Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2019
Αυξάνονται οι αντιδράσεις στην Πάφο σχετικά με τον αποκλεισμό της επαρχίας από την αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, με τις κριτικές να επικεντρώνονται πλέον και στους κρατικούς φορείς πλην των τοπικών φορέων. Επιβατικό κοινό και οργανωμένα σύνολα της Πάφου καταγγέλλουν ότι η αδυναμία του κράτους να εξεύρει λύση για την εξυπηρέτηση των επιβατών της Πάφου, θα έπρεπε να ωθήσει τους κρατικούς παράγοντες να αποφασίσουν την επέκταση των επιχορηγήσεων που δίνονταν για δύο χρόνια στη Ryanair ώστε να συνεχίσει τη πτήση Πάφου-Αθήνας, ασχέτως των διαφοροποιήσεων που σημειώνονται στο οικονομικό σκέλος των συμφωνιών της με το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Η κατάσταση στην Πάφο αναφορικά με τις δυνατότητες μετάβασης στην Αθήνα έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις, αφού στην ήδη απαράδεκτη αύξηση των ναύλων των αεροπορικών εταιρειών προστίθεται και ένα διόλου ευκαταφρόνητο κόστος για τους παφίτες επιβάτες που έχει να κάνει με τα καύσιμα μετάβασης στη Λάρνακα και επιστροφή τους στην Πάφο, αλλά και τα τέλη στάθμευσης του οχήματος τους σε χώρο φύλαξης παρά το αεροδρόμιο.
Πολίτες και οργανωμένοι φορείς εντείνουν τις τελευταίες μέρες τις αντιδράσεις τους και οργανώνουν μέτρα διαμαρτυρίας τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να κοστίζει για τον κάτοικο Πάφου 300 και 400 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση ένα ταξίδι στην Αθήνα, όταν από το αεροδρόμιο Πάφου παρέχονται πολλαπλάσιες ευκαιρίες για ταξίδια στη Βρετανία με κόστος κάτω των 200 ευρώ.
Το επιβατικό κοινό της Πάφου φαίνεται πλέον να θεωρεί μη επαρκείς τις μόνιμες αιτιάσεις κρατικών παραγόντων και οικονομικών φορέων της Πάφου ότι καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες στο παρασκήνιο για σύναψη νέων συμβάσεων με αερομεταφορείς. Επισημαίνουν ότι πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν επαφές με εταιρείες που ήδη εκτελούν πτήσεις προς την Αθήνα από τη Λάρνακα κατέδειξαν ότι οι αερομεταφορείς αυτοί δεν θεωρούν συμφέρουσα την δρομολόγηση και νέων πτήσεων από την Πάφο και εμμένουν ότι μόνο με την παραχώρηση νέων επιχορηγήσεων προς την Ryanair, όπως ίσχυε την προηγούμενη διετία, η κατάσταση θα αποτελματωθεί.
Πηγή: Pafosnet
Σχετικά

Νέοι κανόνες οδήγησης στην ΕΕ: Τι αλλάζει για τους οδηγούς στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)
Μεταξύ των σημαντικών αλλαγών, είναι η τροποποίηση της διάρκειας ισχύος των αδειών

Eurovision: Αυτή είναι η τελική λίστα των υποψήφιων για την εκπροσώπηση της Κύπρου
Η αρμόδια επιτροπή δεν έχει ακόμα καταλήξει στον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα

Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Οι 5 κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί στον κόσμο για το 2025
Μία λίστα γεμάτη γεύση και κουλτούρα

Οι 10 δημοφιλέστερες σειρές αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με τους χρήστες του IMDb
Οι τηλεοπτικές σειρές έχουν πάρει φωτιά και αυτήν τη στιγμή οι θεατές έχουν "κολλήσει" με δέκα shows που εμφανίζονται ξανά και ξανά σε λίστες

10 πολυτελείς αποδράσεις στο βουνό: Cozy Χριστούγεννα με στυλ και ζεστασιά
Απολαύστε τις γιορτές σε ορεινά καταλύματα που συνδυάζουν πολυτέλεια, παράδοση και απόλυτη θαλπωρή, το ιδανικό σκηνικό για μαγικές χριστουγεννιάτικες στιγμές.

Δεκαεπτά υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή χρονιά 2025-2026
Με τον φετινό κύκλο να σηματοδοτεί την ολοκλήρωση έξι ετών πορείας, ο στόχος του ιδρύματος παραμένει ο ίδιος

8 στοιχειωμένα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο στα οποία μπορείτε να μείνετε
Αυτά τα ξενοδοχεία κουβαλούν ιστορίες, μύθους και ψίθυρους από μια άλλη εποχή

10 οικονομικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στο εξωτερικό για μαγικές αποδράσεις χωρίς να «αδειάσει» το πορτοφόλι σας
Από γραφικά χωριά της Ευρώπης μέχρι φωταγωγημένες πρωτεύουσες, αυτοί οι 10 προορισμοί προσφέρουν γιορτινή ατμόσφαιρα, παραμυθένια σκηνικά και προσιτές τιμές.

Ενδεχόμενο βροχών σήμερα στην Κύπρο - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ταξίδι στην Ευρώπη: 5 οικονομικοί city break προορισμoί
Ανακαλύπτοντας 5 από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης για μία ποιοτική και προσιτή ολιγοήμερη απόδραση

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή βράβευση για τον Στίβεν Κινγκ
Ο Στίβεν Κινγκ τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο Λογοτεχνίας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: ο πρώτος συγγραφέας που τιμάται με το συγκεκριμένο βραβείο