News , Guide

Αυτή είναι (λένε) η πιο άσχημη πόλη στον κόσμο

Έχει χαρακτηριστεί ως η πιο άσχημη πόλη στον κόσμο και προκάλεσε το ενδιαφέρον των τουριστών

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2018

To Σαρλερουά του Βελγίου είχε χαρακτηριστεί το 2008 ως η πιο άσχημη πόλη στον κόσμο σε δημοσκόπηση ολλανδικής εφημερίδας- και πολλοί οι κάτοικοι της πόλης οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς επρόκειτο για ένα μεγάλο πλήγμα στο γόητρο της πόλης τους.

Η δημοσκόπηση εκείνη άφησε έντονο το αποτύπωμά της, καθώς για χρόνια μετά, η δημοσιότητα που λάμβανε η πόλη ήταν αρνητική- για μια πόλη που γίνεται ακόμα πιο άσχημη, ακόμα πιο καταθλιπτική και, γενικά μιλώντας, όχι και πολύ θετικά πράγματα.

Ωστόσο, ουδέν κακόν αμιγές καλού και «δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα»: Τα δημοσιεύματα αυτά προκάλεσαν το ενδιαφέρον τουριστών και επενδυτών από όλο τον κόσμο, που, κινούμενοι από περιέργεια, έρχονταν να δουν την πόλη – και τα πλέον διαβόητα σημεία της προσέλκυαν επισκέπτες.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του BBC, πολλοί κάτοικοι και επαγγελματίες της πόλης διαφωνούν με τον χαρακτηρισμό της ως άσχημης: Άλλοι την χαρακτηρίζουν «εξωτική», ενώ άλλοι τονίζουν πως υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη βελτίωση τα τελευταία χρόνια- ειδικά στο κέντρο της, και καταλύτης για αυτή την αλλαγή, κατά ειρωνεία της τύχης, ήταν τα δημοσιεύματα περί ασχήμιας.

«Η ιδέα του αν είναι όμορφη ή όχι, είναι το αν είναι δυναμική ή όχι. Δέκα χρόνια πριν, ήταν μια πόλη- φάντασμα. Είμαστε στα μισά της πορείας, και πιθανώς σε 10 χρόνια να είναι δυναμική ξανά» λέει ο Νικολά Μπουϊσάρ, καλλιτέχνης και ξεναγός στην πόλη.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close