Δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου 2018
To 11ο Street Life Festival δεν είναι τίποτα άλλο από μια εκδήλωση που εκφράζει την αγάπη μας για την πόλη μας και η οποία κάθε χρόνο μεγαλώνει, μαζί με την αγάπη του κόσμου και των υποστηρικτών της, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο εμπνευστής του φεστιβάλ, Γιώτης Κυριάκου.
Πέραν των 20 χιλιάδων ατόμων αναμένεται να κατακλύσουν την οδό Αθηνών και τις παρόδους της, στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού, από τις 9:00 μέχρι τις 19:00, ανακαλύπτοντας τις μικρές και μεγάλες εκπλήξεις που φιλοξενεί η φετινή εκδήλωση, αποκορύφωμα της οποία αποτελεί ένα μεγάλο ενιαίο έργο γκράφιτι που θα δημιουργήσουν ξένοι και ντόπιοι καλλιτέχνες.
Σύμφωνα με τον Γιώτη Κυριάκου, οι φετινές καινοτομίες περιλαμβάνουν δωμάτιο φωτογραφίας επισκεπτών, με ειδικά εφέ από τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Georgi Kasabov-Dodo και τη δημιουργία τρισδιάστατου έργου τέχνης στο πεζοδρόμιο από δυο Έλληνες καλλιτέχνες.

Φέτος θα στηθούν δυο μουσικές σκηνές, μπροστά από την πλατεία της οδού Σαριπόλου και στην πλατεία Πανεπιστημίου, ενώ θα διεξαχθούν μίνι αγώνες καλαθόσφαιρας, θα γίνει επίδειξη μοτοσυκλετών, θα λειτουργήσουν skatepark, παιχνιδότοπος και άλλες δραστηριότητες για τα παιδιά.
Στην καθιερωμένη υπαίθρια αγορά συμμετέχουν πάνω από 70 εκθέτες για την πώληση ή έκθεση των προϊόντων και υπηρεσιών τους, όπως χειροποίητα κοσμήματα, ρούχα, έπιπλα, διακοσμητικά, εδέσματα κ.α.
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης οργανώσεις και φιλανθρωπικά ιδρύματα, ενώ το Orasis Photo Club θα παρουσιάσει έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του και θα ανακοινώσει τη διεξαγωγή διαγωνισμού γκράφιτι, για το υπό δημιουργία "Ευρωπάρκο Φωτογραφίας", στα Κάτω Πολεμίδια.
Υπέδειξε, τέλος, πως οι χώροι που θα δημιουργούνται τα γκράφιτι, έχουν προκαθοριστεί σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και τις Τοπικές αρχές και η χρήση σπρέι από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά
1ο Paralimni Christmas Shopping Festival: Όλα όσα θα συμβούν το Σάββατο στο Παραλίμνι
Ολόκληρη η αγορά του Παραλιμνίου μετατρέπεται σε ένα μεγάλο Christmas Open Mall και μας καλεί να το ανακαλύψουμε κάνοντας τις αγορές μας και στηρίζοντας την τοπική αγορά
Δωρεάν κρασί κ.ά. στην «Πλατεία Χριστουγέννων» στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς
Η πλατεία μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό γεμάτο χαρά, δράσεις και γιορτινή διάθεση!
Ο Κάθηκας, για ένα διήμερο, θα κερνά (τοπικό) κρασί στην πλατεία
Χριστουγεννιάτικη Κρασοκαζάνυξη στην Κάθηκα, με τη σύμπραξη τριών οινοποιείων
"Το Σπίτι των Ξωτικών" θα στηθεί στο Πραστείο Κελλακίου
Ανακοινώθηκε ολόκληρο το πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού
Eudaimonia Festive Edition στο Οινοποιείο Τσιάκκα
Η πιο κομψή, ζεστή και γιορτινή συνάντηση του Δεκεμβρίου – μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη
Christmas Fest στον Άγιο Δομέτιο με μουσικές, τραγούδια και φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου
Μία μέρα γιορτής για μικρούς και μεγάλους
H Τερσεφάνου ετοιμάζεται να φωταγωγήσει τις γειτονιές της με συναυλία και κεράσματα
Ο Κύπριος Τραγουδιστής Χρίστος Τελεβάντος, πρόκειται να πλαισιώσει την εκδήλωση
Όλα όσα θα γίνουν στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του Δήμου Στροβόλου στο Πάρκο Ακρόπολης
Ένα διήμερο γεμάτο με τη μαγεία των Χριστουγέννων
Η «Σταχτοπούτα» του Προκόφιεφ ζωντανεύει στη σκηνή από το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας
Με περισσότερους από 65 ταλαντούχους νέους χορευτές, εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά
Μάθαμε πού θα στηθεί «Το Χωριό των Αγγέλων»
Η πλατεία Κιτίου μεταμορφώνεται σε ένα γιορτινό σκηνικό, γεμάτο φως, χρώματα και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
10 Χρόνια Birth Forward: Μια δεκαετία φροντίδας, δικαιωμάτων και αλλαγής
O οργανισμός Birth Forward απευθύνεται στην κοινωνία, στους θεσμούς και στους επαγγελματίες
Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι στο Φοινί με αγορά, θέατρο, τραγούδια και (δωρεάν) ζεστή σοκολάτα
Η κεντρική πλατεία του χωριού Φοινί στην ορεινή Λεμεσό, μεταμορφώνεται για μία μέρα, σε ένα πανέμορφο χώρο με Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και γιορτινή διάθεση