News , Guide

Κίτρινος συναγερμός σήμερα με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες

Έρχεται διήμερο καύσωνα με ηψηλές θερμοκρασίες

Δημοσιεύτηκε στις 02 Αυγούστου 2018

Στην προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία, αναφέρεται ότι από τη 13:00 μέχρι τις 17:00 η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Σημειώνεται, ακόμη, πως είναι πιθανοί κάποιοι κίνδυνοι υγείας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, όπως π.χ. ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Διήμερο καύσωνα και μετά βροχές

Την Πέμπτη (2/8 )ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, θα παρατηρούνται το πρωί παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν, το απόγευµα, ισχυροί, 5 µποφόρ. Στα νοτιοδυτικά θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 27 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 22 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά νωρίς το απόγευµα. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Νεφώσεις, όµως, που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευµα, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close