Δημοσιεύτηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2019
Χριστούγεννα «μυρίζουν» τις τελευταίες μέρες οι κεντρικές περιοχές σε όλες τις πόλεις, με τις βιτρίνες των καταστημάτων και τους δρόμους να είναι διακοσμημένοι με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Από τις αρχές του μήνα άρχισαν να πραγματοποιούνται σε όλη την Κύπρο χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, φωταγωγήσεις δέντρων και φιλανθρωπικά παζαράκια που κορυφώθηκαν αυτές τις μέρες.
Την ίδια ώρα, όμως, από τη μία η αλλαγή στην ψυχολογία των καταναλωτών κι από την άλλη η ένεση του 13ου μισθού έκαναν τους Κύπριους να εγκαταλείψουν το νησί μας και να ταξιδέψουν κάπου πιο «γιορτινά» και «χειμωνιάτικα» κατά την περίοδο των γιορτών. Κορυφαίους προορισμούς για τους Κύπριους τα Χριστούγεννα αποτελούν και φέτος η Αθήνα και το Λονδίνο, ενώ οι κλασικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί της Βιέννης και της Πράγας παραμένουν στην τετράδα των δημοφιλέστερων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Βασίλη Σταματάρη, τα ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό για τις ημέρες των γιορτών παρουσιάζουν σημαντική αύξηση σε σχέση με την περσινή χρονιά. Οι εκτιμήσεις θέλουν την αύξηση να ανέρχεται γύρω στο 5%. «Οι Κύπριοι επισκέπτονται φίλους και συγγενείς σε πιο φοιτητικούς προορισμούς», ανέφερε ο κ. Σταματάρης, προσθέτοντας ότι «τα ταξίδια ξεκίνησαν ήδη από τις αρχές του μήνα και κορυφώνονται ιδιαίτερα τις ημέρες των γιορτών».
Διάβασε ακόμα: 5 (πάμφθηνες) πόλεις για να επισκεφθείς τον Ιανουάριο
Ερωτηθείς σχετικά με το πότε ταξιδεύουν οι περισσότεροι, Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά, ανέφερε ότι ενώ η τάση ήθελε τις γιορτές των Χριστουγέννων να είναι οι οικογένειες γύρω από το γιορτινό τραπέζι, πλέον οι οικογένειες ταξιδεύουν και τα Χριστούγεννα. «Ο κόσμος που ταξιδεύει μοιράζεται ανάμεσα στις δύο γιορτές», σχολίασε ο πρόεδρος του ACTA.
Σύμφωνα με τον κ. Σταματάρη, πρώτη στις προτιμήσεις των Κυπρίων είναι φυσικά η Ελλάδα. Πέραν από την Αθήνα, όπως ανέφερε ο κ. Σταματάρης, αρκετοί επιλέγουν Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της περιφέρειας. Όπως ανέφερε, ακολουθούν προορισμοί όπως Λονδίνο, Πράγα, Βουδαπέστη και Βιέννη προορισμοί στους οποίους δημιουργείται ιδιαίτερα όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με μαγευτικό διάκοσμο και εορταστικές εκδηλώσεις.
Πολύ σημαντική άνοδο καταγράφει και η Πολωνία.
Διάβασε ακόμα: Έρχεται ακόμα ένας νέος προορισμός από την Cyprus Airways από Πάφο
«Με την ανάκαμψη της οικονομίας δημιουργήθηκε μια πιο θετική διάθεση στους καταναλωτές, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που υπάρχουν για να ταξιδέψουν. Αυτό που παρατηρείται είναι ότι όλα τα ταξίδια είναι προγραμματισμένα. Από τα αεροδρόμια της Κύπρου υπάρχουν πτήσεις για 70 προορισμούς και ο Κύπριος είχε την ευκαιρία έγκαιρα να κάνει την οικονομικότερη επιλογή», κατέληξε.
Πηγή: philenews
Σχετικά
11 πολυτελείς σουίτες με θέα τη θάλασσα του Πρωταρά, σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις!
Ο ολοκαίνουριος boutique παραθαλάσσιος προορισμός στον Πρωταρά, είναι άκρως εντυπωσιακός
Αυτή είναι η νέα αεροπορική που θα συνδέει την Κύπρο με έναν νέο προορισμό
H Kύπρος από τον ερχόμενο Ιούνιο συνδέεται με τη μεγαλύτερη οικονομία της Κεντρικής Ασίας
Κλείνουν δρόμοι (την Πέμπτη) στην Πάφο για το Καρναβάλι
Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.
Το Μουντιάλ… παίζει ΣΙΓΜΑ
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου FIFA World Cup 2026 έρχεται ζωντανά και αποκλειστικά στην τηλεόραση SIGMA
Limassol Greens: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον lifestyle προορισμό της Λεμεσού
Σε πλήρη λειτουργία και νέα φάση επέκτασης το 2026
4 υπέροχα ξενοδοχεία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Αυθεντικές εμπειρίες φιλοξενίας και μοναδικές γεύσεις σε Λεμεσό, Πάφο και Πόλη Χρυσοχούς.
Το ΡΙΚ απαντά στις αντιδράσεις για το "Jalla"
Θανάσης Τσώκος: "Οι αντιδράσεις από ειδικούς και φίλους του διαγωνισμού είναι στην ολότητα τους θετικές"
Θύελλα αντιδράσεων για το Jalla: Επιστολή πολιτών στο ΡΙΚ για τη Eurovision - Ζητούν απόσυρση του τραγουδιού και videoclip
Καταγγέλλουν ότι το videoclip της κυπριακής συμμετοχής στη Eurovision 2026 προσβάλλει την παράδοση της χώρας
Χάνουν έδαφος τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων το 2026 -Προορισμός η Ευρώπη
Συγκρατημένη εμφανίζεται η διεθνής ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων το 2026, με την Ευρώπη να διατηρεί ισχυρή θέση χάρη στην εικόνα ασφάλειας και την αυξανόμενη απαίτηση για ευέλικτα και εμπειρικά ταξίδια
Άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων για το μεγαλύτερο Ιταλικό τσίρκο "Atmosphere" που βρίσκεται στην Κύπρο
Πώς να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας