Δημοσιεύτηκε στις 05 Φεβρουαρίου 2019
Νέο σύστημα το οποίο βρίσκεται τώρα στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, αναμένεται να επηρεάσει από απόψε την Κύπρο.
Μιλώντας στο SigmaLive ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, ανέφερε ότι το νέο σύστημα θα μεταφέρει και λίγη σκόνη, ωστόσο κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι βροχές αλλά και οι ισχυροί άνεμοι 5-6 μποφόρ.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο, θα αρχίσουν οι βροχοπτώσεις ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένονται και χιόνια στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.
Αυτό το σύστημα όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης δεν θα ομοιάζει με αυτά που επηρέασαν το νησί τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο θα φέρει ικανοποιητικές βροχές.
Αναλυτικά ο καιρός
Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, από µέσες και ψηλές νεφώσεις.
Αργότερα αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Παροδικά, στα προσήνεµα παράλια, θα πνέουν πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νότια και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές, σε αρκετές περιοχές, ή και µεµονωµένη καταιγίδα. Αργά τη νύκτα, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, πιθανό να πέσουν χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει γενικά πτώση και στα δυτικά παράλια αισθητή πτώση, για να κυµανθεί γενικά κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Την Πέµπτη και την Παρασκευή, διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να πέσουν χιόνια. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να παραµείνει γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Το ύψος του χιονιού, στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 48 εκατοστά.
Σχετικά

Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών

Πραγματοποιήθηκε η 99η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού (ΚΕΑ)
Λόγω των πρόσφατων γεγονότων από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή, η συνεδρία φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο ‘’Απόκρυφο’’