Δημοσιεύτηκε στις 01 Νοεμβρίου 2018
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου και οι διοργανωτές του, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού - Πολιτιστικές Υπηρεσίες και το Θέατρο Ριάλτο, με υπερηφάνεια ανακοινώνουν ότι το Φεστιβάλ έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου να συμμετέχει ως εταίρος στο δίκτυο των φεστιβάλ της, με το δικαίωμα να προτείνει μία ταινία για υποψηφιότητα για τα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Μόνο 20 Φεστιβάλ ανά την Ευρώπη έχουν λάβει ήδη την τιμητική αυτή διαπίστευση, ενώ το 2020 το ISFFC μαζί με τρία άλλα κορυφαία ευρωπαϊκά φεστιβάλ θα προστεθούν στη λίστα.
Η ομολογουμένως μικρή λίστα με τα διαπιστευμένα φεστιβάλ περιλαμβάνει κορυφαίες διοργανώσεις όπως, τα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, της Βενετίας, του Clermont-Ferrand στη Γαλλία, το Encounters στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κρακοβίας, του Λοκάρνο, του Ρότερνταμ, του Σαράγεβο, του Τάμπερε και άλλα μεγάλα φεστιβάλ που αποτελούν την ευρωπαϊκή αφρόκρεμα στις φεστιβαλικές διοργανώσεις για τη μικρού μήκους ταινία.
Πρόκειται για μια κορυφαία διάκριση, τόσο για το ίδιο το Φεστιβάλ ως θεσμό όσο και για την Κύπρο, αφού τοποθετεί το ΙSFFC στον φεστιβαλικό χάρτη των σημαντικότερων ευρωπαϊκών φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι την υποψηφιότητα και ενδεχομένως το βραβείο Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην κατηγορία Ταινία Μικρού Μήκους θα έχει τη δυνατότητα πλέον να λάβει και κυπριακή ταινία, κατόπιν επιλογής της από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο στο Θέατρο Ριάλτο. Το 2019 θα είναι η πρώτη χρονιά που θα δοθεί υποψηφιότητα μέσω του ISFFC, ενώ θα είναι το πρώτο σε σειρά φεστιβάλ που θα προτείνει ταινία για την ακαδημαϊκή χρονιά των EFA Awards.
Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του ISFFC - Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνάς - αναφέρουν: "Για εμάς η συμπερίληψη στα EFA Awards είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση. Eίναι τεράστια τιμή για το Φεστιβάλ να έχει αναγνωριστεί και να συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στα καλύτερα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πιστεύουμε πως θα βοηθήσει όχι μόνο στην εξέλιξη, την ανάπτυξη και τη δικτύωση του φεστιβάλ σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στην προβολή και ανάδειξη της κυπριακής ταινίας μικρού μήκους σε διεθνές επίπεδο".
Τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου δίνονται κάθε χρόνο από το 1988 σε μια τελετή εφάμιλλη των αμερικανικών Όσκαρ, αλλά με ευρωπαϊκή αύρα και έχει ως σκοπό να τιμηθούν τα κινηματογραφικά επιτεύγματα της χρονιάς στο ευρωπαϊκό σινεμά. Η τελετή των βραβείων γίνεται εκ περιτροπής στο Βερολίνο (όπου βρίσκεται και η βάση της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου) και σε μια από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Διοργανωτές: Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπ.Π.Π. και του Θεάτρου Ριάλτο.
Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus
Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc18
Περισσότερα στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy
Πληροφορίες: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ 77 77 77 45
www.isffc.com.cy / www.rialto.com.cy
Σχετικά

Απαγορεύτηκε η «Χιονάτη» στον Λίβανο με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντόν
Η live action ταινία της Disney

Eddington: Δείτε το trailer για τη νέα ταινία με τους Χοακίν Φίνιξ, Πέντρο Πασκάλ, Έμμα Στόουν
Η ταινία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο”
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Παπαγεωργίου

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Το σενάριο αναμένεται να παραδοθεί τον Μάιο, με τον Άντι Σέρκις να επιστρέφει ως Gollum

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025: Οι βραβεύσεις
Τελευταίο καρέ με δυνατές ιστορίες και ξεχωριστές βραβεύσεις

Η ταινία «Σκαθαροζούμης 3» πήρε το πράσινο φως από την Warner
Η Warner δεν αφήνει το πνεύμα του Σκαθαροζούμη να αναπαυθεί εν ειρήνη και φωνάζει το όνομά του άλλες τρεις φορές για μια ακόμα τρίτη ταινία

«One to One: John & Yoko»: Ένα ντοκιμαντέρ για το ζευγάρι μετά τους Beatles
«Υποτίθεται ότι είμαι το πρόσωπο που διέλυσε τους Beatles, το ξέρετε;», λέει η Γιόκο Όνο για όσα βίωσε μετά τη διάλυση του θρυλικού συγκροτήματος.



Το Mission Impossible 8 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες
Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει για τρίτη φορά στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ.

Cyprus Film Days 2025: Ημέρες γεμάτες εικόνες, με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη οθόνη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025, με το κοινό να ανταποκρίνεται θερμά στην ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρει η φετινή διοργάνωση.

Οι Κάννες τιμούν τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο
Με Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας του