Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2019
Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε η Ομογένεια της Νέας Υόρκης την Παγκόσμια Πρεμιέρα της Κυπριακής ταινίας «Βουράτε Γειτόνοι», την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στα «Cinemart Cinemas» στο Forest Hills της Νέας Υόρκης.
Η προβολή τελούσε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Κυριάκος Παπαστυλιανού, στελέχη της οργάνωσης, δημοσιογράφοι καθώς και οι ανταποκριτές όλων των Κυπριακών ΜΜΕ. Παρόντες ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας Στάμος Τσάμης, και ο συνιδιοκτήτης του σινεμά Χάρης Νικολάου. Ο δημοσιογράφος Πέτρος Πετρίδης, ο οποίος ανέλαβε και το συντονισμό της συζήτησης που ακολούθησε, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η πρώτη προβολή της ταινίας έγινε στη Νέα Υόρκη και τόνισε ότι αποτελεί δείγμα αγάπης και σεβασμού των συντελεστών και των πρωταγωνιστών της ταινίας για την ομογένεια.
Ο σκηνοθέτης Στάμος Τσάμης επεσήμανε ότι «προσπάθησαν να φτιάξουν μια ταινία, 15 χρόνια μετά την επιτυχημένη σειρά, μια καινούργια ταινία βασισμένη σε ένα φρέσκο σενάριο που να αγκαλιάσει όλον τον κόσμο και να προβληθεί σε όλες τις γωνιές του πλανήτη όπου υπάρχουν Έλληνες». Και συνέχισε : «Ήταν πάρα πολύ συγκινητική η ανταπόκριση των πρώτων θεατών. Ήταν η πρώτη προβολή και ήταν πάρα πολύ θερμή η υποδοχή του κοινού. Η αγωνία του καλλιτέχνη για την πρώτη προβολή είναι πάντοτε πάρα πολύ σημαντική. Είμαστε ενθουσιασμένοι, γιατί οι κόποι μας και η συνεργασία με καταπληκτικούς ηθοποιούς και με το σεναριογράφο Γεώργιο Τσιάκκα επιβραβεύτηκαν από τα ευμενή σχόλια του κοινού».
Τα ομογενειακά ΜΜΕ με την σειρά τους υποστήριξαν την φιλόδοξη Κυπριακή παραγωγή φιλοξενώντας τον σκηνοθέτη σε ραδιοφωνικές και διαδικτυακές συνεντεύξεις, ενώ τα καταστήματα της Αστόριας γέμισαν με αφίσες της προβολής της ταινίας στο Μανχάταν.
Η ταινία «Βουράτε γειτόνοι» από την 1η έως και την 7η Μαρτίου θα προβάλλεται στο Cinema Village, στη διεύθυνση 22 East 12St , New York NY 10003.
Σχετικά
Πέθανε ο Robert Duvall: Αλ Πατσίνο, Κόπολα, Ντε Νίρο αποχαιρετούν τον θρυλικό «κονσιλιέρε» του Νονού
Συγκινητικά τα μηνύματα και από άλλους συναδελφούς του, ηθοποιούς - «Ένας τόσο σπουδαίος άνθρωπος για να μιλήσεις και να γελάσεις μαζί του»
Χαβιέ Μπαρδέμ και Κέιτ Χάντσον στη ρομαντική κομεντί «Hello & Paris»
«Μια υπέροχη ιστορία αγάπης, από εκείνες που γεμίζουν την καρδιά και μαγεύουν τις αισθήσεις» στο ύφος του «Άγρυπνος στο Σιάτλ» και του «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι».
Τις Δευτέρες του Μάρτη βλέπουμε γαλλικές ταινίες στη Λεμεσό
Μήνας Γαλλοφωνίας στη Λεμεσό
Οι ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες
4 ακόμη νέες ταινίες προστίθενται στις επιλογές μας από την Πέμπτη - Διαβάστε αναλυτικά, δείτε trailers, κάντε πρόγραμμα!
O Όστιν Μπάτλερ είναι ο Λανς Άρμστρονγκ στη νέα ταινία του Έντουαρντ Μπέργκερ
Ο σταθερά ανερχόμενος ηθοποιός θα υποδυθεί τον Λανς Άρμστρονγκ στην ταινία που ετοιμάζει ο παραγωγικότατος σκηνοθέτης του «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» και του «Κονκλάβιου».
Γιάννης Σμαραγδής: Η νέα ταινία που ετοιμάζει μετά τον Καποδίστρια
Άγνωστο ακόμη ποιος θα υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο
«The Drama»: Νέα ταινία θρίλερ με Ζεντάγια και Ρόμπερτ Πάτινσον -Δείτε το τρέιλερ
Το νέο τρέιλερ της ταινίας «The Drama» παρουσιάζει τη Ζεντάγια και τον Ρόμπερτ Πάτινσον ως ένα ιδανικό ζευγάρι, του οποίου η κοινή ζωή δοκιμάζεται λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον γάμο.
Το τρέιλερ του «Ο Διάβολος φοράει Prada 2» έγραψε ιστορία με 222 εκατ. προβολές σε μόλις 24 ώρες
Το σίκουελ της ταινίας θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες την 1η Μαΐου
Μέριλ Στριπ: Ενσαρκώνει την Τζόνι Μίτσελ στη βιογραφία της θρυλικής τραγουδίστριας
«Η Μίτσελ δεν θα είναι απλός παρατηρητής. Όλα θα γίνουν από την δική της οπτική, όπως τα έζησε εκείνη», δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κάμερον Κρόου.
Love is in the air… and on screen: Φέτος του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζουμε την αγάπη σε όλες τις μορφές της!
Μια διαφορετική προσέγγιση στη γιορτή της αγάπης που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.
Οι 6 νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Τρόμος, μουσική, animation και μεγάλες συγκινήσεις στις σκοτεινές αίθουσες