Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2018
Μία πολύ ευχάριστη -ταξιδιωτική- είδηση, την προηγούμενη εβδομάδα, μας ώθησε στο να κάνουμε σχέδια για ταξίδι.
Πρόκειται για τον νέο προορισμό της νέας αεροπορικής εταιρείας της Κύπρου, την Cobalt, η οποία ετοιμάζεται σιγά σιγά να συμπεριλάβει στο πτητικό της πρόγραμμα τη μακρινή Κίνα. Η εταιρεία δεν έχει όμως ακόμη ανακοινώσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης των πτήσεων της αλλά το πρώτο βήμα από μέρους της έχει γίνει με καταχώρηση στον Τύπο.
Ωστόσο, η Cobalt που εντάχθηκε επίσημα στον διεθνή οργανισμό ΙΑΤΑ, σε πρώτο στάδιο, έχει στο πλάνο της πτήσεις προς την Αίγυπτο.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή της στην Καθημερινή ο CEO, Andrew Madar, η Cobalt:
«Μόλις έχουμε ξεκινήσει πτήσεις στο Άμπου Ντάμπι και παράλληλα αναζητούμε νέους προορισμούς. Δεν είμαι σε θέση να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μελετούμε το ενδεχόμενο σύνδεσης με την Κίνα μέσω πτήσεων με ανταπόκριση. Γενικότερα σε ό,τι αφορά τις πτήσεις μεγαλύτερης εμβέλειας η στόχευση μας γίνεται για Ασία και κυρίως Κίνα αλλά και Ινδία η οποία συνδέεται και με Νότια Αφρική. Σε δεύτερο στάδιο θα εξετάσουμε τις επιλογές μας και για απευθείας πτήσεις. Σε ό,τι αφορά στους προορισμούς, δίνουμε περισσότερη έμφαση σε Γερμανία, βόρεια Ευρώπη και Ιταλία που αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάτι. Εξετάζουμε επίσης και προσθήκες στη Μέση Ανατολή. Την ίδια ώρα έχουμε μεγάλα πλάνα για το 2019 με νέους προορισμούς, προσθήκες αεροσκαφών μικρής εμβέλειας και εισαγωγή wide-body αεροσκαφών».
Η Κίνα και η Αίγυπτος, πρόσθεσε, είναι στόχοι που αναμένεται ότι θα επιτευχθούν εντός του 2018. Ωστόσο, όσον αφορά την Κίνα, είπε, «οι απευθείας πτήσεις, ωστόσο, θα καθυστερήσουν περισσότερο καθώς για να γίνει αυτό πρέπει να εντάξουμε στον στόλο μας και διαφορετικού τύπου αεροσκάφη. Κάτι που για να γίνει, θα χρειαστεί σίγουρα περίοδος ενός χρόνου».
Σχετικά

Ανάσα από τα 40αρια την Κυριακή - Έρχεται νέα πτώση της θερμοκρασίας
Σήμερα, η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια.

Αλλάζει το TikTok επί ευρωπαϊκού εδάφους - Δείτε αναλυτικά
Έτοιμο να απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους στο Λονδίνο εμφανίζεται το TikTok, σε μια περίεργη συγκυρία.

Σε κλοιό καύσωνα ξανά η Κύπρος – Στους 42 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Το Μαύρο Φεγγάρι του Αυγούστου - Πότε θα είναι «ορατό»
Tη νύχτα της 23ης Αυγούστου ο ουρανός θα είναι σκοτεινός χωρίς τη λάμψη της σελήνης

Καμίνι και αύριο η Κύπρος: Νέα κίτρινη προειδοποίηση - Πότε τίθεται σε ισχύ
Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η Καπέλα Σιξτίνα κλείνει για την αιωνιότητα
Το Βατικανό ανακοινώνει για το 2026 μια εξαιρετικά ευαίσθητη επέμβαση την Καπέλα Σιξτίνα, το εμβληματικό φρέσκο του Μιχαήλ Άγγελου, με στόχο τη διατήρησή του για τις επόμενες γενιές

Τα 16 καλύτερα Christmas Markets για να επισκεφτείς φέτος τα Χριστούγεννα
Μάθε πότε ανοίγουν, πόσο διαρκούν και τι περιλαμβάνουν 16 μαγευτικές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης

Η θεία Ανδρούλα: Το κορίτσι που δεν ενηλικιώθηκε ποτέ
Δολοφονήθηκε σαν σήμερα το πρωί της 22ης Αυγούστου 1974 από Τούρκους στρατιώτες σε περίοδο εκεχειρίας

Τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση- Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία
Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η χώρα – έκπληξη που ανακηρύχθηκε ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι
Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε ο διαδικτυακός πράκτορας κρατήσεων Thomas Cook, αυτοί είναι οι προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις πόλεων

Ανοικτές 6 ημέρες την εβδομάδα οι εκκλησίες-μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ
H ανακοίνωση απο το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Έρχεται η Intervision 2025: Οι χώρες που θα λάβουν μέρος στη «ρωσική Eurovision»
Είκοσι μία χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην Intervision 2025.