Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2018
Σύμφωνα με το Nicosia First περιοχή του έργου καταλαμβάνει τμήμα του (εκτός των τειχών), εξωτερικού περιμετρικού τόξου της Τάφρου, της παλιάς πόλης της Λευκωσίας, δηλαδή τη Λεωφόρο Στασίνου και αφορά αμιγώς αστική περιοχή. Το έργο θα κατασκευαστεί σε τρείς φάσεις με δυνητική συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της περιόδου 2014-2020.
Πιο αναλυτικά, το έργο αφορά στην ανάπλαση του εξωτερικού περιμετρικού τόξου τάφρου με τη μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας ιδιωτικού αυτοκινήτου από 4 σε 2 λωρίδες (μείωση 36,5%) προς όφελος της επιφάνειας των πεζοδρομίων (αύξηση 60%), καθώς και εξυγίανση των υφιστάμενων χώρων πρασίνου (πάρκο d’ avila - πάρκο Αγίου Αντωνίου - Constanta). Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθεί ποδηλατοδρόμος (διπλής κατεύθυνσης) μήκους 1χλμ επί της Λεωφόρου Στασίνου, ο οποίος θα συνδεθεί με το έργο «Ποδηλατική σύνδεση Πανεπιστημίων με το κέντρο της Λευκωσίας» με πρόνοιες για την απρόσκοπτη κυκλοφορία και ασφαλή διακίνηση των ποδηλάτων στο κέντρο της πόλης.
Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων, χώρων στάθμευσης ποδηλάτων και θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Προβλέπεται επίσης η βελτίωση της διακίνησης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τη δημιουργία σύγχρονων στάσεων λεωφορείων με συστήματα ηλεκτρονικής πληροφόρησης κοινού (ITS), μέθοδος η οποία θα βοηθήσει στην απάμβλυνση του προβλήματος κυκλοφοριακής συμφόρησης. Tο έργο καλύπτει έκταση υπαίθριου χώρου 40.000 τ.μ. περίπου και εκτείνεται σε μήκος περίπου 1χλμ.
Το έργο αποτελεί μέρος της Στρατηγικής Μελέτης Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΒΑΑ), του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας Λευκωσίας (ΟΣΚΛ), του Ενεργειακού Σχεδίου Δράσης του Δήμου (ΣΔΒΕ) και του Σχεδίου Περιοχής της Κεντρικής Λευκωσίας.
Σχετικά

Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών

Πραγματοποιήθηκε η 99η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού (ΚΕΑ)
Λόγω των πρόσφατων γεγονότων από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή, η συνεδρία φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο ‘’Απόκρυφο’’