Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2018
Απόψε θα έχουμε την πιο ψυχρή νύχτα, με 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι από τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από την 1η Οκτωβρίου, που ξεκινά το νέο βροχομετρικό έτος, μέχρι και σήμερα δεν έχουν καταγραφεί οι θερμοκρασίες που αναμένεται να καταγραφούν απόψε.
Να σημειωθεί ότι χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/12) στο Τρόοδος (ΔΕΣ το εντυπωσιακό video).
Όπως είπε ο κ. Νικολαΐδης «απόψε θα είναι μια ψυχρή νύχτα με κυρίως αίθριο καιρό», σημειώνοντας ότι ο λόγος που θα είναι αρκετά ψυχρή η νύχτα είναι γιατί «δεν θα υπάρχει αυτή η κουβέρτα των νεφώσεων, η οποία κρατεί τη θερμοκρασία σε υποφερτά επίπεδα».
Ανέφερε πως η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 5 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, τους 8 στα παράλια και τους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να ενισχυθεί ο παγετός, ο οποίος όπως είπε, «υπήρχε από ψες και θα παραμείνει και σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας σε μερικές περιοχές».
Πρόσθεσε πως την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, συμπληρώνοντας πως «το σύστημα, που μας επηρεάζει μέχρι και σήμερα, έχει ήδη υποχωρήσει ανατολικά».
«Το σύστημα υποχωρεί ανατολικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για να παραμείνει λίγο κάτω από τις κανονικές. Σήμερα, θα είμαστε στους 14 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 15 στα παράλια, ενώ αύριο γύρω στους 16 στο εσωτερικό και στους 17 στα παράλια, που είναι δύο βαθμούς με τρεις κάτω από τις κανονικές θερμοκρασίες», ανέφερε.
Ερωτηθείς αν αναμένεται κάποιο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι «τις επόμενες μέρες, Σάββατο και Κυριακή, περιμένουμε νεφώσεις που θα δώσουν παροδικές βροχές ή και καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά το Σάββατο θα έχουμε ενδεχόμενη χιονόπτωση».
Είπε ακόμα ότι την Κυριακή ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, πιθανότητα καταιγίδας και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.
Για τη παραμονή Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά, ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας είπε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη μέχρι στιγμής, ενώ τα στοιχεία για τις συγκεκριμένες ημέρες θα αναλυθούν αργότερα σήμερα.
Σχετικά

Αυλαία στο Φεστιβάλ Καννών: Λάμψη, επιστροφές και ο μεγάλος πρωταγωνιστής
Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τη Τρίτη 13 μέχρι τις 24 Μαΐου


Ημερήσια εξόρμηση στον καταρράκτη του Μιλλομέρη και σε οινογνωσία στις Πλάτρες
Μονοήμερη εκδρομή στα βουνά

Η ιδανική επιλογή για ένα γάμο γεμάτο ρομαντισμό, πολυτέλεια και προσοχή στη λεπτομέρεια
Ένας από τους πιο πολυτελείς και εμβληματικούς προορισμούς στην Κύπρο, που προσφέρει ένα μαγευτικό περιβάλλον για αξέχαστες εκδηλώσεις.

Οι παραλίες της Λάρνακας γέμισαν φοινικόδεντρα (εικόνες)
Πράσινες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου Λάρνακας


Αυτός είναι ο πρώτος προορισμός της Wizz Air από την Πάφο
Η Wizz Air επεκτείνει το δίκτυό της στην Κύπρο με τη νέα σύνδεση Πάφος–Γερεβάν, που ξεκινά τον Οκτώβριο με ναύλους από 29,99 ευρώ.

Το μαγευτικό χωριό που έγινε πηγή έμπνευσης για τα διάσημα «Νούφαρα» του Μονέ
Η ήρεμη γωνιά της Γαλλίας που έγινε καμβάς

Τα ινσταγκραμικά νησιά αυτού του καλοκαιριού και οι κρυφοί θησαυροί
Τα πιο πολυσύχναστα και τα πιο ήσυχα νησιά της Ευρώπης


Τρεις πόλεις που αξίζει να επισκεφθείς στην Ευρώπη
Δες ποιες είναι και γιατί αξίζει να ταξιδέψεις σε αυτές

Οι πιο μαγευτικές πόλεις για τις τελευταίες ανοιξιάτικες αποδράσεις
Κορυφαίες επιλογές για ταξίδι την πιο όμορφη εποχή του χρόνου