Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2019
Με βροχές ξημέρωσε η Τετάρτη 6/2. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες με ισχύ από τις 06.00 το πρωί σήμερα, μέχρι και αύριο στις 06.00 το πρωί.
Η προειδοποίηση αφορά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 55 χιλιοστόμετρα κατά το 24ωρο.
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική, βαροµετρικό χαµηλό, µε κέντρο νοτιοδυτικά της Κρήτης, συνοδευόµενο από σχετικά στάσιµη µετωπική δραστηριότητα κινείται αργά ανατολικά και επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναµένεται να αυξηθούν από την Πέµπτη.
Πυκνή ομίχλη εντωμεταξύ επικρατεί στο Τρόοδος και η ορατότητα είναι περιορισμένη.
Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές σε αρκετές περιοχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο για µεµονωµένη καταιγίδα κυρίως αργά το απόγευµα. Τοπικά, οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταµένες. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, το πρωί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και τοπικά µέτριοι, 4 Μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι το πρωί ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, στα δυτικά και νότια παράλια και κυµατώδης, στα βόρεια και ανατολικά για να καταστεί το απόγευµα ταραγµένη, στα δυτικά και νότια παράλια και µέχρι κυµατώδης, στα βόρεια και ανατολικά. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσουν χιόνια.
Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και τοπικά µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά και νότια παράλια και ταραγµένη, στα βόρεια και ανατολικά. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός. Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και τοπικά δυνατό να σηµειωθούν τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο µεµονωµένης καταιγίδας και στα ψηλότερα ορεινά να σηµειωθεί παροδική χιονόπτωση. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και τα νότια, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος ενώ αναµένονται τοπικά βροχές και µεµονωµένη καταιγίδα και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι παροδικά µερικώς συννεφιασµένος µε το ενδεχόµενο να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Παρασκευή και µη αξιόλογη µεταβολή το Σάββατο και θα κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, στην Πλατεία Τροόδους ήταν 44 εκατοστά.
Προσοχή στο οδικό δίκτυο
Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης και η Αστυνομία με την οποία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο.
Σχετικά

Ημερήσια εξόρμηση στον καταρράκτη του Μιλλομέρη και σε οινογνωσία στις Πλάτρες
Μονοήμερη εκδρομή στα βουνά

Η ιδανική επιλογή για ένα γάμο γεμάτο ρομαντισμό, πολυτέλεια και προσοχή στη λεπτομέρεια
Ένας από τους πιο πολυτελείς και εμβληματικούς προορισμούς στην Κύπρο, που προσφέρει ένα μαγευτικό περιβάλλον για αξέχαστες εκδηλώσεις.

Οι παραλίες της Λάρνακας γέμισαν φοινικόδεντρα (εικόνες)
Πράσινες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου Λάρνακας


Αυτός είναι ο πρώτος προορισμός της Wizz Air από την Πάφο
Η Wizz Air επεκτείνει το δίκτυό της στην Κύπρο με τη νέα σύνδεση Πάφος–Γερεβάν, που ξεκινά τον Οκτώβριο με ναύλους από 29,99 ευρώ.

Το μαγευτικό χωριό που έγινε πηγή έμπνευσης για τα διάσημα «Νούφαρα» του Μονέ
Η ήρεμη γωνιά της Γαλλίας που έγινε καμβάς

Τα ινσταγκραμικά νησιά αυτού του καλοκαιριού και οι κρυφοί θησαυροί
Τα πιο πολυσύχναστα και τα πιο ήσυχα νησιά της Ευρώπης


Τρεις πόλεις που αξίζει να επισκεφθείς στην Ευρώπη
Δες ποιες είναι και γιατί αξίζει να ταξιδέψεις σε αυτές

Οι πιο μαγευτικές πόλεις για τις τελευταίες ανοιξιάτικες αποδράσεις
Κορυφαίες επιλογές για ταξίδι την πιο όμορφη εποχή του χρόνου

Τι αλλάζει σε 4 ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας
4 τουριστικά καταλύματα μας περιμένουν για χαλάρωση και διακοπές

Στους 35 βαθμούς και με σκόνη σήμερα η Κύπρος–Πότε αναμένεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας