Δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου 2019
Το καλοκαίρι φεύγει σιγά σιγά και φτάνει η ώρα που θα ανοίξουν τα σχολεία. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και ειδικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παρουσιαστούν στα σχολεία τους για ανάληψη καθηκόντων τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Από εκείνη τη μέρα μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που είναι απαραίτητες, ώστε να αρχίσει η λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, μέρα κατά την οποία θα προσέρθουν οι μαθητές.
Κατά τη διάρκεια των ημερών 2 με 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των μαθητών σε τμήματα, η ανάληψη τμημάτων από εκπαιδευτικούς, ο καταρτισμός του ωρολογίου προγράμματος, η ανάληψη υπευθυνοτήτων και αρμοδιοτήτων από το προσωπικό, η ετοιμασία αιθουσών, η διανομή βιβλίων στα τμήματα, ο έλεγχος υλικών και περιουσίας, ο έλεγχος των σχολικών χώρων και η επισήμανση/εξάλειψη πιθανών εστιών κινδύνου για αποφυγή ατυχημάτων.
Το «Διήμερο Εκπαιδευτικού» θα πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο 3 Σεπτεμβρίου με 6 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για τα επιμορφωτικά σεμινάρια που θα παρακολουθήσει κάθε εκπαιδευτικός την πρώτη ημέρα του «Διημέρου Εκπαιδευτικού» και την ενδοσχολική επιμόρφωση που θα ακολουθήσει, θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά άλλη σχετική εγκύκλιο. Όσον αφορά στους νηπιαγωγούς, θα έχουν και για τις δύο ημέρες κεντρική επιμόρφωση.
Οι μαθητές δημοτικών και ειδικών σχολείων θα παρουσιαστούν στα σχολεία τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, για να κατανεμηθούν σε τάξεις/τμήματα, να πάρουν τα βιβλία τους και να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους. Θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι τη 1:05 μ.μ. Στην εγκύκλιο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα πρωτάκια καθώς αναφέρεται πως θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην υποδοχή ώστε η προσαρμογή τους να είναι ομαλή και χωρίς άγχος.
Όλα τα παιδιά Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης (ηλικίας 4 ετών και 8 μηνών και άνω), καθώς και τα παιδιά κάτω των 4 ετών και 8 μηνών, που φοιτούσαν στο ίδιο νηπιαγωγείο και την προηγούμενη χρονιά, θα αρχίσουν κανονικά τη φοίτησή τους σε αυτό τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και θα μείνουν μέχρι τη 1:05 μ.μ. Τα παιδιά ηλικίας 3-4 ετών και 8 μηνών που δεν φοιτούσαν σε νηπιαγωγείο την προηγούμενη σχολική χρονιά ή δεν φοιτούσαν στο ίδιο νηπιαγωγείο την προηγούμενη σχολική χρονιά, θα αρχίσουν να φοιτούν σταδιακά, σύμφωνα με το πρόγραμμα φοίτησης του κάθε νηπιαγωγείου.
Πηγή: www.philenews.com
Σχετικά

15 Χρόνια Lidl Κύπρου: μια κοινή πορεία, μια μεγάλη γιορτή
Πάνω από 900 συμμετέχοντες γιόρτασαν την ενότητα και το όραμα της εταιρείας σε μία αξέχαστη εκδήλωση.

Η Wizz Air ξεκινά πτήσεις από Πάφο - Αυτός είναι ο πρώτος της προορισμός
Από τον Οκτώβριο, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να πετούν απευθείας από Πάφο προς ένα υπέροχο προορισμό

Ανακοινώθηκε επίσημα η ημερομηνία για τη νέα ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Το σενάριο έχουν γράψει οι Φραν Γουόλς και Φιλίπα Μπόγιενς


Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2024: Ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων
Τον κατάλογο ανακοίνωσε το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού.


H LOUIS TRAVEL LTD έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση GREEN OFFICES
Η πιστοποίηση αυτή απονέμεται από τον οργανισμό CYMEPA σε εταιρείες που εφαρμόζουν πράσινες πρακτικές

Ελληνικός προορισμός ανάμεσα στους 4 ιδανικούς της Ευρώπης για διακοπές το καλοκαίρι
Εκεί την κατέταξε o Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Bloggers Ιταλίας

5 ειδυλλιακές παραλίες της Αγίας Νάπας για όλη την οικογένεια
Η ιδανική ευκαιρία για να ξεκινήσεις τα μπάνια σου από νωρίς


Olea: Η αρμονία της φύσης και της πολυτέλειας στις εκδηλώσεις
Το στολίδι του Πρωταρά για τη φιλοξενία γάμων, βαφτίσεων, εταιρικών και άλλων εκδηλώσεων

Disney: Το νέο θεματικό πάρκο του κολοσσού στο Άμπου Ντάμπι είναι βγαλμένο από παραμύθι
Το εντυπωσιακό κάστρο της Disney θα είναι μέρος ενός συγκροτήματος ψυχαγωγίας που περιλαμβάνει πολλά άλλα θεματικά πάρκα, συμπεριλαμβανομένου του Warner Bros. World Abu Dhabi, το οποίο άνοιξε το 2018.