Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2019
Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων που θα σημειωθούν το βράδυ.
Η κίτρινη προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής(29/12) μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας (30/12).
Δείτε σχετική ανακοίνωση:
Αναλυτικά ο καιρός:
Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής ψηλή πίεση αναμένεται παροδικά την Τρίτη.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τα περισσότερα φαινόμενα αναμένονται κυρίως μετά τα μεσάνυκτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και αργότερα τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά μέχρι ταραγμένη και αργότερα, στα δυτικά και τα νότια, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και στα ψηλότερα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, στις περισσότερες περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα δυτικά και νότια κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης για να καταστεί αργότερα ταραγμένη.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και λίγα χιόνια, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, στα ψηλότερα ορεινά. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, στα ψηλότερα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τρίτη για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή πτώση για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά

Διαμονή σε ένα υπέροχο τριγωνικό σπιτάκι, που κρύβεται μέσα στο δάσος της ορεινής Κύπρου
Το ξύλινο σπιτάκι που συνδυάζει την απλότητα με την άνεση

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για ακόμα μία χρονιά την καλοκαιρινή κατασκήνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Έμπρακτη προσφορά της εταιρείας προς τον οργανισμό για την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών


Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Αισθητή άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι

30 χρόνια Partners: Η διαφημιστική που άλλαξε την επικοινωνία στην Κύπρο
Μια πορεία εξέλιξης, δημιουργικότητας και έργων με ουσία

Νέο μεγάλο ρεκόρ για το Squid Game στο Netflix
Η τρίτη σεζόν κατέλαβε την 1η θέση στα εβδομαδιαία Top 10 της πλατφόρμας σε 93 χώρες. Πρώτη φορά μια σειρά πετυχαίνει κάτι ανάλογο την πρώτη εβδομάδα προβολής της.

Olympo: Η νέα σειρά του Netflix που έχει προκαλέσει φρενίτιδα
Το “Olympo” είναι ήδη στη λίστα των δημοφιλέστερων σειρών του ελληνικού Netflix και σπάει ταμεία σε κάθε χώρα που προβάλλεται


Η Wizz Air (μόλις) ανακοίνωσε πτήσεις από τη Λάρνακα σε έναν νέο προορισμό
Νέο δρομολόγιο Wizz Air από Λάρνακα προς Tίρανα

Το “Maritime Cyprus 2025” επιστρέφει στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa
Ένα κορυφαίο γεγονός του διεθνούς ναυτιλιακού χώρου σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο