News , Guide

Cyprus Education Leaders Awards 2019: Όλοι όσοι ξεχώρισαν στον χώρο της εκπαίδευσης;

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Cyprus Education Leaders Awards 2019 στο κατάμεστο Lemon Park στη Λευκωσία

Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2019

Με ευρεία συμμετοχή και περισσότερους από 250 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Κύπρου, ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 6 Ιουνίου στο Lemon Park στη Λευκωσία τα Cyprus Education Leaders Awards 2019, που παρουσίασε η Ελληνική Τράπεζα. Στην Τελετή Απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων που για πρώτη χρονιά διοργάνωσε η DIAS Media Group & Boussias Communications. Στόχος ήταν να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές από τον χώρο της Εκπαίδευσης.

Παρουσιαστές αυτής της σημαντικής για την κυπριακή εκπαιδευτική κοινότητα βραδιάς ήταν οι Άντρη Καραντώνη και Ανδρέας Δημητρόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης. Ο ίδιος έκανε λόγο για μία αξιέπαινη προσπάθεια αφού όπως τόνισε «είναι καιρός πλέον να βραβεύονται οι άριστοι, οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν και που οφείλουμε να τιμούμε και να στηρίζουμε. Το υπουργείο παιδείας και πολιτισμού στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και μαζί προχωράμε». 

Στη συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτησε και η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Μαίρη Κουτσελίνη και Πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση. Η Πρόεδρος αναφέρθηκε στην αξία της δημιουργίας του εν λόγω θεσμού βράβευσης στην εκπαίδευση, διότι όχι απλά ενισχύει τη δημιουργικότητα, αλλά ενισχύει επίσης την πρωτοβουλία εκ μέρους των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, καθώς και των παιδιών ούτως ώστε να μπορούν πραγματικά με δική τους πρωτοβουλία να επιδείξουν δημιουργικότητα. «Πρόκειται για έναν αξιόλογο θεσμό διότι τήρησε πραγματικά τα κριτήρια της δημιουργικότητας και της ποιότητας» σχολίασε χαρακτηριστικά η ίδια. 

Η Μαρία Κυριάκου, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκδοτικού Οίκου Δίας δήλωσε με τη σειρά της τη σπουδαιότητα του θεσμού, «καθώς το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε είναι τα παιδιά μας» όπως τόνισε η ίδια. Παράλληλα, σχολίασε για τη διοργάνωση συνολικά ότι: «Σήμερα, επιβραβεύουμε τους καλύτερους και δίνουμε την ευκαιρία σε αυτούς που δεν έχουν πάρει απόψε βραβείο να γίνουν καλύτεροι και να διεκδικήσουν ένα βραβείο την επόμενη χρονιά». 

Στη συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας, χορηγού τίτλου των Cyprus Education Leaders Awards, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, Διευθυντής Επιχειρήσεων. Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο ίδιος, «η προσεκτική επιλογή των κατηγοριών που πραγματοποιήθηκε είναι σε θέση να προσφέρει ώθηση στην εκπαίδευση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας». 


Στην Τελετή Απονομής, που παρακολούθησαν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και δημοσιογράφοι, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης, οι βέλτιστες πρακτικές των εκπαιδευτικών οργανισμών και των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων. 

Συνολικά υπήρξαν 64 βραβεία, ενώ Gold βραβείο έλαβαν: το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης Α΄, το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Μαζώτου, το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Παλουριώτισσας, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Robotics Lab, το Digipro Education Limited, το The Heritage Private School, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ, το Δημοτικό Σχολείο ΔΕΥΤΕΡΑΣ, το Πανεπιστήμιο Frederick - Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Υγείας, Υπηρεσία Ασθενοφόρων καθώς και το Γυμνάσιο - Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ. 

Τα βραβεία της διαγωνιστικής διαδικασίας απένειμαν στους νικητές η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Μ. Κουτσελίνη καθώς και οι: Α. Παπαδόπουλος, Διευθυντής Επιχειρήσεων, Ελληνική Τράπεζα, Έλενα Παπαντωνίου, Marketing Manager, Παπαντωνίου, Παναγιώτης Λυσάνδρου, Πρόεδρος,  ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Σεντώνας, Πρόεδρος Δ.Σ., Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, Γιάννος Σωκράτους, Πρόεδρος, ΟΕΛΜΕΚ και ο Γιώργος Φυλακτού, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Κύπρου.  

Η βραδιά έκλεισε με την πανηγυρική φωτογραφία των νικητών και την ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά!

Στο site www.educationleadersawardscy.com μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης φωτογραφίες της βραδιάς.
Τα Cyprus Education Leaders Awards 2019 πραγματοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα των: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Oργάνωση των Eλλήνων Λειτουργών των Σχολείων Mέσης Eκπαίδευσης Kύπρου, Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Διδασκάλων, Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων Κύπρου.

Τα βραβεία παρουσίασε η Ελληνική Τράπεζα, ενώ Χορηγοί ήταν οι: Papantoniou Supermarkets, PartyCity και η Xenos Travel. 

Υποστηρικτές ήταν οι: Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, CONEQ, HERCULES και η Landas Colour.

Χορηγός Επικοινωνίας: EconomyToday

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close