Δημοσιεύτηκε στις 05 Σεπτεμβρίου 2019
Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Το απόγευμα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, ενδέχεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς, αλλά αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Νεφώσεις ωστόσο που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα τοπικά στα παράλια ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται, το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου
Πρωτοχρονιά: Οι πιο εντυπωσιακοί Ευρωπαϊκοί προορισμοί για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο
Από τα γυαλιστερά φώτα μέχρι τις μουσικές στις πλατείες, η αλλαγή του χρόνου είναι η ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας!
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού
Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις
Στολίδια, λαμπιόνια και το τζάκι αναμμένο με μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση
Άστατος καιρός με μεμονωμένες βροχές και πιθανό χιόνι στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Πότε θα είναι κλειστές οι τράπεζες κατά την εορταστική περίοδο
Oι επικείμενες αργίες για τις γιορτές
Η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να περάσει κανείς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το Time Out
Η γιορτινή Λεμεσός, σε ρυθμούς NYX
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου επιλογές που συνδυάζουν φαγητό, ποτό και ατμόσφαιρα
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για ταξίδια σε 17 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (μόνο για σήμερα)
Χειμερινές αποδράσεις από Πάφο με τιμές από €14.99
Ηγετική διάκριση για τη Louis Hotels!
Business Leader 2024 ο CEO της Louis Hotels, κος. Ιάσων Περδίος, στην κατηγορία «Τουρισμός – Αναψυχή - Εστίαση»