Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2020
Καλά είναι τα νέα σε σχέση με το ιστορικό ξενοδοχείο Βερεγγάρια για το οποίο φαίνεται να υπάρχει κάτι περισσότερο από επενδυτικό ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με δημοσίευα του "Φιλελέυθερου", έχει κλειδώσει συμφωνία μεταξύ του ιδιοκτήτη του ακινήτου Gordian Holdings με την εταιρεία Planet Vision και ξένους επενδυτές οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν το ξενοδοχείο και να το αναστηλώσουν. Εμπλοκή στο όλο εγχείρημα θα έχει και η γνωστή εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων Sofitel η οποία διαθέτει brand που συνάδουν με το συγκεκριμένο τύπο ορεινού ξενοδοχείου.
Το ξενοδοχείο πέρασε στα χέρια της Gordian μαζί με τα δάνεια της εταιρείας Ocean Tankers μέσω του πακέτου δανείων Helix, το οποίο πώλησε η Τράπεζα Κύπρου. Προηγουμένως η τράπεζα είχε δοκιμάσει δύο φορές να τα πωλήσει μέσω διαδικασίας πλειστηριασμού αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.
Ενώ Gordian και επενδυτές τα έχουν βρει για την απόκτηση του ξενοδοχείου, καθυστέρηση φαίνεται να προκύπτει στην έγκριση διαφόρων προαπαιτούμενων από τα τμήματα Πολεοδομίας και Κτηματολογίου. Είναι ξεκάθαρο πάντως, πως τυχόν επαναλειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου θα δώσει μία άλλη πνοή στον Πρόδρομο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Εν τω μεταξύ, το ξενοδοχείο σήμερα βρίσκεται σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση, ειδικά μετά τις βροχές των τελευταίων βδομάδων. Εντούτοις, πολύς κόσμος το επισκέπτεται είτε νεαροί τα βράδια όπου κάνουν πάρτι, είτε άλλα πρόσωπα από περιέργεια. Η νυν ιδιοκτήτρια εταιρεία, έχει περιφράξει τον χώρο μεν, εντούτοις, η περίφραξη έχει μετακινηθεί ή ακόμα και κλαπεί. Πάντως, η Gordian, μέχρι να ολοκληρωθεί η απόκτηση του ξενοδοχείου από τους νέους ιδιοκτήτες, φαίνεται διατεθειμένη να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Μάλιστα, επίκειται και συνάντηση με τον κοινοτάρχη της περιοχής και άλλους φορείς ώστε να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα.
Το ακίνητο καταλαμβάνει γη έκτασης 26.520 τ. μ ενώ το κτήριο καλύπτει έκταση 4.980 τ.μ. Το ξενοδοχείο κτίστηκε πριν 80 χρόνια και αποτελείται από 80 δωμάτια σε δύο πτέρυγες ενώ υπάρχει και ένα ακόμη συμπληρωματικό κτήριο – ξενώνας με εμβαδό 280 τ.μ. και εστιατόριο 200 τ.μ.
Σχετικά
Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι-Οι τιμές για κρέατα και εδέσματα
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ολοκλήρωσε και έδωσε στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο Τιμών Χριστουγέννων
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Ο απόλυτος προορισμός για να αλλάξεις τον χρόνο
Πώς θα σου φαινόταν να περάσεις την αλλαγή του έτους σε κάποιο εστιατόριο ξενοδοχείου; Αν μας είπες το ναι, τότε σου έχουμε την πιο κομψή πρόταση!
Αυτό η όμορφη ευρωπαϊκή χώρα ανακηρύχθηκε για άλλη μια φορά η ασφαλέστερη στον κόσμο
Επιστρέφοντας στην 19η έκδοσή του, ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης 2025 στέφει την ίδια χώρα πρωταθλήτρια για 17η συνεχόμενη χρονιά!
Έξι πολυτελή καταλύματα στο βουνό, για αξέχαστη διαμονή!
Αν ετοιμάζεσαι για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Κύπρο, αυτά είναι τα καταλύματα που πρέπει να τσεκάρεις!
Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το τέλος του 2025 - Πότε θα δούμε «Λευκό» Τροόδος
Χριστούγεννα με συννεφιά - Με τον ερχομό του 2026 θα υπάρξει πιο έντονη χιονόπτωση και πιο αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Το Mediterranean Beach Hotel γεμίζει με γιορτινή μαγεία
Ο Δεκέμβριος στο Mediterranean έχει κάτι από την ατμόσφαιρα των παιδικών μας γιορτών με εκείνη την ήρεμη, γλυκιά προσμονή
Η μαγεία των γιορτών ζωντανεύει στο Annabelle
Στην Πάφο, το ξενοδοχείο Annabelle υποδέχεται τις γιορτές με μια ατμόσφαιρα ζεστής κομψότητας, προσφέροντας ένα ιδανικό σκηνικό για όσους επιθυμούν λάμψη, ζεστασιά και φιλοξενία
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026 σύμφωνα με το BBC
Καταπράσινα τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια ζωή, όλα περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος.
Χριστούγεννα στα βουνά της Κύπρου: 80 cozy καταλύματα δίπλα στα Χριστουγεννιάτικα Χωριά
Από τον Καλοπαναγιώτη, την ορεινή Λεμεσό και τα Λεύκαρα μέχρι την ορεινή Πάφο, ανακάλυψε αγροτουριστικά, boutique hotels και παραδοσιακά σπίτια για γιορτινές αποδράσεις με κρασί, φύση και αυθεντικές εμπειρίες
Ένα πιάνο προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Μία πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde σε συνεργασία με την Hermes Airports
«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα κάνει την εμφάνισή της η πρώτη πανσέληνος του 2026
Όλες οι ημερομηνίες που θα έχουμε πανσέληνο το 2026