Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2019
Κάθε χρόνο οι κορυφαίοι σταρ των Βραβείων Όσκαρ -υποψήφιοι και νικητές- λαμβάνουν διάφορα πολυτελή δώρα από τους χορηγούς, που φέτος θα περιλαμβάνουν από σοκολατάκια κάνναβης μέχρι διακοπές στην Ελλάδα.
Οι γνωστές ως «δωροσακούλες» μπορεί να φτάσουν σε κόστος μέχρι 100.000 δολάρια και εκτός από τα υπόλοιπα πολυτελή προϊόντα, οι φετινές θα έχουν μέσα και σοκολατάκια κάνναβης.
Συγκεκριμένα θα περιέχουν το συστατικό τετραϋδροκανναβινόλη (THC), το μέρος του φυτού κάνναβη που δημιουργεί το αίσθημα «ευφορίας».
Τα γλυκίσματα είναι της εταιρίας Coda Signature, που φτιάχνει μεταξύ άλλων τρουφάκια και μπάρες σοκολάτες, τα οποία περιέχουν 10mg THC, ενώ κυκλοφορεί επίσης σειρά με bath bombs που «ρίχνει την ένταση και χαλαρώνει το μυαλό».

Ανάμεσα στα πιο παράξενα δώρα συγκαταλέγονται τα πριβέ μαθήματα «ανακούφισης από φοβίες» αλλά και μια βεντούζα για την τουαλέτα, στο σχέδιο του emoji Mister Poop. Οι «δωροσακούλες» θα έχουν και μια ενυδατική κρέμα προσώπου της High Beauty που επίσης περιέχει εκχύλισμα κάνναβης, αλλά όχι THC.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, οι υποψήφιοι θα λάβουν ως δώρα και πακέτα διακοπών σε πολυτελή ξενοδοχεία, όπως μια εβδομάδα στο Golden Door Spa της Καλιφόρνια (κόστους περίπου 10.000 δολαρίων) αλλά και στο ελληνικό Avaton Luxury Villas στη Χαλκιδική, όπου το κόστος για μια διανυκτέρευση ξεκινά 688 δολάρια.
Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην Ελλάδα συμπεριλήφθηκε και πέρυσι στα δώρα των Όσκαρ.
Οι «δωροσακούλες» αποστέλλονται και στους 25 υποψήφιους των βραβείων Όσκαρ, στις κατηγορίες υποκριτικής και σκηνοθεσίας, ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα δώρα δεν έχουν καμία σχέση με την Ακαδημία, η οποία το 2016 είχε καταθέσει μήνυση προς τις εταιρίες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Με πληροφορίες από CNBC
Πηγή: www.lifo.gr
Σχετικά
Μπίλι Άιλις: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Hit Me Hard and Soft» -Σε 3D με την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον
Η Paramount Pictures παρουσίασε το πρώτο επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας-συναυλίας της Μπίλι Άιλις με τίτλο «Hit Me Hard and Soft», η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Μαρτίου 2026.
Hunger Games: Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν στο νέο prequel
Το κινηματογραφικό σύμπαν της Panem επεκτείνεται ξανά, καθώς το The Hunger Games: Sunrise on the Reaping φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία των 50ών Αγώνων Πείνας, 24 χρόνια πριν από την αρχική ταινία
Hold Onto Me: H ταινία της Κύπριας σκηνοθέτριας Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς
Πρόκειται για την πρώτη κυπριακή ταινία μεγάλου μήκους που προβάλλεται στο ιστορικό και ιδιαίτερα προβεβλημένο αμερικανικό φεστιβάλ
4 πρεμιέρες – 4 λόγοι για να πας σινεμά αυτή την εβδομάδα
Τέσσερις πρεμιέρες γεμάτες ένταση, συναίσθημα και κινηματογραφική μαγεία
Η κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς: «Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» συγκινούν και ενώνουν το κοινό
Μια παραγωγή που αναβιώνει τον κλασικό μύθο του Ντίκενς στην καρδιά της σύγχρονης Ελλάδας.
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο «Καλλιτέχνης της Χρονιάς» σύμφωνα με το περιοδικό Time
Τη Δευτέρα πρόσθεσε μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στην ήδη εντυπωσιακή λίστα με τις διακρίσεις της ταινίας «One Battle After Another» στην οποία πρωταγωνιστεί.
Σπασμένη Φλέβα: Νέο ρεκόρ με 76.333 εισιτήρια για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Χρυσές Σφαίρες 2026: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες - Πότε η απονομή
Φέτος, υπάρχει και μια νέα κατηγορία στα βραβεία
American Film Institute: Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2025
Μεταξύ αυτών και η «Βουγονία» του Γιώργου Λάνθιμου - Αλλά και οι 10 καλύτερες σειρές της χρονιάς.
Η Sony ετοιμάζει νέα ταινία «Men in Black» -Πρώτος αποδέκτης του σεναρίου ο Γουίλ Σμιθ
Μετά την επιτυχημένη αναβίωση του franchise «Bad Boys», η Sony Pictures φαίνεται πως στρέφει ξανά το βλέμμα της στο σύμπαν του «Men in Black»
«Emily in Paris»: Είδαμε το τρέιλερ της 5ης σεζόν
Και όπως επιβεβαιώνει, η Ρώμη έχει την τιμητική της σε αυτό τον κύκλο επεισοδίων.
Οι 5 νέες πρεμιέρες της εβδομάδας: Από τα Κάλαντα των Χριστουγέννων μέχρι το Five Nights at Freddy’s 2
Συγκίνηση, τρόμος, παραμύθι, πάθος και αληθινές ιστορίες: οι σημαντικότερες κινηματογραφικές αφίξεις της εβδομάδας που αξίζουν την προσοχή σου