News , Guide

H Kύπρος θα αποκτήσει Αστυνομία των Ζώων

Έτοιμο είναι το νομοσχέδιο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με τη σύσταση της Αστυνομίας των Ζώων.

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2018

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», με το εν λόγω νομοσχέδιο τροποποιείται ο περί Αστυνομίας Νόμος, ώστε να συσταθεί αυτή η μονάδα από τον Αρχηγό Αστυνομίας, της οποίας η λειτουργία δεν θα επηρεάζει τις αρμοδιότητες άλλων αρμόδιων Αρχών.

Η Αστυνομία των Ζώων θα είναι υπεύθυνη για τη διερεύνηση υποθέσεων κακοποίησης και κακομεταχείρισης ζώων, ενώ για πρώτη φορά θεωρείται ως αδίκημα ο εξαναγκασμός ζώων σε αγώνες όπου κακοποιούνται.

«Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τα μέλη της Αστυνομίας Ζώων παρέχουν την αναγκαία βοήθεια στα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα των τοπικών Αρχών, στις περιπτώσεις που αυτά αδυνατούν να εφαρμόσουν τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, λόγω άρνησης συμμόρφωσης των ελεγχόμενων προσώπων με τις υποδείξεις τους, καθώς επίσης και στις περιπτώσεις που προκύπτουν θέματα που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των εξουσιοδοτημένων προσώπων ή άλλων προσώπων ή ζώων», γράφει η εφημερίδα.

Τέλος, τα άτομα τα οποία θα αποτελούν την Αστυνομία για τα Ζώα θα λαμβάνουν σε τακτά διαστήματα κατάλληλη εκπαίδευση σε θέματα διερεύνησης υποθέσεων κακομεταχείρισης και κακοποίησης ζώων. 

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close