News , Guide

Η Κύπρος πρώτη στη λίστα των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας

Αυτό είναι το κυπριακό προϊόν που τοποθετεί την Κύπρο πρώτη στη λίστα των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2018

Η Κυπριακή εταιρεία Kimagro Fishfarming, με έδρα της τη Λεμεσό, κατέκτησε για 7η συνεχή χρονιά τα 3 αστέρια για το λαβράκι της Levantina Fish στο διεθνές διαγωνισμό του International Taste & Quality Institute (iTQi). Κατ΄ επέκταση, φέτος η εταιρεία έλαβε και τη μέγιστη διάκριση, το Diamond Award, βάσει της συνεχούς διάκρισής της όλα αυτά τα χρόνια. Το βραβείο αυτό απονεμήθηκε στην Kimagro Fishfarming για την ποιότητα και τη γεύση που έχει το Levantina Fish - Λαβράκι της, καθιστώντας το πλέον ως… το καλύτερο λαβράκι στον κόσμο! Ένα Κυπριακό προϊόν που τοποθετεί την Κύπρο πρώτη στη λίστα των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ
Το International Taste & Quality Institute (iTQi) λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες σε ετήσια βάση, όπου 120 καταξιωμένοι chefs από όλο τον κόσμο, κρίνουν αυστηρά τα προϊόντα που διαγωνίζονται, για να τους απονέμουν εκ των υστέρων, ένα έως τρία αστέρια, αναλόγως επιδόσεων σε γεύση και ποιότητα. Η συγκέντρωση <50 βαθμών, αποκλείει το προϊόν από το διαγωνισμό, 50 - 70 βαθμοί αντιστοιχούν σε ένα αστέρι, 71 - 90 σε δύο και η συγκέντρωση περισσότερων από 90 βαθμών, δίνουν στο προϊόν τη μέγιστη διάκριση που είναι τα τρία αστέρια. Εάν κάποιο από τα προϊόντα κατακτήσει για 7 χρονιές σε μία δεκαετία τα τρία αστέρια, τότε του απονέμεται το Diamond Award, όπου πλέον δε χρειάζεται να διαγωνιστεί ξανά, αφού η συνοχή στην ποιότητα και τη γεύση του είναι δεδομένη.

Η εταιρεία KIMAGRO FISHFARMING
Η εταιρεία Kimagro Fishfarming, έχει έδρα της τη Λεμεσό και ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της το 1989 από τον κ. Αντώνη Κιμωνίδη. Διαθέτει 2 υπερσύγχρονες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας ανοικτής θαλάσσης στον κόλπο της Λεμεσού και σε ετήσια βάση παράγει 1700 τόνους λαβράκι και τσιπούρας. Το 90% της παραγωγής αυτής εξάγεται σε 10 χώρες, μεταξύ αυτών η Αμερική και χώρες της Ευρώπης και του Αραβικού Κόλπου. Μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας, πέραν από την προηγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιεί και τις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις της, είναι οι τροφές των ψαριών, οι οποίες δεν περιέχουν καθόλου γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα (GMO Free) και αντιβιοτικά, ενώ παράλληλα τα ψάρια της είναι πιστοποιημένα από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες ότι δεν έχουν καταναλώσει ποτέ αντιβιοτικές ουσίες. Πρόσφατα απονεμήθηκε στην εταιρεία το βραβείο εξαγωγών (Cyprus Export Award 2016) από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Kimagro Fishfarming εργοδοτεί στο σύνολο 160 άτομα και έχει ετήσιο κύκλο εργασιών €25εκ.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close