News , Guide

Η Κύπρος θα αποκτήσει 10 νέα ξενοδοχεία

Τα πλείσταεκ των οποίων στην ελ. επαρχία Αμμοχώστου, λόγω αυξημένης ζήτησης

Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2017

Σε κατασκευαστικό στάδιο βρίσκονται αυτό το διάστημα δέκα νέες ξενοδοχειακές μονάδες, με στόχο τη λειτουργία τους από τη νέα τουριστική σεζόν.

Κι αυτό γιατί η κατακόρυφη αύξηση του τουριστικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια στο νησί μας και η έντονη ζήτηση περισσότερων κλινών, ιδιαίτερα στην ελεύθερη Αμμόχωστο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει ενισχύσει το ενδιαφέρον επενδυτών για τον τουρισμό της Κύπρου.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις της Διευθύντριας Τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας του ΚΟΤ, Αννίτας Δημητριάδου, στο InBusinessNews, αυτή τη στιγμή, ανεγείρονται σε παγκύπρια βάση 10 συνολικά ξενοδοχειακές μονάδες, οι περισσότερες από τις οποίες στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, όπου παρατηρείται μεγάλη ζήτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 40% των εν λειτουργία κλινών στην Κύπρο αφορούν την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Πιο αναλυτικά, στην Αμμόχωστο λειτουργούν 35 χιλιάδες κλίνες από τις συνολικά 85 χιλιάδες υφιστάμενες κλίνες παγκυπρίως.

Για αυξημένο ενδιαφέρον τόσο από Κύπριους όσο και από ξένους επενδυτές, κάνει λόγο ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ). Σε δηλώσεις του o Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Ζαχαρίας Ιωαννίδης, τόνισε τη σημαντικότητα του γεγονός ότι πλέον και ξένοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία του τόπου. Όπως ανέφερε, τα τελευταία χρόνια και ξένοι επενδυτές έχουν εκδηλώσει ουσιαστικό ενδιαφέρον, τόσο με συμμετοχή τους στο κεφάλαιο υφιστάμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων όσο και με λειτουργία νέων ξενοδοχείων.

Μάλιστα ο κ. Ιωαννίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δύο νέα ξενοδοχεία, διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων, τα οποία θα λειτουργήσουν την άνοιξη στην Κύπρο, το Radisson blu στη Λάρνακα και το Marriott στη Λεμεσό. Εξάλλου, πρόσθεσε, επενδυτές από την Κίνα, τη Ρωσία και το Ισραήλ είτε έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, είτε προχωρούν σε ξενοδοχειακές επενδύσεις στη χώρα μας.

 

Επενδύουν σε αναβαθμίσεις
Την ίδια ώρα, αυξημένο είναι το ενδιαφέρον από επιχειρηματίες του τουρισμού για αναβάθμιση των ξενοδοχειακών τους μονάδων. Σύμφωνα με την Αννίτα Δημητριάδου, ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσία του ΚΟΤ εξετάζονται 60 αιτήσεις, οι πλείστες εκ των οποίων αφορούν μετατροπή υφιστάμενων διαμερισμάτων σε ξενοδοχεία. «Τα πολεοδομικά κίνητρα που παρέχουν το 20% σαν χαριστικό συντελεστή για τη δημιουργία επιπρόσθετων κλινών και εμπλουτιστικών έργων στα ξενοδοχεία, βοήθησα στο να υπάρξει μεγάλη ζήτηση από επενδυτές/ξενοδόχους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν είτε σε μετατροπή υφιστάμενων μονάδων σε ξενοδοχεία, είτε για ανέγερση νέων ξενοδοχείων», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Δημητριάδου.

Ας μην ξεχνάμε εξάλλου και το Parklane (πρώην Le Meridien) το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τον Μάρτιο του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχουν επενδυθεί πέραν των €450 εκατ. σε αναβαθμίσεις, εκσυγχρονισμό και επεκτάσεις υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close