Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2019
Με βροχές ξημέρωσε η Τετάρτη 6/2. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες με ισχύ από τις 06.00 το πρωί σήμερα, μέχρι και αύριο στις 06.00 το πρωί.
Η προειδοποίηση αφορά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 55 χιλιοστόμετρα κατά το 24ωρο.
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική, βαροµετρικό χαµηλό, µε κέντρο νοτιοδυτικά της Κρήτης, συνοδευόµενο από σχετικά στάσιµη µετωπική δραστηριότητα κινείται αργά ανατολικά και επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναµένεται να αυξηθούν από την Πέµπτη.
Πυκνή ομίχλη εντωμεταξύ επικρατεί στο Τρόοδος και η ορατότητα είναι περιορισμένη.
Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές σε αρκετές περιοχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο για µεµονωµένη καταιγίδα κυρίως αργά το απόγευµα. Τοπικά, οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταµένες. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, το πρωί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και τοπικά µέτριοι, 4 Μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι το πρωί ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, στα δυτικά και νότια παράλια και κυµατώδης, στα βόρεια και ανατολικά για να καταστεί το απόγευµα ταραγµένη, στα δυτικά και νότια παράλια και µέχρι κυµατώδης, στα βόρεια και ανατολικά. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσουν χιόνια.
Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και τοπικά µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά και νότια παράλια και ταραγµένη, στα βόρεια και ανατολικά. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός. Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και τοπικά δυνατό να σηµειωθούν τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο µεµονωµένης καταιγίδας και στα ψηλότερα ορεινά να σηµειωθεί παροδική χιονόπτωση. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και τα νότια, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος ενώ αναµένονται τοπικά βροχές και µεµονωµένη καταιγίδα και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι παροδικά µερικώς συννεφιασµένος µε το ενδεχόµενο να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Παρασκευή και µη αξιόλογη µεταβολή το Σάββατο και θα κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, στην Πλατεία Τροόδους ήταν 44 εκατοστά.
Προσοχή στο οδικό δίκτυο
Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης και η Αστυνομία με την οποία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο.
Σχετικά
Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι-Οι τιμές για κρέατα και εδέσματα
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ολοκλήρωσε και έδωσε στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο Τιμών Χριστουγέννων
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Ο απόλυτος προορισμός για να αλλάξεις τον χρόνο
Πώς θα σου φαινόταν να περάσεις την αλλαγή του έτους σε κάποιο εστιατόριο ξενοδοχείου; Αν μας είπες το ναι, τότε σου έχουμε την πιο κομψή πρόταση!
Αυτό η όμορφη ευρωπαϊκή χώρα ανακηρύχθηκε για άλλη μια φορά η ασφαλέστερη στον κόσμο
Επιστρέφοντας στην 19η έκδοσή του, ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης 2025 στέφει την ίδια χώρα πρωταθλήτρια για 17η συνεχόμενη χρονιά!
Έξι πολυτελή καταλύματα στο βουνό, για αξέχαστη διαμονή!
Αν ετοιμάζεσαι για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Κύπρο, αυτά είναι τα καταλύματα που πρέπει να τσεκάρεις!
Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το τέλος του 2025 - Πότε θα δούμε «Λευκό» Τροόδος
Χριστούγεννα με συννεφιά - Με τον ερχομό του 2026 θα υπάρξει πιο έντονη χιονόπτωση και πιο αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Το Mediterranean Beach Hotel γεμίζει με γιορτινή μαγεία
Ο Δεκέμβριος στο Mediterranean έχει κάτι από την ατμόσφαιρα των παιδικών μας γιορτών με εκείνη την ήρεμη, γλυκιά προσμονή
Η μαγεία των γιορτών ζωντανεύει στο Annabelle
Στην Πάφο, το ξενοδοχείο Annabelle υποδέχεται τις γιορτές με μια ατμόσφαιρα ζεστής κομψότητας, προσφέροντας ένα ιδανικό σκηνικό για όσους επιθυμούν λάμψη, ζεστασιά και φιλοξενία
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026 σύμφωνα με το BBC
Καταπράσινα τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια ζωή, όλα περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος.
Χριστούγεννα στα βουνά της Κύπρου: 80 cozy καταλύματα δίπλα στα Χριστουγεννιάτικα Χωριά
Από τον Καλοπαναγιώτη, την ορεινή Λεμεσό και τα Λεύκαρα μέχρι την ορεινή Πάφο, ανακάλυψε αγροτουριστικά, boutique hotels και παραδοσιακά σπίτια για γιορτινές αποδράσεις με κρασί, φύση και αυθεντικές εμπειρίες
Ένα πιάνο προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Μία πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde σε συνεργασία με την Hermes Airports
«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα κάνει την εμφάνισή της η πρώτη πανσέληνος του 2026
Όλες οι ημερομηνίες που θα έχουμε πανσέληνο το 2026