Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2019
«Θέλω να ευχαριστήσω την Ακαδημία που τίμησε την "Ευνοούμενη" ("The Favourite") τόσο γενναιόδωρα σήμερα» δήλωσε ο Γιώργος Λάνθιμος, σύμφωνα με το Entertainment Weekly, για τις 10 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε η ταινία του στα φετινά Όσκαρ.
«Έχοντας νιώσει κάπως σαν εξωτερικός παρατηρητής που κοιτάζει μέσα, είμαι πραγματικά ευγνώμων για τις σημερινές υποψηφιότητες. Είναι μία ουσιαστική τιμή για όλους όσοι εμπλέκονται στη δημιουργία της "Ευνοούμενης", τους ταλαντούχους συνεργάτες και το απίστευτο καστ, με επικεφαλής τις Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν» πρόσθεσε ο Έλληνας σκηνοθέτης .
Υπενθυμίζεται ότι η «Ευνοούμενη» ("The Favourite") του Γ. Λάνθιμου είναι υποψήφια στις κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, φωτογραφίας, καλύτερου μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, κοστουμιών, α' γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και διπλή υποψηφιότητα β' γυναικείου ρόλου για τις Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.
Σχετικά
Προβολές στο Θεατράκι της Πλατείας Ελευθερίας!
Ειδικές προβολές με θέμα την κυπριακή παράδοση και τα Χριστούγεννα
Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας «Peaky Blinders: The Immortal Man» - Η μεγάλη επιστροφή του Τόμι Σέλμπι
Η ταινία «Peaky Blinders: The Immortal Man» φέρνει ξανά τον Κίλιαν Μέρφι στο επίκεντρο, τέσσερα χρόνια μετά το φινάλε της σειράς.
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Το τρέιλερ με τις περισσότερες προβολές το 2025 – Το διπλό ρεκόρ
Το διάρκειας 60 δευτερολέπτων teaser προβλήθηκε 181,5 εκατομμύρια φορές τις πρώτες 24 ώρες διάθεσης του στο διαδίκτυο.
Πέθανε η θρυλική Μπριζίτ Μπαρντό
Η πορεία της από «σύμβολο του σεξ» με την ταινία «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» μέχρι τον αγώνα της για τα δικαιώματα των ζώων
3 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα ανήμερα Χριστούγεννα στα σινεμά
Ανάμεσά τους και η πολυαναμενόμενη ελληνική ιστορική παραγωγή «Καποδίστριας», μαζί με animation για όλη την οικογένεια και ένα σαγηνευτικό θρίλερ
Η επιστροφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ: Τρέιλερ για το «Disclosure Day»
Όπως ευρέως αναμενόταν θα είναι μια ταινία για τους επισκέπτες από μακριά
Όταν τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο γλυκά: 11 ταινίες για… αλλιώτικες γιορτές
Σκοτεινές, αστείες, συγκινητικές και απρόβλεπτες, οι ταινίες που σπάνε τα χριστουγεννιάτικα κλισέ
Κυκλοφόρησε το trailer της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν
Στη δημοσιότητα το πρώτο teaser για το «The Odyssey», την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
IndieWire: Αυτές είναι οι 20 καλύτερες ταινίες του 2025
Για τη λίστα ψήφισαν 148 κριτικοί κινηματογράφου. Το Νο1 δεν αποτελεί έκπληξη, άλλωστε θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι από τους πρωταγωνιστές των Όσκαρ 2026.
Το νέο «Avatar» επέστρεψε: 345 εκατ. δολάρια παγκοσμίως και βλέμμα στραμμένο στα Χριστούγεννα
Οι κινηματογραφικές αίθουσες ελπίζουν ότι το «Fire and Ash» θα συμβάλει σε μια γενικότερη ανάκαμψη
«Bitter Christmas»: Κυκλοφόρησε το teaser της νέας ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες εντός του 2026
Ιστορική αλλαγή για τα Όσκαρ: Περνούν από την τηλεόραση στο Youtube
Τέλος εποχής για τα βραβεία της Ακαδημίας η οποία υπέγραψε πολυετή συμφωνία με το Youtube για τα δικαιώματα των Όσκαρ.