Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2019
Μια ηθοποιός με πολυετή καριέρα στο Χόλιγουντ, που τόλμησε να καταγγείλει το γνωστό κωμικό ηθοποιό Bill Cosby για σεξουαλική παρενόχληση και βίαιη συμπεριφορά, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.
Η ηθοποιός ανακοινώθηκε πως πέθανε από φυσικά αίτια και είχε στο ενεργητικό της πολλές και σημαντικές δουλειές, ενώ ξεχώρισε με τις ερμηνείες της στις σειρές “Happy Days” και “M*A*S*H.”, ενώ έπαιξε τη Rose, στο πλευρό του θρυλικού Jack Nicholson στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Η Φωλιά του Κούκου.
Το τελευταίο διάστημα το όνομά της είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντριο της δημοσιότητας, καθώς ήταν μια από τις γυναίκες που αποκάλυψαν ότι είχε υπάρξει θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον κωμικό Bill Cosby, αφού η ίδια είχε αποκαλύψει πως το 1971 ο γνωστός ηθοποιός την είχε υποχρεώσει να του κάνει στοματικό έρωτα στα καμαρίνια του τηλεοπτικού σόου Tonight Show with Johnny Carson.
Ο δικηγόρος της ηθοποιού Joseph Cammarata, μετά το θάνατο της Louisa είπε πως οι ισχυρισμοί της ενάντια στον Bill Cosby (ο οποίος ήδη έχει καταδικαστεί σε 10ετή φυλάκιση για άλλη σεξουαλική επίθεση) παρά το θάνατο της πελάτισσας του θα παρουσιαστούν σύντομα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο όπου ο ίδιος είπε πως θα αποδειχτεί πως η Louisa Moritz έλεγε την αλήθεια για το πως της φέρθηκε ο Bill Cosby.
Σχετικά
7ο Dot.on.the.Map: Το πρόγραμμα της μεγάλης συνάντησης των επαγγελματιών του κινηματογράφου
Πρόκειται για μια θεσμική δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος
Το prequel του «Weapons» παίρνει σάρκα και οστά
Ο Ζακ Σιλντς και ο Ζακ Κρέγκερ ενώνουν τις δυνάμεις του για να φερουν στην μεγαλη οθονη την σκοτεινή ιστορία της θείας Γκλάντις, μετά τη θριαμβευτική πορεία του «Weapons» στα ταμεία και τα Όσκαρ.
Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) 2026: Οι υποψηφιότητες
Ξεκινάει η ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων διευθυντών φωτογραφίας σε μεγάλου μήκους και φέτος, για πρώτη φορά, σε μικρού μήκους ταινίες από την Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών.
Οι νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Τρόμος, μυστήριο, μουσική και ανθρώπινες ιστορίες κατακλύζουν τις αίθουσες από τις 2 Απριλίου
Πρώτη εικόνα: Ο Μάικλ Φασμπέντερ στο «Kennedy» του Τόμας Βίντερμπεργκ
Ο Ιρλανδο-Γερμανός ηθοποιός αναλαμβάνει τον ρόλο του πατριάρχη του οίκου των Κένεντι, Τζόζεφ, σε μία σειρά που προορίζεται για το Netflix.
A Beautiful Day in Hollywood: Τομ Χανκς και Μάριελ Χέλερ ξανά μαζί για αθλητική ταινία
Ο πρωταγωνιστής και η σκηνοθέτρια του γλυκύτατου «A Beautiful Day in the Neighborhood» (2019) επανενώνονται για μια ταινία με θέμα το μπέιζμπολ, στην οποία ενδέχεται να συμπρωταγωνιστούν οι Bad Bunny και Κόλμαν Ντομίνγκο.
Τα Όσκαρ φεύγουν από το Hollywood το 2029
Τα Οσκαρ εγκαταλείπουν το Dolby Theatre και μετακομίζουν από το 2029 στο Peacock Theater του downtown Los Angeles, σε μια αλλαγή που συνδέεται με τη νέα ψηφιακή και οργανωτική εποχή της τελετής.
Επιστροφή Ανγκ Λι με το «Gold Mountain»
Επτά χρόνια μετά το υπολειπόμενο «Gemini Man» με τον Γουίλ Σμιθ, την λιγότερο καλή στιγμή μιας έξοχης καριέρας, ελπίζουμε ξανά σε μια επιστροφή στη φόρμα
Ο Αιμίλιος Αβραάμ ετοιμάζεται να "βγει" στις αίθουσες με τη «Σμαράγδα» του
Η δραματική κομεντί ταινία μεγάλου μήκους του Αιμίλιου Αβραάμ έρχεται στους κυπριακούς κινηματογράφους από τις 2 Απριλίου
Στα σκαριά νέα ταινία απο το σύμπαν του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» από τον Στίβεν Κόλμπερτ
Η Γουόρνερ Μπρος ανακοίνωσε ότι ο Στίβεν Κόλμπερτ και ο γιος του εργάζονται πάνω σε μια ολοκαίνουργια ταινία του σύμπαντος του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Νέες ταινίες στις αίθουσες: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα
Από πολυβραβευμένα δράματα μέχρι σκοτεινό τρόμο και δυνατά sequels, οι πρεμιέρες που αξίζουν την προσοχή σου
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της live-action «Βαϊάνα» – Με Ντουέιν Τζόνσον στον ρόλο του Μάουι
Το τρέιλερ βρίσκει τη νεαρή ηρωίδα να ονειρεύεται έναν κόσμο πέρα από τον ύφαλο του νησιού της, Μοτούνουι, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της για να εντοπίσει τον Μάουι