταξιδεύουν με οργανωμένα πακέτα από τα ταξιδιωτικά γραφεία αλλά γενικά τους υπόλοιπους μήνες κάνουν εναλλακτικές επιλογές και ταξιδεύουν σε άλλες χώρες χωρίς οργανωμένα ταξίδια.

Οι σημαντικότερες αγορές
Όπως γνωρίσουμε ήδη, πολλοί είναι και οι ξένοι οι οποίοι επέλεξαν να επισκεφτούν την Κύπρο φέτος το καλοκαίρι και όχι μόνο. Ο τουρισμός της Κύπρου φέτος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς φέτος είχαμε ρεκόρ στις αφίξεις . Ερωτηθείς για τις χώρες με τον περισσότερο τουρισμό φέτος στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του ACTA ανέφερε ότι η αγορά με τους περισσότερους τουρίστες στην Κύπρο είναι σταθερά η Αγγλία όπως και κάθε χρόνο. Εξίσου μεγάλη είναι και η αγορά της Ρωσίας και της Γερμανίας. «Φέτος υπάρχει μια αύξηση των τουριστών από Σκανδιναβικές χώρες και από το Ισραήλ», δήλωσε ο κ. Κάκκουρας.

Ερωτηθείς εάν οι ξένοι τουρίστες προτιμούν τα οργανωμένα ταξίδια, ο κ. Κάκκουρας είπε ότι οι περισσότεροι ξένοι επιλέγουν τα πακέτα ταξιδιών στην Κύπρο μιας και υπάρχουν περισσότερες ναυλωμένες πτήσεις προπάντων τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τέλος ο Πρόεδρος του ACTA, εξήγησε ότι η πτήση παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή προορισμού προπάντων για τους Κύπριους. «Σίγουρα η συχνότητα των πτήσεων και οι επιλογές για απευθείας πτήσεις στην χώρα επιλογής του Κύπριου, μπορεί να επηρεάσει την επιλογή προορισμού μιας και είναι ευκολία όταν υπάρχουν απευθείας ή ναυλωμένες πτήσεις στους δημοφιλέστερους προορισμούς».

Οι πληροφορίες από τη Στατιστική Υπηρεσία
Επιπλέον σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου στην έκθεση για την επιστροφή κατοίκων Κύπρου που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για τον Ιούνιο 2017 οι Κύπριοι οι οποίοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό τον Ιούνιο ήταν 110.235, μια αύξηση 9,4% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2016.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου τον Ιούνιο, οι κύριες χώρες επίσκεψης των Κυπρίων ήταν η Ελλάδα με 39.254 επισκέπτες και δεύτερο το Ηνωμένο Βασίλειο με 24.998 επισκέπτες. Η Ρωσία ήταν tρίτη στις επιλογές των Κυπρίων με 5.368 επισκέπτες. Σε σύγκριση με το 2016, τα ταξίδια στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 51,8% ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 16,1%. Τα ταξίδια στην Ελλάδα παρέμειναν στον ίδιο περίπου αριθμό με πέρυσι καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία υπήρχε μια μείωση 0,1% στους φετινούς ταξιδιώτες.

Η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου παρουσίασε επίσης και τις αφίξεις των τουριστών στην Κύπρο και συνολικά για τον Ιούνιο υπήρχαν 472.450 αφίξεις και από το Ηνωμένο Βασίλειο υπήρχαν 150.532 αφίξεις τουριστών. Δεύτερη ήταν η Ρωσία με 129,890 αφίξεις ενώ τρίτο στις αφίξεις ήταν το Ισραήλ με 28.044. Η Σουηδία είναι τέταρτη με τις περισσότερες αφίξεις στην Κύπρο ενώ η Γερμανία και η Ελλάδα βρίσκονται στην Πέμπτη θέση.

Πηγή: Sigmalive

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close