Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2018
Σε προορισμό παντός καιρού εξελίσσεται το νησί της Κέας φιλοδοξώντας να αποτελέσει ικανό πόλο έλξης για τουρίστες που θέλουν να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες, απόρροια των εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο του το νησί των Κυκλάδων.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ευαγγέλου υπογραμμίζει, ότι η συνταγή του μαζικού τουρισμού δεν αγγίζει το νησί της Κέας και εξηγεί, ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, είναι αυτά που δημιουργούν εξειδικευμένα τουριστικά προϊόντα, που μπορούν να απολαύσουν οι υποψήφιοι τουρίστες.
Οι λάτρεις του φυσικού περιβάλλοντος μπορούν να διασχίσουν πλέον τα 65 χλμ. δικτύου μονοπατιών, εκ των οποίων τα 35 είναι πλακόστρωτα και σηματοδοτημένα αλλά και καθαρισμένα για κάθε επισκέπτη. Στο σημείο αυτό ο κ. Ευαγγέλου σημειώνει ότι το 50% του νησιού είναι χαρακτηρισμένο ως μέρος του δικτύου NATURA 2000, με τη βασιλική δρυ να δεσπόζει στο νησί. Την ίδια στιγμή η τοπική αρχιτεκτονική, αλλά και το οικιστικό σύστημα συνθέτουν μια καθ' όλα προσεγμένη εικόνα για όσους διαβούν τα σοκάκια του νησιού. Η Κέα δεν θα αφήσει ανικανοποίητους και όσους θελήσουν να ανακαλύψουν αρχαιολογικούς θησαυρούς, με το μουσείο της να αποτελεί την ιδανική στάση για αυτούς. Ο κ. Ευαγγέλου έκανε εκτενή αναφορά στον καταδυτικό τουρισμό, με τα ναυάγια του «Βρετανικού», ενός παλιού αεροπλάνου και ενός ακόμη πλοίου, να προσελκύουν ειδικές αποστολές από το εξωτερικό που θέλουν να τα δουν από κοντά.
Όσον αφορά το σκέλος των επενδύσεων στο νησί ξεχωρίζει η μεγάλη τουριστική επένδυση, ύψους 150 εκατ. ευρώ, από τις Dolphin Capital Partners και Kerzner International. Όπως είπε ο κ. Ευαγγέλου, άμεσα εκκινούν οι διαδικασίες ανέγερσης ξενοδοχείου, που θα αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια περιοχή 650 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά του νησιού που σήμερα ανήκει σε θυγατρική της Dolphin Capital Investors. Αυτό θα περιλαμβάνει 75 Resort Villas και έναν αριθμό One&Only Private Homes διαθέσιμα προς πώληση. Το One&Only Kea Island αποτελεί το πρώτο «One&Only» στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η τουριστική χρονιά για την Κέα θα είναι και φέτος ανοδική, όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος, που την ίδια στιγμή απαντώντας σε ερώτηση για το φαινόμενο του υπερ-τουρισμού, τονίζει ότι είναι λάθος η αποτίμηση των τουριστικών πεπραγμένων σε νούμερα-αφίξεων.
Σχετικά

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

«And Just Like That»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τρίτης σεζόν που κάνει πρεμιέρα στα τέλη Μαΐου
Η Κάρι Μπράντσο ξανασμίγει με τον Έινταν