Δημοσιεύτηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2019
Χριστούγεννα «μυρίζουν» τις τελευταίες μέρες οι κεντρικές περιοχές σε όλες τις πόλεις, με τις βιτρίνες των καταστημάτων και τους δρόμους να είναι διακοσμημένοι με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Από τις αρχές του μήνα άρχισαν να πραγματοποιούνται σε όλη την Κύπρο χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, φωταγωγήσεις δέντρων και φιλανθρωπικά παζαράκια που κορυφώθηκαν αυτές τις μέρες.
Την ίδια ώρα, όμως, από τη μία η αλλαγή στην ψυχολογία των καταναλωτών κι από την άλλη η ένεση του 13ου μισθού έκαναν τους Κύπριους να εγκαταλείψουν το νησί μας και να ταξιδέψουν κάπου πιο «γιορτινά» και «χειμωνιάτικα» κατά την περίοδο των γιορτών. Κορυφαίους προορισμούς για τους Κύπριους τα Χριστούγεννα αποτελούν και φέτος η Αθήνα και το Λονδίνο, ενώ οι κλασικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί της Βιέννης και της Πράγας παραμένουν στην τετράδα των δημοφιλέστερων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Βασίλη Σταματάρη, τα ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό για τις ημέρες των γιορτών παρουσιάζουν σημαντική αύξηση σε σχέση με την περσινή χρονιά. Οι εκτιμήσεις θέλουν την αύξηση να ανέρχεται γύρω στο 5%. «Οι Κύπριοι επισκέπτονται φίλους και συγγενείς σε πιο φοιτητικούς προορισμούς», ανέφερε ο κ. Σταματάρης, προσθέτοντας ότι «τα ταξίδια ξεκίνησαν ήδη από τις αρχές του μήνα και κορυφώνονται ιδιαίτερα τις ημέρες των γιορτών».
Διάβασε ακόμα: 5 (πάμφθηνες) πόλεις για να επισκεφθείς τον Ιανουάριο
Ερωτηθείς σχετικά με το πότε ταξιδεύουν οι περισσότεροι, Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά, ανέφερε ότι ενώ η τάση ήθελε τις γιορτές των Χριστουγέννων να είναι οι οικογένειες γύρω από το γιορτινό τραπέζι, πλέον οι οικογένειες ταξιδεύουν και τα Χριστούγεννα. «Ο κόσμος που ταξιδεύει μοιράζεται ανάμεσα στις δύο γιορτές», σχολίασε ο πρόεδρος του ACTA.
Σύμφωνα με τον κ. Σταματάρη, πρώτη στις προτιμήσεις των Κυπρίων είναι φυσικά η Ελλάδα. Πέραν από την Αθήνα, όπως ανέφερε ο κ. Σταματάρης, αρκετοί επιλέγουν Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της περιφέρειας. Όπως ανέφερε, ακολουθούν προορισμοί όπως Λονδίνο, Πράγα, Βουδαπέστη και Βιέννη προορισμοί στους οποίους δημιουργείται ιδιαίτερα όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με μαγευτικό διάκοσμο και εορταστικές εκδηλώσεις.
Πολύ σημαντική άνοδο καταγράφει και η Πολωνία.
Διάβασε ακόμα: Έρχεται ακόμα ένας νέος προορισμός από την Cyprus Airways από Πάφο
«Με την ανάκαμψη της οικονομίας δημιουργήθηκε μια πιο θετική διάθεση στους καταναλωτές, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που υπάρχουν για να ταξιδέψουν. Αυτό που παρατηρείται είναι ότι όλα τα ταξίδια είναι προγραμματισμένα. Από τα αεροδρόμια της Κύπρου υπάρχουν πτήσεις για 70 προορισμούς και ο Κύπριος είχε την ευκαιρία έγκαιρα να κάνει την οικονομικότερη επιλογή», κατέληξε.
Πηγή: philenews
Σχετικά

Διαμονή σε ένα υπέροχο τριγωνικό σπιτάκι, που κρύβεται μέσα στο δάσος της ορεινής Κύπρου
Το ξύλινο σπιτάκι που συνδυάζει την απλότητα με την άνεση

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για ακόμα μία χρονιά την καλοκαιρινή κατασκήνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Έμπρακτη προσφορά της εταιρείας προς τον οργανισμό για την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών


Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Αισθητή άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι

30 χρόνια Partners: Η διαφημιστική που άλλαξε την επικοινωνία στην Κύπρο
Μια πορεία εξέλιξης, δημιουργικότητας και έργων με ουσία

Νέο μεγάλο ρεκόρ για το Squid Game στο Netflix
Η τρίτη σεζόν κατέλαβε την 1η θέση στα εβδομαδιαία Top 10 της πλατφόρμας σε 93 χώρες. Πρώτη φορά μια σειρά πετυχαίνει κάτι ανάλογο την πρώτη εβδομάδα προβολής της.

Olympo: Η νέα σειρά του Netflix που έχει προκαλέσει φρενίτιδα
Το “Olympo” είναι ήδη στη λίστα των δημοφιλέστερων σειρών του ελληνικού Netflix και σπάει ταμεία σε κάθε χώρα που προβάλλεται


Η Wizz Air (μόλις) ανακοίνωσε πτήσεις από τη Λάρνακα σε έναν νέο προορισμό
Νέο δρομολόγιο Wizz Air από Λάρνακα προς Tίρανα

Το “Maritime Cyprus 2025” επιστρέφει στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa
Ένα κορυφαίο γεγονός του διεθνούς ναυτιλιακού χώρου σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο