Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2020
20 χρόνια μετά, ξαναμπαίνει πλοίο στη γραμμή Ελλάδα-Κύπρος.
Προς ενεργοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου (σ.σ. είχε διακοπεί το 2000) προσανατολίζονται οι δύο χώρες. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε με την υφυπουργό Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Νατάσα Πηλείδου και συζήτησαν για το θέμα αυτό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κ. Πλακιωτάκης υποστήριξε ότι η ανάπτυξη θαλασσίων συνδέσεων μεταξύ των δύο κρατών συνιστά «αμοιβαία επιδίωξη», ενώ υπογράμμισε προς την Κύπρια υφυπουργό ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παραμένουν στη διάθεση της κυπριακής πλευράς για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί, προκειμένου το πλάνο να υλοποιηθεί.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το ελληνικό υπουργείο δεσμεύτηκε ότι θα παραχωρηθεί χρονοθυρίδα (slot) στο λιμάνι του Πειραιά για την απευθείας σύνδεση με την Κύπρο, ενώ δεν υπάρχει αντίρρηση και στην πιθανότητα ενδιάμεσου σταθμού. Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η απάντηση της Κομισιόν για την κρατική επιχορήγηση (σ.σ. 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, για τρία χρόνια) για την επανέναρξη του δρομολογίου.
Διάρκεια ταξιδιού - Συχνότητα δρομολογίων
Από κει και πέρα, με την υποβολή των προσφορών και την όλη διαδικασία να τοποθετείται γύρω στο Πάσχα, εκτιμάται ότι το καλοκαίρι θα πέσουν οι υπογραφές με την εταιρεία που θα αναλάβει να εκτελεί τα δρομολόγια είτε από Λεμεσό ή από Λάρνακα. Το πότε θα γίνουν οι πρώτες αναχωρήσεις, θα εξαρτηθεί από τον μήνα υπογραφής της συμφωνίας. Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται στις 30 ώρες, με ενδιάμεσο σταθμό (π.χ. Ρόδο ή Κρήτη). Η ελάχιστη συχνότητα προβλέπεται να είναι μία φορά την εβδομάδα κατά τους μήνες Μάιο έως Σεπτέμβριο και μία φορά ανά 15νθήμερο κατά τους υπόλοιπους μήνες.
Σχετικά

Ημερήσια εξόρμηση στον καταρράκτη του Μιλλομέρη και σε οινογνωσία στις Πλάτρες
Μονοήμερη εκδρομή στα βουνά

Η ιδανική επιλογή για ένα γάμο γεμάτο ρομαντισμό, πολυτέλεια και προσοχή στη λεπτομέρεια
Ένας από τους πιο πολυτελείς και εμβληματικούς προορισμούς στην Κύπρο, που προσφέρει ένα μαγευτικό περιβάλλον για αξέχαστες εκδηλώσεις.

Οι παραλίες της Λάρνακας γέμισαν φοινικόδεντρα (εικόνες)
Πράσινες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου Λάρνακας


Αυτός είναι ο πρώτος προορισμός της Wizz Air από την Πάφο
Η Wizz Air επεκτείνει το δίκτυό της στην Κύπρο με τη νέα σύνδεση Πάφος–Γερεβάν, που ξεκινά τον Οκτώβριο με ναύλους από 29,99 ευρώ.

Το μαγευτικό χωριό που έγινε πηγή έμπνευσης για τα διάσημα «Νούφαρα» του Μονέ
Η ήρεμη γωνιά της Γαλλίας που έγινε καμβάς

Τα ινσταγκραμικά νησιά αυτού του καλοκαιριού και οι κρυφοί θησαυροί
Τα πιο πολυσύχναστα και τα πιο ήσυχα νησιά της Ευρώπης


Τρεις πόλεις που αξίζει να επισκεφθείς στην Ευρώπη
Δες ποιες είναι και γιατί αξίζει να ταξιδέψεις σε αυτές

Οι πιο μαγευτικές πόλεις για τις τελευταίες ανοιξιάτικες αποδράσεις
Κορυφαίες επιλογές για ταξίδι την πιο όμορφη εποχή του χρόνου

Τι αλλάζει σε 4 ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας
4 τουριστικά καταλύματα μας περιμένουν για χαλάρωση και διακοπές

Στους 35 βαθμούς και με σκόνη σήμερα η Κύπρος–Πότε αναμένεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας