7 May 2013
Nightlife & Music

Q&A: Φοβού τους Λωποδύτες

Οι συντελεστές του εν λόγω σατιρικο-μουσικο-χορευτικο-θεατρικού show, όπως οι ίδιοι το χαρακτηρίζουν, μας επεξηγούν γιατί πέτυχε το εγχείρημά τους.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου 2013

Πρέπει όντως να φοβόμαστε τους Λωποδύτες, ή μήπως τελικά αυτοί είναι ακίνδυνοι μπροστά σε όλους αυτούς που μας κλέβουν καθημερινά, φορώντας μάλιστα κοστούμια;
Πέννυ:
Οι αυθεντικοί Λωποδύτες κάθε άλλο παρά επικίνδυνοι είναι. Αντιθέτως, προσφέρουν απίστευτη διασκέδαση, σε σχέση με όλους αυτούς τους "λωποδύτες" που έχουμε στα σπίτια μας μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα και οι οποίοι μας προσφέρουν μονάχα παραπληροφόρηση και εκφοβισμό.
Τι ακριβώς παρουσιάζετε;

Ηρόδοτος: Όπως έχουμε γράψει και στα flyers μας, πρόκειται για ένα σατιρικομουσικοχορευτικοθεατρικό ξέσπασμα, το οποίο περιέχει λίγο απ' όλα. Λίγο stand-up comedy show, λίγα σκετσάκια, λίγη σάτιρα, μπόλικο τραγούδι από τα 80s μέχρι σήμερα αλλά και αυθεντικά τραγούδια από Λωποδύτες, μπόλικο κέφι, ενώ το πρόγραμμα ανανεώνεται συνεχώς, τόσο μουσικά όσο και θεατρικά.

Σκεύος: Με λίγα λόγια είναι ένα ολοκληρωμένο show στο οποίο συμμετέχουν οι 8 καλλιτέχνες που είναι επί σκηνής, αλλά και ο κόσμος.
Ποιοι είναι οι συντελεστές της παράστασης;
Πέννυ:
Λόγω των σημερινών συνθηκών, είμαστε μια no budget παράσταση. Πρόκειται για μια αποκλειστικά δική μας παραγωγή, που στήθηκε με πολλή αγάπη και λεφτά από την τσέπη μας. Πέρα από εμάς τους τρεις ηθοποιούς, Πέννυ Φοινίρη, Ηρόδοτο Μιλτιάδους, Σκεύο Πολυκάρπου, συμμετέχουν επίσης ο Ανδρέας Νικολάου, ο οποίος αν και δεν είναι ηθοποιός εντάχθηκε εύκολα στο κλίμα της παράστασης, αποτελώντας τελικά μια πολύ ευχάριστη έκπληξη στην υποκριτική ταυτότητα του συνόλου, αλλά και οι Λωποδύτες. Μια λεμεσιανή ροκ μπάντα τα μέλη της οποίας δουλεύουν μαζί τα τελευταία 8 χρόνια, ενώ αυτό το διάστημα εμφανίζονται επίσης στη Λεμεσό, στο "Ravens" κάθε Παρασκευή και στο "Rolling Stone" κάθε Κυριακή. Τέλος, μαζί μας στα φώτα και την οργάνωση της παράστασης είναι ο Νίκος Ζαβαλλής.
Οι Λωποδύτες πώς προέκυψαν σε αυτή την παρέα;
Σκεύος:
Πέρσι είχαμε κάνει ένα πείραμα με το εν λόγω concept στη Λεμεσό, ενώ φέτος θα λέγαμε πως η ιδέα τελειοποιήθηκε, με τη συμβολή των Ηρόδοτου, Ανδρέα και Πέννυς.
Ηρόδοτος: Στην αρχή υπολογίζαμε τους Λωποδύτες αποκλειστικά για το μουσικό κομμάτι της παράστασης. Στην πορεία όμως είδαμε πως είχαν και τα παιδιά τις δικές τους ιδέες, αφού πρότειναν κι αυτοί με τη σειρά τους κάποια σκετσάκια, ενώ από την πρώτη μας συνάντηση στο στούντιό τους στη Λεμεσό συνειδητοποιήσαμε πως υπάρχει η απαραίτητη χημεία. Η παρέα έδεσε αμέσως.

Η παράσταση είναι ίδια κάθε βδομάδα ή κάποια πράγματα ενδεχομένως να αλλάζουν ανάλογα με την επικαιρότητα;
Ηρόδοτος: Με τα τόσα πράγματα που προκύπτουν καθημερινά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την επικαιρότητα. Βασιζόμαστε σε αυτή, τα σκετσάκια μας διαμορφώνονται αναλόγως των γεγονότων -όχι μόνο των τελευταίων ημερών-, ενώ το stand-up comedy που παρουσιάζουμε πέρα από χιουμοριστικό είναι και αρκετά καυστικό... Αυτό που θέλουμε όμως εν τέλει είναι να αφήσουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα έτσι ώστε να χαμογελά ο κόσμος, αφού στο τέλος της ημέρας τα λεφτά δεν είναι το παν στη ζωή. Αυτό που έχει σημασία είναι να 'μαστε χαρούμενοι και να κοιτάμε μπροστά!
Πέννυ: Η μαγεία του live για έναν ηθοποιό έχει να κάνει με το ότι κάθε τόσο μπορεί να ενεργοποιεί τη φαντασία και την παρατηρητικότητά του. Οπότε, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε έξω από την παράστασή μας τις εικόνες της καθημερινότητας.

Ώρα: 22.00. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 99614100.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close