Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2019
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Γαλανός βρισκόταν εκτός Κύπρου και «έφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή.
Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1940. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ απ' όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις οικονομικές επιστήμες και την κοινωνιολογία. Σπούδασε επίσης νομικά στο Inner Temple Λονδίνου και έλαβε δίπλωμα Barrister at Law.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Παράταξης, που αργότερα μετονομάστηκε σε Δημοκρατικό Κόμμα. Το 1989 εξελέγη γενικός γραμματέας και το 1990 αντιπρόεδρος του κόμματος. Πήρε για πρώτη φορά μέρος στις βουλευτικές εκλογές το 1976 και εξελέγη βουλευτής του ΔΗΚΟ στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου, αξίωμα στο οποίο επανεξελέγη στις εκλογές του 1981, του 1985, του 1991 και του 1996. Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 1991, εξελέγη για μία πενταετία Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής. Συμμετείχε για είκοσι χρόνια στο Εθνικό Συμβούλιο.
Κατά τη μακρά του Κοινοβουλευτική παρουσία, διετέλεσε Πρόεδρος των Επιτροπών Εξωτερικών, Εσωτερικών, Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Άμυνας και Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Βουλής. Διετέλεσε Συμπρόεδρος της Μεικτής Επιτροπής Κυπριακής Βουλής – ΕΟΚ πριν το 1999.
Διετέλεσε επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης και Πρόεδρος του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου,Πρόεδρος των Κοινοβουλίων της Κοινοπολιτείας και της Κυπριακής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ.
Το Μάιο του 2003 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόεδρος εννιαμελούς Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων το οποίο είχε ως αποστολή να συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε θέματα οικονομικής πολιτικής, χειρισμού οικονομικών κρίσεων και λήψης οικονομικών μέτρων.
Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 διεκδίκησε ως ανεξάρτητος υποψήφιος την ψήφο των συμπολιτών του, προτάσσοντας το όραμα της επιστροφής όλων των Αμμοχωστιανών στην πόλη τους. Αμέσως μετά την εκλογή του, ηγήθηκε μεγάλης εκστρατείας συλλογής υπογραφών για επιστροφή στην πόλη της Αμμοχώστου και εφαρμογή των δεσμευτικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, όσον αφορά την προτεραιότητα της Αμμοχώστου την οποία τα τουρκικά στρατεύματα μετέτρεψαν σε πόλη-φάντασμα.
Οι δύο τόμοι των 30.000 υπογραφών που συνελέγησαν, αποτελούν τη βάση μιας μεγάλης εκστρατείας διαφώτισης στο εξωτερικό που ανέλαβε ο Δήμος Αμμοχώστου, για τα δίκαια όλου του προσφυγικού κόσμου της Κύπρου.
Σχετικά


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών