Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2018
Το TELETHON αποτελεί έναν ετήσιο διεθνή φιλανθρωπικό θεσμό που ξεκίνησε στις ΗΠΑ και γρήγορα επεκτάθηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων οι Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελβετία κ.ά. Ο μεγάλος σκοπός είναι η συμπαράσταση στους ασθενείς αλλά και η εξεύρεση -μέσα από την έρευνα- της κατάλληλης και αποτελεσματικής θεραπείας νευρομυϊκών, γενετικών και άλλων ασθενειών.
Ο ανθρωπιστικός θεσμός του TELETHON, διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου. Σε αυτήν την προσπάθεια σύμμαχος και αρωγός είναι και το ΣΙΓΜΑ, το οποίο από τις 4 έως 9 Ιουνίου θα προσκαλεί τους τηλεθεατές του να προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του έργου του συνδέσμου.
Η εν λόγω κοινωνική δράση, θα κορυφωθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου με μια διαφορετική Παραδοσιακή Βραδιά με τον τίτλο «Telethon- Παραδοσιακή Αγκαλιά».
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι η Άντρη Καραντώνη και ο Ανδρέας Δημητρόπουλος, ενώ το παρών του θα δώσει και ο Λουκάς Φουρλάς. Μαζί τους εκλεκτοί καλεσμένοι, οι οποίοι θα αναμετρηθούν σε προκλήσεις, όπως τσιάττισμα, κυπριακό χορό και κυπριακό τραγούδι. Προσκεκλημένοι θα είναι οι: Χρύσανθος Τσουρούλλης, Μάριος Πρίαμος, Γιώργος Αναγιωτός, Δώρος Παναγίδης, Κατερίνα Μηλιώτη, Αλεξία Καρακάνα, Ιωάννα Λαμπροπούλου, Ελευθερία Αντρέου, Μαρία Ιωάννου, Πέτρα Αργυρού, Κατερίνα Χριστοφίδου, Κωνσταντίνος Τσιολής, Κλέλια Γιασεμίδου, Πέτρος Αθανασίου, Ιάκωβος Χατζηβασίλη, Μαρία Φιακά, Άθως Αντωνίου, Φανή Σωκράτους, Χριστόδουλος Μαρτάς, Δημήτρης Καλλέργης και η Νάτια Χαραλάμπους.
Μαζί με τη σταθερή ομάδα της Παραδοσιακής Βραδιάς, δηλαδή τους μόνιμους συνεργάτες της εκπομπής, Μιχάλη Χατζημιχαήλ και Σάββα Στεφάνου θα εμφανισθεί και η αγαπημένη τραγουδίστρια Στέλλα Γεωργιάδου.
Φυσικά, όλα αυτά στοχεύουν στην επίτευξη του σκοπού του Telethon, δηλαδή τη συλλογή οικονομικών πόρων για τη στήριξη του συνδέσμου Μυοπαθών, των ερευνητικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και την αναβάθμιση του παραϊατρικού και τεχνικού εξοπλισμού.
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:15
TELETHON - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ
Σχετικά

Η Wizz Air (μόλις) ανακοίνωσε πτήσεις από τη Λάρνακα σε έναν νέο προορισμό
Νέο δρομολόγιο Wizz Air από Λάρνακα προς Tίρανα

Το “Maritime Cyprus 2025” επιστρέφει στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa
Ένα κορυφαίο γεγονός του διεθνούς ναυτιλιακού χώρου σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο

Καλοκαιρινές εξορμήσεις στο βουνό: 40+3 ορεινά χωριά για να ανακαλύψεις
Τι κι αν οι παραλίες ξεχειλίζουν από λουόμενους κατά την καλοκαιρινή περίοδο, για πολλούς το καλοκαίρι στο βουνό έχει άλλη χάρη!

Καιρός: Ανεβαίνει στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία με... βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κατεδαφίστηκε ιστορικό κέντρο δεξιώσεων στη Λευκωσία (vids)
Ήταν για δεκαετίες το σημείο αναφοράς της κοσμικής ζωής της Λευκωσίας

Οι top σεξουαλικές πόλεις του κόσμου – Η πιο «καυτή» πόλη της Ελλάδας τα σπάει και όχι μόνο τουριστικά
Τι κάνει μια πόλη… ακαταμάχητη;

O ιδανικός προορισμός για ταξίδι χωρίς πολυκοσμία τον Ιούλιο
Ένας ονειρικός προορισμός, όπου η ιστορία συναντά τη μεσογειακή ομορφιά και τη γαλήνη της θάλασσας


Η Pafilia Πιστοποιείται ως Great Place to Work για Δεύτερη Συνεχόμενη Χρονιά
Το να είναι κάποιος Great Place to Work δεν είναι απλώς ένας τίτλος· είναι αντανάκλαση των βασικών μας αξιών: εμπιστοσύνη, σεβασμός, συνεργασία και κοινός σκοπός

Squid Game 3: Είδαμε το συγκλονιστικό φινάλε μιας αλληγορίας για την εποχή μας
Η Κορέα ξαναγράφει την παγκόσμια τηλεοπτική γλώσσα με ένα φινάλε γεμάτο σύμβολα, ελπίδα και σκοτεινή αλήθεια

Το πάρκο που ετοιμάζουν στην Αραδίππου, θα είναι υπέροχο!
Αρχίζουν Ιούλιο εργασίες για νέο δημοτικό πάρκο στην Αραδίππου!

Kawacom’s και Enavsma Foundation ενώνουν δυνάμεις!
Χορήγηση υποτροφίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές