Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2018
Του Παναγιώτη Γρηγορίου
Μέχρι το 2024 οι επιχειρηματίες που βρίσκονται πίσω από αυτές τις μεγάλες αναπτύξεις θα έχουν έτοιμα πάνω από 1500 υπερπολυτελή διαμερίσματα που θα περιμένουν επενδυτές από όλο τον κόσμο να τα αγοράσουν και να τα χρησιμοποιήσουν ως μόνιμη κατοικία.
Σαν… λουλούδια ξεφυτρώνουν το τελευταίο διάστημα ψηλά κτήρια σε όλη την Κύπρο, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν να ξεφυτρώνουν και άλλα. Μαζί με την ανέγερση αυτών των κτηρίων, εγείρονται, όμως, και ένα σωρό προβληματισμοί και απορίες, καθώς στο μικρό νησί που ζούμε, για πρώτη φορά, θα κτιστούν τόσο ψηλά κτήρια.
Πλέον η Λάρνακα και η Πάφος είναι οι τελευταίες επαρχίες που μπαίνουν σε αυτήν την ιδιόμορφη μάχη και μετά τη Λεμεσό και τη Λευκωσία θα αποκτήσουν τους δικούς τους πύργους. Μέχρι το 2024, οι επιχειρηματίες που βρίσκονται πίσω από αυτές τις μεγάλες αναπτύξεις θα έχουν έτοιμα πάνω από 1500 υπερπολυτελή διαμερίσματα που θα περιμένουν επενδυτές από όλο τον κόσμο να τα αγοράσουν και να τα χρησιμοποιήσουν ως μόνιμη κατοικία. Ταυτόχρονα, οι νέες αυτές αναπτύξεις θα φιλοξενούν γραφεία, χώρους εστίασης, γυμναστήρια και άλλες υποδομές.
Με βάση στοιχεία του Capital Today, σε στάδιο εξασφάλισης άδειας ή υλοποίησης των κατασκευαστικών έργων βρίσκονται περί των 30 πύργων από τουλάχιστον 20 έως και 51 ορόφους. Εξ αυτών οι 16 βρίσκονται στη Λεμεσό, οι 3 στη Λευκωσία, οι 2 στην Αγία Νάπα, οι 2 στην Πάφο και άλλοι 2 στη Λάρνακα.
Σχετικά
Η Θεσσαλονίκη κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για babymoon
-Τι είναι αυτό το νέο είδος ταξιδιού που κάνει θραύση
Αλλάζουν οι τιμές στις παραλίες της Αγίας Νάπας - Πόσο κοστίζουν κρεβατάκι και ομπρέλα
Νέος τιμοκατάλογος στις παραλίες
Τα τρία έργα που θα αλλάξουν το Παραλίμνι
Εκδόθηκε η άδεια για το έργο της δημιουργίας της Πλατείας Παραλιμνίου
12 πολυτελή ξενοδοχεία και ισάριθμες εμπειρίες για τον Άγιο Βαλεντίνο
Κλείστε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, περιποιηθείτε τους εαυτούς σας, πιείτε κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα και γιορτάστε τον έρωτα
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις από €14.99 σε 12 προορισμούς
Ετοιμάσου να οργανώσεις ένα city break της τελευταίας στιγμής ή ένα χαλαρό χειμωνιάτικο ταξίδι,
Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Sunrise που ανοίγει τον Μάιο στον Πρωταρά (εικόνες)
Μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα κοντά σε γνωστή χρυσή αμμώδη παραλία του Παραλιμνιού
4 κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα Top 100 Hotels Worldwide
Διεθνής Διάκριση για την Louis Hotels
Οι ευρωπαϊκές πόλεις που εξερευνώνται πιο εύκολα με τα πόδια -Μια ελληνική πόλη στη λίστα
Όταν επιλέγουν έναν προορισμό για διακοπές, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν υπόψη το πόσο εύκολο είναι να τον εξερευνήσουν, με το πόσο περπατήσιμη είναι μια πόλη να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς.
Η Αγλαντζιά συστήνει τον φετινό της Βασιλιά Καρνάβαλο με ένα χιουμοριστικό βίντεο
Πρωταγωνιστές οι Δήμαρχος Λευκωσίας, Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς και ο νέος Βασιλιάς Καρνάβαλος